Η Lenovo έχει την ιδιαίτερη χαρά να παρουσιάζει σήμερα το ολοκαίνουργιο ThinkPad X13s το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Qualcomm Technologies, Inc., και τη Microsoft και αποτελεί τον πρώτο laptop υπολογιστή στον κόσμο που βασίζεται στην κορυφαία υπολογιστική πλατφόρμα Snapdragon® 8cx Gen 3 και υποστηρίζει έως και Windows 11 Pro.

Ο εξαιρετικά λεπτός, εξαιρετικά ελαφρύς σχεδιασμός του, χωρίς ανεμιστήρα, προσφέρει ένα εντελώς νέο επίπεδο αθόρυβων, διαρκώς ενεργών και συνδεδεμένων εμπειριών σε PC. Αξιοποιώντας την απίστευτη διάρκεια της μπαταρίας, η οποία είναι πιστοποιημένη για έως και 28 ώρες συνεχούς λειτουργίας, σε συνδυασμό με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και των ενισχυμένων επιλογών συνδεσιμότητας 5G, συμπεριλαμβανομένου του mmWave, καθώς και υποστήριξη εφαρμογών μέσω του προγράμματος Microsoft App Assure, το ThinkPadX13, προσφέρει απόλυτα ομαλή παραγωγικότητα, ασφάλεια και συνεργασία.

Κατασκευασμένο από 90% πιστοποιημένο ανακυκλωμένο μαγνήσιο στα επάνω και κάτω καλύμματά του, 97% πλαστικό PCC στο κάλυμμα της πλακέτας της μπαταρίας (PCB) και το πλαίσιό της, καθώς και ανακυκλωμένο χαρτόνι στη συσκευασία, το ThinkPad X13s είναι σχεδιασμένο να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Κατασκευασμένο με τη χρήση της μεθόδου συγκολλήσεων χαμηλής θερμοκρασίας που χρησιμοποιεί η Lenovo, που μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως και 35%, το ThinkPad X13s προτείνεται με χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης οθόνες 13,3 ιντσών, σε αναλογίες 16:10, με επιλογές αφής ή χαμηλού μπλε φωτισμού με πιστοποίηση Eyesafe®. Η μειωμένη ανάγκη πρόσβασης σε ρεύμα μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας. 

Εξέλιξη που Ενθουσιάζει τους Χρήστες

Εργαζόμενοι σε υβριδικό καθεστώς, άνθρωποι που ταξιδεύουν συχνά, τεχνικοί που καλούνται να λύσουν προβλήματα εκτός γραφείου, καθώς και εργάζομενοι πρώτης γραμμής θα ενθουσιαστούν με το εξαιρετικά ελαφρύ laptop, βάρους μόλις 1,06 κιλών, καθώς και την πρακτική εξάλειψη του καθημερινού άγχους της φόρτισης και της συνδεσιμότητας, καθώς θα διαθέτουν τεράστια αυτονομία. Το Wi-Fi 6E προσφέρει σταθερότερες συνδέσεις υψηλής ταχύτητας, ενώ όταν δεν είναι διαθέσιμο ή κάποιο δημόσιο hotspot δεν κρίνεται επαρκώς ασφαλές, η συσκευή μπορεί να περάσει σε 5G mmWave ή sub6 Wireless WAN, παρέχοντας εξαιρετικά γρήγορη, άκρως ασφαλή συνδεσιμότητα οπουδήποτε.

Εικόνα 1: Βασισμένο στην υπολογιστική πλατφόρμα Snapdragon 8cx Gen 3

Οι συνεχείς τεχνολογικές καινοτομίες και  η ανταπόκριση στις απαιτήσεις των πελατών για εξυπνότερες και παραγωγικότερες συνεργατικές εμπειρίες αποτελούν για τη Lenovo ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας. Το ThinkPad X13s ενσωματώνει μπάρα επικοινωνιών με κάμερα 5 megapixel αυτόματης εστίασης με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και επιλογή υπέρυθρης (ΙR) κάμερας, σε συνδυασμό με τη γνωστή τριπλή συστοιχία μικροφώνων που προσφέρουν εξαιρετικό περιορισμό του θορύβου στη διάρκεια τηλεδιασκέψεων. Η πλατφόρμα Snapdragon 8cx Gen 3 εισάγει έναν επεξεργαστή που ενσωματώνει υψηλές αναβαθμίσεις ως προς την εμπειρία χρήσης, από την εξυπνότερη αναγνώριση ανθρώπινης παρουσίας, για ευκολότερη επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη, μέχρι ενισχυμένη ασφάλεια, ιδιωτικότητα και εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία επιτυγχάνεται με το αυτόματο κλείσιμο ή περιορισμό της φωτεινότητας της οθόνης, όταν ο χρήστης αποστρέφει το βλέμμα του.

Εικόνα 2: Περιορισμός θορύβου και ψηφιακό κλείστρο

Η υπολογιστική πλατφόρμα Snapdragon 8cx Gen 3 προσφέρει εξαιρετική αξιοποίηση της μπαταρίας, συνδυάζοντάς τη με τις επιδόσεις που θα περίμενε κανείς από ένα κορυφαίο επαγγελματικό laptop. Όντας η πρώτη πλατφόρμα 5nm παγκοσμίως για PC, η ανώτερη αρχιτεκτονική της Snapdragon 8cx Gen 3 την καθιστά την πλέον ισχυρή και αποδοτική πλατφόρμα της Qualcomm Technologies. Σχεδιασμένη για χρήση σε κορυφαίους, πραγματικά φορητούς υπολογιστές, προσφέρει επεξεργαστικές ταχύτητες με ενίσχυση των επιδόσεων έως και κατά 57% ,ενώ χειρίζεται παράλληλες εργασίες έως και 85% γρηγορότερα, προσφέροντας ασύλληπτα ομαλές επιδόσεις με άμεση απόκριση. Το να παραμένει κανείς διαρκώς ενεργός και συνδεδεμένος καθίσταται εφικτό χάρη στην απρόσκοπτη μετάβαση μεταξύ των συνδέσεων Wi0Fi, 5GmmWave ή 5G sub6 ή και 4G LTE δικτύων. Οι ηχητικές και οπτικές δυνατότητες με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης δημιουργούν καθηλωτικές εμπειρίες τηλεδιάσκεψης που βοηθούν τους χρήστες να παραμένουν παραγωγικοί και ενεργοί. 

Εξέλιξη που ενθουσιάζει το προσωπικό ΙΤ

Οι υβριδικές μορφές εργασίας έχουν έρθει για να μείνουν. Το ThinkPAd X13s διαθέτει δυνατότητες ικανές να ενθουσιάσουν τους τελικούς χρήστες, όμως οι ομάδες IT καλούνται να διασφαλίσουν πως οι συσκευές αυτές ανταποκρίνονται στις αυστηρές ανάγκες ενός πολύμορφου επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Η Lenovo Services8 μπορεί να βοηθήσει στη συνολική κάλυψη των αναγκών της μετάβασης σε ένα βελτιστοποιημένο πλαίσιο υποστήριξης ΙΤ μέσα από το σχεδιασμό, τη ρύθμιση, την εφαρμογή, τη διαχείριση, την υποστήριξη και την αποκομιδή των διαφόρων assets.

Η Lenovo, η Qualcomm Technologies και η Microsoft βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με κορυφαίους Ανεξάρτητους Προμηθευτές Λογισμικού (ISV-Independent Software Vendors) μέσω του προγράμματος Microsoft App Assure ώστε να υποστηρίζουν τη συμβατότητα και τις ενισχυμένες εμπειρίες εφαρμογών κρίσιμων για την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων, όπως τα Microsoft 365, Zoom™, Sophos™ και πολλές άλλες, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην παραγωγικότητα και τη συνεργασία, την ασφάλεια συσκευών και δεδομένων, την πρόσβαση σε δίκτυα και τις ανάγκες εικονικοποίησης πολλών εταιρικών πελατών. Η βελτιωμένη προσομοίωση x64 σε περιβάλλον Windows 11 παρέχει μια ανώτερη εμπειρία για εφαρμογές παλαιότερων ετών, επιτρέποντας τους σχεδιαστές λογισμικού να πραγματοποιήσουν τη σταδιακή μετάβαση των εφαρμογών ώστε να τρέχουν εγγενώς, αξιοποιώντας το ABI (Application Binary Interface) ARM64EC.

Επιπλέον, το ThinkPad X13s είναι εφοδιασμένο με προηγμένο υλικό και λογισμικό προστασίας από απειλές μέσω της ολοκληρωμένης πλατφόρμας ασφαλείας ThinkShield9 ενώ η πλατφόρμα Snapdragon 8cx Gen 3 ενσωματώνει σύστημα ασφαλούς εκκίνησης και την αρχιτεκτονική Microsoft Pluton όπως εφαρμόζεται στη Qualcomm® Secure Processing Uni για προστασία της ταυτότητας του χρήστη, των δεδομένων και των εφαρμογών σε PC που τρέχουν Windows 11 και καλύπτουν το πρότυπο Secured-core.  

Χαράσσοντας μια πορεία σε ένα Φωτεινότερο, πιο Βιώσιμο Μέλλον

Εκτός από τα ανακυκλωμένα υλικά και τις εξελιγμένες κατασκευαστικές διαδικασίες, η Lenovo προσφέρει επίσης συσκευασίες που μπορούν να μειώσουν τη σπατάλη υλικών. Παράλληλα, μέσω του προγράμματος εξισορρόπησης περιβαλλοντικού αποτυπώματος Lenovo’s CO2 Offset Service10 που προσφέρει τη δυνατότητα σε πελάτες να συμβάλουν σε συγκεκριμένα οικολογικά προγράμματα, έχουν εξισορροπήσει περισσότεροι από 500.000 μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα, βάσει στοιχείων που προκύπτουν από τις αγορές υπολογιστών Think (desktops, workstations, laptops). Πρόκειται για ποσότητα αντίστοιχη με αυτή που εκλύεται από περισσότερα των 100.000 επιβατικών αυτοκινήτων σε ένα χρόνο.

Εικόνα 3: 90% ανακυκλωμένο μαγνήσιο στα καλύμματα

Δηλώσεις

«Χάρη στη συνεργασία μας με την Qualcomm Technologies και τη Microsoft, έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να παρουσιάζουμε μια νέα γενιά συσκευών που επιτρέπουν την εργασία από οπουδήποτε, προσφέροντας την ευελιξία, τη φορητότητα και την ασφάλεια που χρειάζονται οι επαγγελματίες», δήλωσε ο Jerry Paradise, vice president, Global Commercial Product Portfolio, Lenovo PC and Smart Devices. «Το ThinkPad X13s υπόσχεται να θέσει τέλος στο άγχος της φόρτισης και να ενθουσιάσει τους χρήστες μέσα από υπέρτερες συνεργατικές εμπειρίες και ταχύτατη συνδεσιμότητα, οπουδήποτε και αν βρίσκονται».

«Το ThinkPAd X13s θα φέρει επανάσταση στο χώρο των επαγγελματικών PC, καθώς είναι κατασκευασμένο ώστε να παρέχει ασφάλεια αμέσως μόλις βγει από τη συσκευασία του, ταχύτατες επιλογές σύνδεσης και ολοζώντανες συνεργατικές εμπειρίες, ενισχυμένες από τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης», ανέφερε ο Miguel Nunes, vice president, product management, Qualcomm Technologies, Inc., αρμόδιος για τη διαχείριση προϊόντων. «Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Lenovo και τη Microsoft, προωθώντας τη νέα γενιά επαγγελματικού επιπέδου PC για υβριδική εργασία, εξελίσσοντας τις εμπειρίες εκείνες που θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα ενώ ταυτόχρονα θα συνδράμουν στην προστασία και τη διαχείριση του εταιρικού τους στόλου συσκευών πρακτικά από οπουδήποτε».

«Η προστασία από εξελιγμένες επιθέσεις αποτελεί κορυφαία επαγγελματική προτεραιότητα για τη σύγχρονη υβριδική εργασία. Από οπουδήποτε και αν εργάζεται κανείς, τα Windows είναι σχεδιασμένα να παρέχουν προστασία από το τσιπ μέχρι το νέφος. Είμαστε υπερήφανοι που ενσωματώσαμε την αρχιτεκτονική ασφαλείας Microsoft Pluton στην υπολογιστική πλατφόρμα Snapdragon 8cx Gen 3 μέσω των ThinkPad X13s. Η ενσωμάτωση αυτή θα προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη προστασία για την ταυτότητα των χρηστών, τα δεδομένα και τις εφαρμογές σε PC που βασίζονται στα Windows 11” -Ντέιβιντ Γουέστον, Διευθυντής Τομέα Επιχειρήσεων και Ασφαλείας, Microsoft. 

Επισκεφτείτε το Lenovo StoryHub για εικόνες και full specs και τα sites: Lenovo ThinkPad, Lenovo’s MWC Event Page, and Lenovo’s MWC Virtual Showcase για περισσότερες πληροφορίες. 

Product Specifications

ThinkPad X13s
Processor Snapdragon® 8cx Gen 3 compute platform
Operating System Up to Windows 11 Pro
Memory Up to 32GB LPDDR4x
Storage Up to 1TB PCIe SSD
Graphics Snapdragon® 8cx Gen 3 compute platform with Qualcomm® Adreno™ GPU
Display 13.3-inch 16:10

-WUXGA IPS 300nit

-WUXGA IPS 300nit on-cell touch

-WUXGA IPS 400nit, Low Power, Low Blue Light

Audio User-facing Dolby® Audio speaker system

Qualcomm® Voice and Audio Communications Suite

Camera -5.0MP camera, optional IR sensor, optional Computer Vision

-5.0MP RGB camera

Battery 49.5Whr, (video playback up to 28 hours)
Security Qualcomm® Secure Processing Unit with Microsoft Pluton, dTPM, Fingerprint Reader, Windows Hello (IR camera), Camera shutter, Kensington Lock 
Ports 2 x USB-C 3.2 Gen 2, Audio, SIM
Keyboard ThinkPad TrackPoint keyboard, backlit

Glass-like 3-button TrackPad

Wireless LAN Qualcomm® FastConnect™ 6900 Subsystem

Wi-Fi 6 or Wi-Fi 6E

Bluetooth® 5.2

Wireless WAN Optional Snapdragon® X55 5G Modem-RF system

5G mmWave and sub-6 eSIM and Nano SIM

Colors/Materials Thunder Black, Certified 90% recycled magnesium on A and C covers
Dimensions 298.7 x 206.4 x 13.4mm

11.76 x 8.13 x 0.53in

Weight 1.06kg – 2.35 lbs