Αφιερωμένο σε γυναίκες που με το σπουδαίο έργο τους καθόρισαν την εξέλιξη των δικαιωμάτων της γυναίκας, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, είναι το πρόγραμμα της COSMOTE TV την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου.

Στο ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα των καναλιών της COSMOTE TV, οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν αφιερώματα, animated ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ με πρωταγωνίστριες γυναίκες που έχουν ξεχωρίσει από τον χώρο των τεχνών, του πολιτισμού, του αθλητισμού κ.ά.

Animated ταινίες μικρού μήκους στην on demand streaming υπηρεσία της COSMOTE TV 

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, οι συνδρομητές της on demand streaming υπηρεσίας της COSMOTE TV θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα με τίτλο «We Female». Μέσα από συνολικά 79 animated ταινίες μικρού μήκους θα γνωρίσουν μοναδικές ιστορίες γυναικών, που πρωτοπόρησαν για την εποχή τους, όπως της Μέι Τζέμισον, της πρώτης Αφροαμερικανίδας που ταξίδεψε στο διάστημα, της Ντέλια Ακελέι, της πρώτης λευκής εξερευνήτριας που διέσχισε την Αφρική, της Γαλλίδας καλλιτέχνη και ακτιβίστριας Ζοζεφίν Μπέικερ και πολλών άλλων. Παράλληλα, οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν ιστορίες που καταρρίπτουν μύθους γύρω από τη γυναίκα και τη δημιουργία της, αλλά και ιστορίες με επίκεντρο τη σύγχρονη γυναίκα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα.  

Το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD 

Ντοκιμαντέρ με πρωταγωνίστριες Ελληνίδες, που σημάδεψαν την ιστορία της χώρας μας και την ανέδειξαν σε παγκόσμιο επίπεδο, θα προβάλει το COSMOTE HISTORY HD, την Τρίτη 8/3. Μεταξύ άλλων, θα προβληθούν η παραγωγή της COSMOTE TV «Μελίνα: Γεννήθηκα Ελληνίδα» για τη σπουδαία Ελληνίδα πολιτικό, ηθοποιό και ακτιβίστρια Μελίνα Μερκούρη, το ντοκιμαντέρ της Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού «Φιλοθέη, η Αγία των Αθηνών», καθώς και η πολυτάραχη ζωή της σπουδαίας λογοτέχνη Άλκης Ζέη στο «Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης». Οι τηλεθεατές θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να «γνωρίσουν», μέσα από υψηλού επιπέδου παραγωγές, κι άλλες σπουδαίες γυναίκες, όπως τη Μαρία Κάλλας («Θρύλοι της όπερας: Μαρία Κάλλας»), την Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου («Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου: Μία θρυλική ηρωίδα») και τη Δρ Μαρία Δεληβοριά («Δρ Μαρία Δεληβοριά: Η μητέρα της νεογνολογίας»). 

«Women in Sports»: Άρωμα γυναίκας στα κανάλια COSMOTE SPORT

Τα κανάλια COSMOTE SPORT τιμούν για μία ακόμη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δημιουργώντας ένα 24ωρο ειδικό αφιέρωμα, με τίτλο «Women in Sports» (COSMOTE SPORT 6HD). Στο πλαίσιο του αφιερώματος, μιλά στην κάμερα της COSMOTE TV, η πρώην διεθνής αθλήτρια της Chelsea FC Women και της Arsenal και νυν αναλύτρια του SKY Sports, Karen Carney. Η κορυφαία αθλήτρια, που έχει μπει στο Hall of Fame του αγγλικού ποδοσφαίρου, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο ρόλο της γυναίκας σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, όπως το ποδόσφαιρο, αλλά και στα εμπόδια που συνάντησε η ίδια κατά τη διάρκεια της πορείας της. Οι γυναίκες δημοσιογράφοι της COSMOTE TV «πρωταγωνιστούν» σε ένα απολαυστικό βίντεο-έκπληξη και μιλούν για το πώς είναι να είσαι αθλητική δημοσιογράφος, ενώ ποδοσφαιριστές της Super League στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. 

Μέσα από το «Women in Sports» θα θυμηθούμε στιγμές-ορόσημο του γυναικείου αθλητισμού, όπως οι τελικοί του Women’s FA Cup, του WNBA, του Πανελληνίου πρωταθλήματος τένις γυναικών, «μάχες» UFC, αγώνες W-Series και Extreme E, αλλά και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκοποβολής. Θα παρακολουθήσουμε, ακόμα, παλαιότερες συνεντεύξεις κορυφαίων προσωπικοτήτων του γυναικείου αθλητισμού, όπως της «σιδηράς κυρίας» του WRC, Michele Mouton, της πρώτης Ελληνίδας αθλήτριας που αγωνίστηκε στον WNBA, Αναστασίας Κωστάκη, καθώς και της διεθνώς διακεκριμένης καλαθοσφαιρίστριας, Εβίνας Μάλτση.