Η Huawei δημοσίευσε σήμερα την Ετήσια Έκθεσή της για το 2021, ανακοινώνοντας ότι η εταιρεία διατήρησε σταθερές τις δραστηριότητές της κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Huawei ανακοίνωσε έσοδα $99,7 δις δολ ΗΠΑ (CNY 636.8 δις) το 2021 και καθαρά κέρδη $17,7 δις δολ ΗΠΑ (CNY 113.7 δις), παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 75.9%. Οι δαπάνες για ‘Ερευνα & Ανάπτυξη (R&D) της εταιρείας ανήλθαν στα $22.2 δις δολ. ΗΠΑ (CNY 142.7 δις) το 2021, αντιπροσωπεύοντας το 22.4% των συνολικών εσόδων της, με τις συνολικές δαπάνες της για R&D τα τελευταία 10 χρόνια να ανέρχονται σε περισσότερα από $132,5 δις δολ ΗΠΑ (CNY 845 δις). Με το βλέμμα στο μέλλον, η εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίζει να αυξάνει διαρκώς τις επενδύσεις της σε R&D.

Ο Guo Ping, ο Rotating Chairman της Huawei, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Συνολικά, η απόδοσή μας ήταν σύμφωνη με τις προβλέψεις. Η δραστηριότητα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων παρέμεινε σταθερή, η δραστηριότητα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών σημείωσε σταθερή ανάπτυξη και η δραστηριότητα Καταναλωτικών Προϊόντων επεκτάθηκε ραγδαία σε νέους τομείς. Επίσης, υιοθετήσαμε πρωτοβουλία ταχείας ανάπτυξης (fast track) του οικοσυστήματος».

Η Meng Wanzhou, CFO της Huawei

Η Meng Wanzhou, CFO της Huawei, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δήλωσε: «Παρά τη μείωση των εσόδων το 2021, η ικανότητά μας για κερδοφορία και παραγωγή ταμειακών ροών αυξάνεται και είμαστε πιο ικανοί να αντιμετωπίσουμε την αβεβαιότητα». Χάρη στην ενισχυμένη κερδοφορία των κύριων δραστηριοτήτων της, οι ταμειακές ροές της εταιρείας από λειτουργικές δραστηριότητες αυξήθηκαν δραματικά το 2021, φτάνοντας τα $9.2 δις δολ ΗΠΑ (CNY 59.7 δις). Ο δείκτης uποχρεώσεων μειώθηκε επίσης στο 57.8%, και η συνολική χρηματοοικονομική δομή έχει γίνει πιο ανθεκτική και ευέλικτη».

O Guo Ping, Huawei’s Rotating Chairman, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του

Guo Ping, Huawei’s Rotating Chairman

Το 2021, η δραστηριότητα τηλεπικοινωνιακών παρόχων της Huawei απέφερε έσοδα $44 δις δολ ΗΠΑ (CNY 281.5 δις) και βοήθησε τους παρόχους σε όλο τον κόσμο να αναπτύξουν κορυφαία δίκτυα 5G. Τα αποτελέσματα δοκιμών τρίτων ανεξάρτητων μερών επιβεβαίωσαν ότι τα δίκτυα 5G που έχουν δημιουργηθεί από την Huawei για πελάτες σε 13 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελβετίας, της Γερμανίας, της Φινλανδίας, της Ολλανδίας, της Νότιας Κορέας και της Σαουδικής Αραβίας, παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Σε συνεργασία με παρόχους και συνεργάτες, η Huawei έχει υπογράψει περισσότερες από 3000 εμπορικές συμβάσεις για βιομηχανικές εφαρμογές 5G. Αυτά τα είδη εφαρμογών 5G έχουν επί του παρόντος μεγάλης κλίμακας εμπορική χρήση σε τομείς όπως η μεταποίηση, οι εξορυκτικές επιχειρήσεις, οι μονάδες σιδήρου και χάλυβα, τα λιμάνια και τα νοσοκομεία.

Χάρη στις συνεχιζόμενες τάσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού, η επιχειρηματική δραστηριότητα της Huawei αναπτύχθηκε επίσης με ταχείς ρυθμούς, δημιουργώντας έσοδα $15,9 δις δολ ΗΠΑ (CNY 102.4 δις) το 2021. Το περασμένο έτος, η Huawei παρουσίασε 11 λύσεις βασισμένες σε σενάρια για βασικούς τομείς όπως ο δημόσιος τομέας, οι μεταφορές, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η ενέργεια και ο κλάδος των κατασκευών. Η εταιρεία δημιούργησε επίσης πολλαπλές εξειδικευμένες ομάδες συμπεριλαμβανομένης μιας Ομάδας Ανθρακωρυχείων, μιας Ομάδας Smart Road και μιας Ομάδας Τελωνείων & Λιμένων, για να συνδυάσει τους πόρους με τρόπο που να εξυπηρετεί πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες των πελατών της. Πάνω από 700 πόλεις και 267 εταιρείες του Fortune Global 500 έχουν επιλέξει τη Huawei ως συνεργάτη ψηφιακού μετασχηματισμού τους και η Huawei συνεργάζεται πλέον με περισσότερους από 6.000 συνεργάτες υπηρεσιών και λειτουργίας σε όλο τον κόσμο.

Η δραστηριότητα καταναλωτικών προϊόντων της Huawei ανταποκρίθηκε στις επιθυμίες και στις ανάγκες των καταναλωτών, διευρύνοντας περαιτέρω το διεθνές οικοσύστημα για μια έξυπνη, πλήρως συνδεδεμένη εποχή, ως μέρος της στρατηγικής Seamless AI Life της εταιρείας για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Αυτή η δραστηριότητα απέφερε έσοδα $38,1 δις δολ ΗΠΑ (CNY 243.4 δις) το 2021 και συνέχισε να βλέπει σταθερή αύξηση πωλήσεων σε έξυπνα wearables, έξυπνες οθόνες, true wireless stereo ακουστικά (TWS) και Huawei Mobile Services (HMS). Συγκεκριμένα, τα τμήματα έξυπνων φορητών συσκευών και έξυπνων οθονών σημείωσαν ετήσια αύξηση 30%+. Συνολικά, το HarmonyOS χρησιμοποιήθηκε σε περισσότερες από 220 εκατομμύρια συσκευές Huawei από το 2021, καθιστώντας το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λειτουργικό σύστημα κινητών συσκευών στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Huawei εστίασε επίσης στην ανάπτυξη των οικοσυστημάτων openEuler, MindSpore και HarmonyOS με βάση τις αρχές της ανοιχτής συνεργασίας και της κοινής ανάπτυξης. Πάνω από οχτώ (8) εκατομμύρια προγραμματιστές χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή τις ανοιχτές πλατφόρμες, το λογισμικό ανοιχτού κώδικα και τα εργαλεία ανάπτυξης της Huawei για να εξερευνήσουν νέα επιχειρηματικά σενάρια και επιχειρηματικά μοντέλα.

Ο Guo τόνισε επίσης: «Με το βλέμμα στο μέλλον, η Huawei θα προχωρήσει το ταξίδι της στην ψηφιοποίηση, τον έξυπνο μετασχηματισμό και τις χαμηλές εκπομπές άνθρακα. Βασιζόμενοι στο ταλέντο, την επιστημονική έρευνα και το καινοτόμο πνεύμα, θα αυξάνουμε συνεχώς τις επενδύσεις για να αναδιαμορφώνουμε τα πρότυπά μας για θεμελιώδεις θεωρίες, αρχιτεκτονική και λογισμικό και θα οικοδομήσουμε τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητά μας».

Όλες οι οικονομικές καταστάσεις της Ετήσιας Έκθεσης του 2021 ελέγχθηκαν από την KPMG, μια ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρεία Big Four. 

Για λήψη της Ετήσιας Έκθεσης 2021, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.huawei.com/en/annual-report/2021.