Η Samsung Electronics Hellas βράβευσε τις ομάδες που διακρίθηκαν στον 2ο κύκλο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Samsung Innovation Campus: Upskilling Digitally».

Οι βραβευθέντες ξεχώρισαν για τις καινοτόμες ιδέες τους, το επιχειρηματικό όραμα και την εφαρμογή ψηφιακών εργαλείων, ενσωματώνοντας στα έργα τους βιώσιμες πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος, ψηφιακά εργαλεία Marketing και AI και μοντέλα ανάπτυξης επιχειρηματικών ιδεών. Ο 2ος κύκλος του προγράμματος «Samsung Innovation Campus» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν – ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρώτο βραβείο κατέκτησε η ομάδα «The green store», παρουσιάζοντας ένα καινοτόμο πλάνο με κεντρικό άξονα την εκπαίδευση του κόσμου για το πλαστικό μιας χρήσης και τις επιπτώσεις που προκαλεί στον πλανήτη. Η ομάδα προτείνει λύσεις όπως την προώθηση χρήσης εναλλακτικών υλικών πέραν του πλαστικού, την προμήθεια προϊόντων από ηθικούς προμηθευτές και τις δωρεές σε περιβαλλοντικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ενώ αξιοποιεί ψηφιακά εργαλεία και τη χρήση των μέσω κοινωνικής δικτύωσης για τη διάχυση δράσεων μηδενικών αποβλήτων.

Το δεύτερο βραβείο έλαβε η ομάδα που ανέπτυξε το project «Bye 2 Buys», μία πλατφόρμα που προσφέρει τη δυνατότητα ενοικίασης premium ρούχων και αξεσουάρ σε προσιτή τιμή για τον τελικό καταναλωτή. Η πλατφόρμα στοχεύει σε δύο κατηγορίες πελατών: σε καταναλωτές που αγαπούν τη μόδα αλλά δεν έχουν το εισόδημα ή δεν είναι διατεθειμένοι να προβούν σε αγορά αλλά και σε εταιρείες που, για τις ανάγκες επίσημων εταιρικών εκδηλώσεων, παρέχουν οικονομικά πακέτα ενοικίασης ρούχων στους εργαζομένους τους.

Το «Samsung Innovation Campus» απευθύνεται σε όσους θέλουν να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και αποτελεί μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Samsung για την ενδυνάμωση της νέας γενιάς επαγγελματιών μέσα από την ανάπτυξη γνώσεων σε τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας όπως το e-επιχειρείν, η Τεχνητή Νοημοσύνη και το Internet of Things. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους στη διοίκηση και την καινοτομία και να αναλάβουν την υλοποίηση ενός ομαδικού έργου, με στόχο το σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών, την εφαρμογή εργαλείων ψηφιακής τεχνολογίας και μοντέλων στρατηγικού σχεδιασμού. 

Κατά τη διάρκεια ψηφιακής εκδήλωσης ο Πρόεδρος κ. Buyng Moo (Θεόφιλος) Shin, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους έλαβαν μέρος, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πιο συγκεκριμένα το ELTRUN, με τους οποίους μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο μέσα από τις νέες ιδέες και την τεχνολογία. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Samsung Innovation Campus: Upskilling Digitally””, στοχεύει στην ενδυνάμωση και την υποστήριξη των νέων ταλαντούχων ανθρώπων, για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να πρωτοστατήσουν σε θετικές κοινωνικές αλλαγές. Συγχαρητήρια σε όλους!».

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κατερίνα Πραματάρη, Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος, συμπλήρωσε: «Ολοκληρώνοντας τον 2ο κύκλο του “Samsung Innovation Campus: Upskilling Digitally”, είναι μεγάλη μας χαρά που συνεχίζουμε την επιτυχημένη συνεργασία με τη Samsung και διοργανώνουμε από κοινού εκπαιδευτικά προγράμματα που παρέχουν στους συμμετέχοντες δεξιότητες απαραίτητες για τη σημερινή αγορά». Η επιτυχία του 2ου κύκλου του «Samsung Innovation Campus» αναδείχθηκε και από την υψηλή αξιολόγηση που έλαβε από τους συμμετέχοντες, συγκεντρώνοντας βαθμολογία 4,95/5 για το πρόγραμμα και 4,93/5 για τους διδάσκοντες. 

Ο 3ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Samsung Innovation Campus: Upskilling Digitally» θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Μαρτίου έως τις 10 Μαΐου 2022. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 8 Μαρτίου 2022, στο https://eltrun.org/samsung-innovation-campus-upskilling-digitally/.