Η ViewSonic Corp. ανακοινώνει την εγκατάσταση 9 διαδραστικών οθονών ViewBoard στις αίθουσες των φροντιστηρίων Ακάδημος.

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός με 50 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της εκπαίδευσης, εμπιστεύτηκε τη ViewSonic για να εξοπλίσει τις αίθουσες του με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό διαδραστικής διδασκαλίας για την εκπαιδευτική κοινότητα. 

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός Ακάδημος με μακρά παράδοση στην προετοιμασία μαθητών όλων των ηλικιών, από την Ε’ Δημοτικού μέχρι και την Γ’ Λυκείου, αναγνώρισε την ανάγκη υλοποίησης διαφορετικών τύπων ψηφιακής διδασκαλίας -δια ζώσης, απομακρυσμένης και υβριδικής- που θα βοηθήσουν στην κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών την εποχή του Covid-19, αλλά και μετά το πέρας της πανδημίας. Η υλοποίηση της εγκατάστασης πραγματοποιήθηκε από την Divitec, η οποία εγκατέστησε συνολικά 5 διαδραστικές οθόνες IFP5550-3 ViewBoard 55” 4K και 5IFP6550-3 ViewBoard 65” 4K, στα παραρτήματα των εκπαιδευτηρίων στο Μαρούσι, στα Βριλήσσια και στην Άνοιξη. 

«Η πρόσφατη πανδημία επηρέασε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Στον τομέα της εκπαίδευσης, οι διδάσκοντες μοιράζονται μεταξύ εικονικών και φυσικών τάξεων. Ωστόσο, κάποια από τα εργαλεία που χρησιμοποίησαν για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά, δεν μπόρεσαν αργότερα να μεταφερθούν στη φυσική τάξη», δήλωσε ο Hasan Koçyiğit Central/Eastern Europe Reginal Manager της ViewSonic. «Στην ViewSonic αναπτύξaμε υβριδικά εργαλεία διδασκαλίας που παρέχουν απρόσκοπτη μετάβαση μεταξύ φυσικών και εικονικών τάξεων, επιτρέποντας στους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να εμπνέουν τα παιδιά με ενδιαφέροντα μαθήματα, ανεξάρτητα από το που βρίσκονται».

Οι εκπαιδευτικοί του ομίλου Ακάδημος βρήκαν εξαιρετικά χρήσιμο το ότι η σειρά ViewBoard IFP50 διαθέτει πολύ διαισθητικό interface που επιτρέπει συνεχή αλληλεπίδραση των μαθητών στην τάξη, με άνετο χειρισμό. Οι οθόνες φέρουν πιστοποίηση κατά της καταπόνησης των ματιών, με χαμηλές εκπομπές μπλε φωτός και χωρίς τρεμόπαιγμα σε όλα τα επίπεδα φωτεινότητας. Η σειρά ViewBoard IFP50 ξεχωρίζει για τη σύγχρονη απόδοση γραφής, ενώ με το ενσωματωμένο εργαλείο whiteboarding, myViewBoard, βοηθά περαιτέρω στην οπτικοποίηση των ιδεών με μεγάλη ευκολία. Η σειρά ViewBoard IFP50 ολοκληρώνεται από τη δυνατότητα ασύρματης διαμοίρασης περιεχομένου. Οι μαθητές μπορούν να μοιράζονται το περιεχόμενο (share) των οθονών τους στο ViewBoard και αντίστροφα, μέσω της ενσωματωμένης εφαρμογής ViewBoardCast. Έτσι, οι ViewBoard IFP50 δεν περιορίζονται μόνο σε μία απλή παρουσίαση, αλλά προσφέρονται για ομαδικές εργασίες, μέσω της λειτουργίας 4-way split-screen. Ανεξάρτητα από τις προηγούμενες εμπειρίες των καθηγητών στον κόσμο του ψηφιακού πίνακα, η σειρά ViewBoard IFP50 δίνει τον τρόπο για επίτευξη των μαθησιακών στόχων, χωρίς κόπο.

«Ο Ακάδημος πάντα στόχευε στην εξέλιξη και στην καινοτομία. Η αφορμή για την εγκατάσταση των ViewBoard δόθηκε την περίοδο του Covid-19 με τις συνεχόμενες καραντίνες, που είχαν ως συνέπεια πολλές απουσίες παιδιών, καθιστώντας τα υβριδικά και διαδικτυακά μαθήματα απαραίτητα», τόνισε ο Γεώργιος Γρυπάρης, ιδιοκτήτης των φροντιστηρίων Ακάδημος.«Οι διαδραστικές 4Κ οθόνες ViewBoard IFP50 δίνουν τη δυνατότητα εμπλουτισμού της εκπαιδευτικής διαδικασίας και σίγουρα ευνοούν τη συγκέντρωση των μαθητών, ιδιαίτερα εκείνων που αντιμετώπιζαν προβλήματα με την παραδοσιακή διδασκαλία. Είναι σίγουρα κάτι πρωτοποριακό και μοντέρνο και τα παιδιά είναι πολύ ενθουσιασμένα! Επιπλέον, ικανοποιούν την επιθυμία μας για τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία».

Μέσω της εφαρμογής Whiteboard, ένα οπτικό εργαλείο διδασκαλίας για προετοιμασία, παρουσίαση και συμμετοχή στην τάξη -η οποία είναι διαθέσιμη στις ViewBoard IFP50- οι καθηγητές του ομίλου Ακάδημος, μπορούν να πραγματοποιούν τη διδασκαλία τους όπως ακριβώς την έχουν σχεδιάσει, αφού έχουν πλέον στα χέρια τους όλα τα εργαλεία που χρειάζονται. Η φυσική προσέγγιση των προσαρμόσιμων μαθημάτων δίνει τη δυνατότητα προετοιμασίας και παρουσίασης ελκυστικού εκπαιδευτικού υλικού, που εμπνέει τους μαθητές και αυξάνει τη συμμετοχή τους. Ακόμα, με την χρήση της ενσωματωμένης εφαρμογής vCast, οι καθηγητές και οι μαθητές των φροντιστηρίων, μπορούν να κάνουν εύκολα διαμοίραση περιεχομένου από το σύστημα ViewBoard σε οποιαδήποτε άλλη κινητή συσκευή και αντίστροφα. Παράλληλα, μπορούν όλοι οι συμμετέχοντες να προσθέτουν σχόλια, τα οποία εμφανίζονται ταυτόχρονα σε όλες τις συνδεδεμένες οθόνες, καθιστώντας το μάθημα περισσότερο διαδραστικό και ενδιαφέρον για τα παιδιά. 

Τέλος, όλοι οι εκπαιδευτικοί του ομίλου Ακάδημος βρήκαν πολύ χρήσιμη τη δυνατότητα για να εγκαταστήσουν -πέρα από τα ενσωματωμένα apps των ViewBoardIFP50-και εφαρμογές τρίτων, τις οποίες ήδη χρησιμοποιούσαν την περίοδο που έκαναν μαθήματα αποκλειστικά εξ αποστάσεως.