Η realme έχει μπει με «άγριες» διαθέσεις στην ευρωπαϊκή αγορά και το λανσάρισμα του πρώτου smartphone στην Ευρώπη με το κορυφαίο Snapdragon 8 Gen 1 chipset πιστοποιεί τις υψηλές βλέψεις της…

realme GT 2 ProΜε την υπογραφή του καταξιωμένου Industrial Designer, Naoto Fukasawa, έρχεται ο σχεδιασμός του νέου realme GT 2 Pro, μεταφορικά και κυριολεκτικά, μιας και τη συναντάμε στην πλάτη της συσκευής, αποτυπωμένη πάνω σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο στην αφή κάλυμμα από βιοπολυμερές υλικό. Η εμφάνιση δίνει την αίσθηση μιας οικείας, χάρτινης επιφάνειας, διατηρώντας ωστόσο υψηλότατες αντοχές. Χρειάστηκε να μεσολαβήσει ένα έτος συνεχούς έρευνας και 63 πρωτότυπα μέχρι η πλάτη του GT 2 Pro να πάρει την τελική της μορφή. Το βιολογικό πολυμερές LNP ELCRIN της SABIC, πιστοποιημένο από την ISCC+, κατόρθωσε να παντρέψει τις περιβαλλοντολογικές ανησυχίες της εταιρείας με την απαίτηση του Fukasawa για design υψηλής αισθητικής. Τη μακροβιότητα της οθόνης εξασφαλίζει η χρήση του ανθεκτικότατου Corning Gorilla Glass Victus στην πρόσοψη.

Με 2Κ οθόνη που σέβεται την μπαταρία

Με τον τίτλο «Super Reality Display», η realme δίνει όνομα στο πλήθος των πλεονεκτημάτων της οθόνης του GT 2 Pro. Πρόκειται για μια 2K AMOLED επίπεδη οθόνη 6,7 ιντσών που μπορεί να αποδώσει με απαράμιλλο ρεαλισμό βίντεο και games. Εκμεταλλευόμενη την ανάλυση που αγγίζει τα 3216×1440 pixels, το ένα δισεκατομμύριο χρώματα (βάθος χρώματος 10 bit), την υποστήριξη HDR10+ και την εντυπωσιακή φωτεινότητα έως και 1400 nits (peak), η οθόνη της συσκευής μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιαδήποτε αντιπρόταση των ναυαρχίδων του ανταγωνισμού. Επιπρόσθετα, χάρη στη δεύτερη γενιά τεχνολογίας LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide), το πάνελ μπορεί να προσαρμόζει τον ρυθμό ανανέωσης (refresh rate) από 1Hz μέχρι 120Hz. Όταν για παράδειγμα χαζεύετε μια στατική φωτογραφία από το άλμπουμ σας, η οθόνη δεν χρειάζεται να ανανεώνεται πάνω από μία φορά το δευτερόλεπτο. Αντίθετα, όταν παίζετε ένα mobile game με καταιγιστική δράση, τα καρέ ανά δευτερόλεπτο πολλαπλασιάζονται και το refresh rate ακολουθεί προκειμένου να εξασφαλιστούν ρευστά animation και ρεαλιστική κίνηση. Η παραπάνω ευελιξία οδηγεί σε μια σαφώς πιο συνετή άντληση ενέργειας από την μπαταρία, παρατείνοντας αισθητά την αυτονομία του GT 2 Pro. Προς την ίδια κατεύθυνση συμβάλλει και η αυτόματη φωτεινότητα, με 10.240 επίπεδα που προσαρμόζονται αυτόματα ανάλογα με το περιβάλλον για βέλτιστη εξοικονόμηση ενέργειας, δίχως να διακυβεύεται η άνετη θέαση. Οι gamers θα εκτιμήσουν και τη λειτουργία GT 3.0, η οποία μπορεί να χαρίσει άμεση δειγματοληψία αφής 1.000 Hz, ώστε κάθε άγγιγμα των δακτύλων πάνω στην οθόνη να γίνεται αντιληπτό από τη συσκευή με αστραπιαία ταχύτητα. Αξίζει να αναφέρουμε πως η οθόνη του GT 2 Pro έχει λάβει την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία (Α+) από τους ειδικούς της DisplayMate.

Φωτιά στις επιδόσεις με… cool αντιμετώπιση

Το chipset σε κάθε smartphone παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο μιας και επηρεάζει σχεδόν κάθε πτυχή της εμπειρίας χρήσης. Είναι συνήθως αυτό που καθορίζει αν μιλάμε για μια συσκευή στην αιχμή της τεχνολογίας ή για μια mid-range πρόταση. Η realme πήρε για ακόμα μια φορά μια γενναία απόφαση με το GT 2 Pro, επιλέγοντας το κορυφαίο SoC (System on Chip) που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον πλανήτη για Android συσκευές, το Snapdragon 8 Gen 1 της Qualcomm. Με αρχιτεκτονική βασισμένη στη διαδικασία παραγωγής 4nm, το μικρό «θαύμα» της βιομηχανίας των ημιαγωγών υπόσχεται αυξημένες ταχύτητες με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Πάνω του συναντάμε έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή που αποτελείται από τον επιβλητικό Cortex-X2 πυρήνα χρονισμένο στα 3GHz, τρεις γρήγορους Cortex-A710 στα 2.5GHz και τέσσερις «εργάτες» Cortex-A510 που αναλαμβάνουν κάθε λογής «αγγαρεία» στα διόλου ευκαταφρόνητα 1.8GHz. Περνώντας στα γραφικά, η Adreno 730 GPU επαναπροσδιορίζει τα όρια των gaming δυνατοτήτων των smartphones. Όποιον τίτλο κι αν δοκιμάσαμε, ανταποκρίθηκε με χαρακτηριστική άνεση, εξασφαλίζοντας μοναδικές επιδόσεις. Όσο αξιόμαχος κι αν είναι, όμως, ένας επεξεργαστής ή μια GPU στα χαρτιά, η απόδοση στην πράξη πέφτει κατακόρυφα μόλις ανέβουν οι θερμοκρασίες λειτουργίας, ως μέτρο στοιχειώδους… αυτοπροστασίας του chipset. Η αποτελεσματική ψύξη είναι ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστούν σταθερά υψηλές επιδόσεις και για το λόγο αυτό η realme επιστρατεύει μια τεράστια περιοχή απαγωγής θερμότητας, με ένα σύστημα Vapor Cooling Max από ανοξείδωτο χάλυβα. Στο εσωτερικό της συσκευής, 9 προσεκτικά δομημένα στρώσεις εξασφαλίζουν ταχύτερη ψύξη, με τη βοήθεια του Diamond Thermal Gel, μια θερμική πάστα με άνω του 50% βελτίωση στην απόδοσή της σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Συνδεσιμότητα οριζοντίως και καθέτως!

Όπως κι αν κρατάτε τη συσκευή, όποιες κεραίες κι αν κρύβουν τα δάχτυλά σας, το realme GT 2 Pro θα βρει τη λύση ώστε να έχετε βέλτιστο σήμα 4G/5G και WiFi. Με ένα πρωτοποριακό HyperSmart Antenna Switching σύστημα, το κινητό επιλέγει αυτόματα ποιες από τις 12 ενσωματωμένες του κεραίες μπορούν να προσφέρουν καλύτερη λήψη. Μιλώντας για WiFi θα ήταν παράλειψη να μην υπογραμμίσουμε πως υποστηρίζεται η ταχύτατη 6η γενιά του προτύπου, καθώς και η 5.2 έκδοση του Bluetooth. Επίσης, το GT 2 Pro μας έβγαλε από τη δύσκολη θέση να ψάχνουμε σε ποιο σημείο της πλάτης του κινητού βρίσκεται το NFC, ώστε να «κεντράρουμε» ανάλογα όταν πραγματοποιούμε μια ανέπαφη πληρωμή σε ένα τερματικό. Η «360° NFC» προσέγγιση έχει αυξήσει την επιφάνεια του αισθητήρα κατά 500% και την εμβέλειά του κατά 20%.

Από υπερευρυγώνιες λήψεις 150ο μέχρι μικροσκόπιο 40x

Από την τριπλή κύρια κάμερα του GT 2 Pro ξεχωρίζουν οι δυο μεγάλοι φακοί (ευρυγώνιος και υπερευρυγώνιος) που τροφοδοτούν ισάριθμους αισθητήρες των 50MP. Ο υπερευρυγώνιος φακός, μάλιστα, έχει ένα τεράστιο οπτικό πεδίο που αγγίζει τις 150ο, ευρύτερο από οποιαδήποτε άλλη κάμερα κινητού έχουμε δοκιμάσει στο παρελθόν. Υποστηρίζεται λήψη βίντεο 8K στα 24fps (μόνο από τον ευρυγώνιο φακό που αντιστοιχεί στον IMX766 αισθητήρα της Sony), καθώς και 4K ανάλυση βίντεο στα 30 ή 60fps. Η κύρια κάμερα διαθέτει επίσης Omni-directional PDAF και OIS (οπτική σταθεροποίηση εικόνας), η οποία δυστυχώς αξιοποιείται μόνο για τις φωτογραφίες. Τα βίντεο αρκούνται στον ηλεκτρονικό σταθεροποιητή εικόνας. Στα θετικά των φωτογραφικών αρετών της νέας ναυαρχίδας της realme προσθέστε και ένα… εκθαμβωτικό Dual-LED dual-tone φλας. Το τρίτο μέλος της «παρέας» στην πλάτη είναι μια micro-lens κάμερα με δυνατότητα μεγέθυνσης 40x. Πρόκειται για ένα πραγματικό μικροσκόπιο που θα ξεκλειδώσει νέες δημιουργικές ιδέες για πρωτότυπες λήψεις.

Στην πρόσοψη του GT 2 Pro, μια διακριτική οπή στην πάνω αριστερή πλευρά της οθόνης φιλοξενεί την selfie-cam των 32MP, η οποία μπορεί να επιμεληθεί τις βιντεοκλήσεις σας με ποιότητα 1080p στα 30fps.

Flagship σε όλους τους τομείς

Η realme δεν αρκέστηκε στις δάφνες ενός εξαιρετικού chipset για να πλασάρει τη συσκευή της στην premium κατηγορία, ούτε στις επιδόσεις μιας εντυπωσιακής οθόνης. Πρόσεξε κάθε λεπτομέρεια στο νεότευκτο Android 12 μοντέλο της και βελτίωσε ακόμα και το δικό της περιβάλλον χρήσης, το realme UI, στην ακόμα πιο ελκυστική οπτικά 3.0 έκδοσή του.

Συγχρόνως, η εταιρεία δεσμεύεται για 3 χρόνια παροχής όλων των σημαντικών ενημερώσεων στο λειτουργικό σύστημα Android και για 4 χρόνια υποστήριξης με ενημερώσεις ασφαλείας. Αξιόλογο στερεοφωνικό ήχο χαρίζουν τα δυο ηχεία, ενώ οι Dolby Atmos και Hi-Res Audio πιστοποιήσεις ικανοποιούν και τους πλέον απαιτητικούς. Την απολαυστική συνύπαρξή μας με το realme GT 2 Pro ολοκλήρωσε η αυτονομία του. Η μπαταρία των 5.000mAh μας επέτρεψε να το χαιρόμαστε αδιάκοπα, δίχως το άγχος της φόρτισης. Και κάπου εδώ τοποθετείται και η τελευταία έκπληξη της realme με την οποία επιλέξαμε να κλείσουμε την παρουσίασή μας. Σε μια εποχή που αρκετές εταιρείες επιλέγουν να μην συμπεριλάβουν κανέναν φορτιστή στις συσκευασίες των κορυφαίων μοντέλων τους, η realme σάς έχει έναν SuperDart φορτιστή 65W στο πακέτο! Με τη βοήθειά του, μπορείτε να έχετε μια πλήρη φόρτιση σε μισή περίπου ώρα. Έτσι, δεν χρειάζεται να ξεχνάτε όλη τη νύχτα τη συσκευή στην πρίζα, φθείροντας την μπαταρία. Λίγα λεπτά φόρτισης όσο πίνετε τον πρωινό σας καφέ αρκούν για να σας βγάλουν ασπροπρόσωπους όλη μέρα!


Μας άρεσε

  • Το Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 chipset εγγυάται κορυφαίες επιδόσεις σε όλους τους τομείς
  • Ταχυφορτιστής 65W στη συσκευασία (100% φόρτιση σε 33 λεπτά!)
  • Έμφαση στην ταχύτατη συνδεσιμότητα και στην εύκολη χρήση NFC
  • Φωτεινή AMOLED 2K οθόνη 6.7 ιντσών με δυνατότητα προσαρμογής του ρυθμού ανανέωσης από 1Hz μέχρι 120Hz

Δεν μας άρεσε

  • Καλός ο φακός… μικροσκόπιο, αλλά μας έλειψε ένας τηλεφακός
  • Δεν υποστηρίζει κάρτες microSD
  • Δεν διαθέτει κάποια IP πιστοποίηση

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6.7 ιντσών LTPO 2.0 AMOLED Super Reality display, 2K ανάλυσης 3216×1440 pixels, 1,07 δισ. χρωμάτων, HDR10+, φωτεινότητα 1400 nits (peak), προσαρμόσιμο refresh rate από 1Hz έως 120Hz, προστασία Corning Gorilla Glass Victus

Chipset: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 (4 nm) με Octa-core CPU (1xCortex-X2@3GHz & 3xCortex-A710@2,5GHz & 4xCortex-A510@1,8GHz), Adreno 730 GPU

Μνήμη: 8GB ή 12GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 128GB, 256GB ή 512GB UFS 3.1

Κάμερα: Τριπλή κύρια κάμερα με Dual-LED dual-tone φλας, 50MP με ευρυγώνιο φακό 24mm, f/1.8, 1/1.56″, 1.0µm, multi-directional PDAF, OIS + 50MP με υπερευρυγώνιο φακό 15mm (150˚), f/2.2 + 3 MP macro f/3.3, AF με 40x μεγέθυνση, βίντεο 8K@24fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/240fps, gyro-EIS και selfie-cam 32MP, f/2.4, 26mm (wide), 1/2.74″, 0.8µm με 1080p@30fps βίντεο

Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac/6 WiFi, 360° NFC, Bluetooth 5.2

Extras: dual-band A-GPS/GLONASS/BDS/GALILEO/QZSS/NavIC, Type-C USB 2.0 OTG, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος, 5G dual-SIM Standby, δύο στερεοφωνικά ηχεία

Δίκτυο:  5G

Μπαταρία: 5.000mAh (με ταχυφορτιστή 65W στη συσκευασία)

Λειτουργικό: Android 12 (με realme UI 3.0)

Διαστάσεις: 162,5×74,8×8,5 χιλ.

Βάρος: 189 γρ.