Στην BETT, τη μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο για την εκπαίδευση και την τεχνολογία που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 23-25 Μαρτίου, η Lenovo και τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου παρουσίασαν τη συνεργασία τους για τη δημιουργία του μοντέλου διδασκαλίας 1:1 και της Τάξης του Μέλλοντος.

Με τίτλο ομιλίας  «Beyond Disruption: Reload Education 1:1», η Marketing Manager της Lenovo για Ελλάδα και Κύπρο, κ. Βικτώρια Λουπάκου  και η Deputy Director των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα- Λιναρδάτου, κ. Στέηβη Λιναρδάτου επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην BETT με ένα καινοτόμο Success Story στην εκπαίδευση.  

Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε προτείνει ένα επιτυχημένο μοντέλο μάθησης για το επόμενο βήμα του ψηφιακού μετασχηματισμού των σχολείων. Το Μοντέλο Διδασκαλίας 1:1 αναφέρεται σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον όπου κάθε συμμετέχων (μαθητής ή δάσκαλος) διαθέτει μια συσκευή που πληροί συγκεκριμένες τεχνικές απαιτήσεις και παρέχει διασύνδεση μεταξύ καθηγητών και μαθητών, με χρήση ψηφιακών εργαλείων, συμπεριλαμβανομένου του Cloud  και του Microsoft Teams, αλλά και του λογισμικού διαχείρισης τάξης LanSchool της Lenovo. Κεντρικός άξονας του προγράμματος είναι η διάθεση συσκευής Lenovo 300e 2nd Gen σε κάθε μαθητή που, με την χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, προσφέρει τη δυνατότητα στους καθηγητές να παρακολουθούν τους τρόπους και χρόνους των εργασιών των μαθητών και να σχεδιάσουν εξατομικευμένες πορείες μάθησης, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε μαθητή.  

Μέσω αυτού του πρωτοποριακού προγράμματος, ο κεντρικός στόχος είναι η δημιουργία ενός υβριδικού μοντέλου μάθησης, όπου τα ερεθίσματα που προσφέρει το ψηφιακό υλικό και οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται, οδηγούν τους μαθητές σε υψηλότερο βαθμό ενθουσιασμού και ενεργής συμμετοχής μέσα στην τάξη, ενώ παράλληλα τους βοηθά να αναπτύξουν τις ψηφιακές δεξιότητες που είναι απαραίτητες στον 21ο αιώνα.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης και η ανάπτυξη των απαραίτητων ψηφιακών δεξιοτήτων  μαθητών, φοιτητών και καθηγητών είναι καίριας σημασίας για την Lenovo. Ο Νο1 κατασκευαστής ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, προσφέρει ήδη ολοκληρωμένες λύσεις συσκευών, υπηρεσιών και εφαρμογών που καλύπτουν κάθε ανάγκη κάθε εκπαιδευτικού ιδρύματος, ενώ συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα για να φέρει σήμερα το Σχολείο του Μέλλοντος. 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο κ. Γιώργος Λιναρδάτος, Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτήριων Αυγουλέα – Λιναρδάτου, δήλωσε, «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την αποδοχή που είχε η κοινή παρουσίαση μας με την Lenovo στην BETT. Στα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, ο ψηφιακός μας μετασχηματισμός είναι από τους βασικούς άξονες που μας οδηγεί στο Σχολείο του Μέλλοντος και   ενσωματώνει εργαλεία που επιτρέπουν στους μαθητές να αναπτύξουν τις ψηφιακές δεξιότητες που είναι απαραίτητες σήμερα»

Ο κ. Παναγιώτης Μακρυνιώτης, Γενικός Διευθυντής Lenovo για Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε «Ως ηγέτης στην τεχνολογία, η προτεραιότητα μας στην Lenovo είναι βοηθήσουμε τους μαθητές και τους δασκάλους να φτάσουν την ψηφιακή μάθηση στο επόμενο βήμα. Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία μας με τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα- Λιναρδάτου, είναι ένα από τα παραδείγματα του τι μπορεί να προσφέρει η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα μαθητών και δασκάλων και πως αυτές μπορούν να μεταμορφώσουν την εμπειρία μάθησης σε ένα διαδραστικό παιχνίδι. Η δύναμη της Lenovo βρίσκεται στο ότι μπορεί να παρέχει ήδη ολοκληρωμένες λύσεις για το Σχολείο του Μέλλοντος με εργαλεία που συμβάλλουν ώστε να μην χάνεται εκπαιδευτικός χρόνος και να μειώνονται τα κόστη των εκπαιδευτηρίων»