Η HP και ο Όμιλος Legor ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη καινοτόμων υλικών πολύτιμων μετάλλων για το σύστημα HP Metal Jet.

Η Legor, ηγέτης στην επιστήμη των μετάλλων και την παραγωγή των καλύτερων κραμάτων, σκονών και λύσεων επιμετάλλωσης, είναι η πρώτη που παράγει εξειδικευμένα υλικά πολύτιμων μετάλλων για τις αγορές κοσμημάτων και αξεσουάρ μόδας σχεδιασμένα για να ταιριάζουν με την επαναστατική τρισδιάστατη πλατφόρμα HP Metal Jet.

 «Το όραμά μας για πρόσθετη παραγωγή ξεπερνά τις μικρές σειρές και τα πρωτότυπα», δήλωσε ο Massimo Poliero, President & CEO της Legor Group SPA. «Βλέπουμε ένα μέλλον όπου κάθε σύγχρονη επιχείρηση θα έχει έναν ή περισσότερους από τους υπερσύγχρονους binder jetting εκτυπωτές της HP στις εγκαταστάσεις της, με τη δυνατότητα της τεχνολογίας, του σχεδιασμού και της υποστήριξης της Legor ώστε να μειώνεται ο χρόνος από την αγορά εξαρτημάτων τόσο από πολύτιμα όσο και από μη πολύτιμα μέταλλα. Αυτή η στρατηγική συνεργασία με την HP είναι ο θεμέλιος λίθος για την επιτάχυνση αυτού του οράματος και την προώθηση της βιομηχανίας προς μια πιο βιώσιμη παραγωγή».

 «Η συνεργασία μας με τη Legor ευθυγραμμίζεται τέλεια με το όραμα της HP να διαταράξει τα πρότυπα παραγωγής, να επιταχύνει την ψηφιακή παραγωγή και να έχει βιώσιμο αντίκτυπο για πελάτες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Didier Deltort, President της HP Personalization & 3D Printing. «Ο συνδυασμός της πρωτοποριακής πλατφόρμας τρισδιάστατης εκτύπωσης Metal Jet με την τεχνογνωσία της Legor στα υλικά και την πελατοκεντρική προσέγγιση θα αναστατώσει τη βιομηχανία των πολυτελών κοσμημάτων και μόδας. Αυτό είναι ένα συναρπαστικό ορόσημο καθώς προετοιμαζόμαστε να καταστήσουμε τον Metal Jet ευρύτερα διαθέσιμο στην αγορά φέτος».

Η συνεργασία θα επικεντρωθεί αρχικά στο να καταστεί δυνατή η παραγωγή λειτουργικών αξεσουάρ από ανοξείδωτο ατσάλι για τις αγορές κοσμημάτων και μόδας. Παράλληλα, οι εταιρείες θα εφαρμόσουν ένα αυστηρό πρόγραμμα Ερεύνας και Ανάπτυξης για την παραμετροποίηση και τον χαρακτηρισμό σκόνης μπρούτζου και ασημιού και εν τέλει σκόνης χρυσού, του βασικού υλικού στον κλάδο πολυτελείας. Η HP και η Legor θα εργαστούν για να βελτιστοποιήσουν τις παραμέτρους εκτύπωσης και πυροσυσσωμάτωσης για αυτά τα νέα υλικά και τα αποτελέσματα φινιρίσματος της επιφάνειας. Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί στο νέο 3DMetalHub της Legor στο Bressanvido της Ιταλίας, ένα κέντρο αριστείας που επικεντρώνεται στην επιτάχυνση της παραγωγής προσθέτων στη βιομηχανία ειδών πολυτελείας. 

Επιπλέον, σε στενή συνεργασία με την HP, η Legor δημιουργεί ευκαιρίες στους πελάτες της για να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα κόστους, ποιότητας και παραγωγικότητας του HP Metal Jet και να τους βοηθήσει να ενσωματώσουν τη βιώσιμη παραγωγή στις επιχειρήσεις τους. Τα πλεονεκτήματα του HP Metal Jet επιτρέπουν στη Legor να μεταμορφώνει την κατασκευή προϊόντων για λογαριασμό πελατών στους τομείς πολύτιμων ειδών και όχι μόνο. Μέσω της ελευθερίας στον σχεδιασμό, την ευελιξία στην παραγωγή και τη μείωση του κόστους ανάπτυξης, ο HP Metal Jet επιτρέπει στους πελάτες να κατασκευάζουν οικονομικά, υψηλής ποιότητας μεταλλικά μέρη σε μεγάλη κλίμακα.

Ο Poliero πρόσθεσε, «Η παραγωγή μεταλλικών σκονών και τρισδιάστατων μεταλλικών αντικειμένων είναι μέρος του DNA μας και πάντα συνεργαζόμαστε με πελάτες στον κόσμο των κοσμημάτων και των αξεσουάρ μόδας. Οι ψηφιακές δυνατότητες του HP Metal Jet παρέχουν μια εναλλακτική μέθοδο στην κλασική επενδυτική χύτευση που απαιτεί την καύση κεριών ή ρητινών και τη χρήση γύψου (θειικό ασβέστιο) ως υλικό χύτευσης, που περιέχει ελεύθερα αναπνεύσιμο πυρίτιο. Είναι ο τρόπος μας να προωθήσουμε πιο εύρωστη και σκόπιμη βιωσιμότητα στις παραγωγικές διαδικασίες».

Πληροφορίες για την πλατφόρμα Metal Jet της HP μπορείτε να βρείτε εδώ  HP.com/go/3Dmetals.