Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η ESET αναδεικνύεται “Top Player” στην έκθεση Advanced Persistent Threat (APT) Protection Market Quadrant 2022 της Radicati.

Η έκθεση αξιολογεί τις λύσεις Advanced Persistent Threat Protection (APT) από 10 κορυφαίους προμηθευτές ασφαλείας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργικότητά τους και το στρατηγικό τους όραμα. Ως εκ τούτου, η αναγνώριση της ESET ως κορυφαίου παίκτη σηματοδοτεί την υπεροχή της στο συγκεκριμένο τομέα.

Οι ομάδες APT είναι υπεύθυνες για μερικές από τις πιο γνωστές εκστρατείες που στοχεύουν οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, και κατά συνέπεια οι λύσεις προστασίας APT είναι απαραίτητες για επιχειρήσεις κάθε μορφής και μεγέθους. Κάτι περισσότερο από μια μεμονωμένη λύση antivirus ή anti-malware, οι λύσεις προστασίας APT  χαρακτηρίζονται από τη Radicati ως «ένα σύνολο ολοκληρωμένων λύσεων για τον εντοπισμό, την πρόληψη και την πιθανή αποκατάσταση άγνωστων απειλών και επίμονων κακόβουλων επιθέσεων». 

Στην περίπτωση της ESET, οι λύσεις προστασίας APT περιλαμβάνουν πλατφόρμα διαχείρισης επιχειρήσεων με δυνατότητες XDR (ESET PROTECT Enterprise), προηγμένη άμυνα κατά των απειλών (ESET LiveGuard Advanced), ανίχνευση και αντιμετώπιση τελικών σημείων (ESET Inspect), δίκτυα εντοπισμού απειλών με βάση τη φήμη (ESET LiveGrid®) και πληροφορίες για απειλές (τροφοδοσία πληροφοριών για απειλές της ESET και αναφορές APT). 

Ο Jakub Debski, chief product officer της ESET, δήλωσε: “Η τεχνολογία προστασίας που έχει αναπτύξει η ESET είναι η πιο πολυεπίπεδη και αποτελεσματική στο χώρο και έχουμε δημιουργήσει πληθώρα διαγνωστικών συστημάτων για τον εντοπισμό και την αναχαίτιση κακόβουλου κώδικα. Στο σύνολό της λειτουργεί σα μια λύση με δυνατότητα ανίχνευσης και απόκρισης ή XDR, η οποία παρέχει δυνατότητες ασφάλειας και διαχείρισης κινδύνων σε επιχειρηματικό επίπεδο, όπως προηγμένο κυνήγι απειλών (threat hunting), αντιμετώπιση περιστατικών, πλήρη ορατότητα δικτύου, αυτοματοποιημένη άμυνα κατά των απειλών με βάση το cloud και πολλά άλλα.”

Στην έκθεση της Radicati, αναδείχθηκαν οι πρωτοποριακές λύσεις ασφάλειας της ESET για επιχειρήσεις, όπως το ESET PROTECT, γιατί προσφέρουν μια ενοποιημένη πλατφόρμα διαχείρισης ασφάλειας με ένα μόνο κλικ, και έχουν δυνατότητες XDR και threat hunting. Μάλιστα, το ESET Inspect, το στοιχείο XDR-enabling που παρέχεται στο cloud της πλατφόρμας ESET PROTECT, το οποίο διατίθεται ως λύση cloud ή on-premises, αναφέρθηκε ως ένα από τα δυνατά σημεία των λύσεων που προσφέρει η ESET. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση της 2022 Radicati Market Quadrant: Advanced Persistent Threats Protection επισκεφθείτε τη σελίδα, ενώ πατώντας εδώ θα μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα της ESET.