Η Schneider Electric, ο παγκόσμιος ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε  την ένταξή της στον  Δείκτη Ισότητας Φύλων Bloomberg Gender-Equality Index (GEI), για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Η Schneider Electric είναι μία από τις 418 εταιρείες, σε 45 χώρες, που  εντάσσεται  στον δείκτη GEI Bloomberg 2022, ο οποίος  αξιολογεί  την ισότητα μεταξύ των φύλων σε πέντε πυλώνες: την κατοχή ηγετικών θέσεων από γυναίκες και την εύρεση νέων ταλέντων (talent pipeline), την ισότητα αμοιβών μεταξύ των φύλων, την κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς, την πολιτική κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και την ενδυνάμωση των γυναικών μέσω των παγκόσμιων πρακτικών της.

Η Schneider Electric σημείωσε βαθμολογία που ξεπερνούσε τον συνολικό μέσο όρο του GEI, με τις υψηλότερες βαθμολογίες να αφορούν την ισάξια αμοιβή και τις ίσες  αμοιβές μεταξύ των φύλων, όπου η εταιρεία ξεχώρισε σημείωσε με σημαντικό προβάδισμα. Το «Παγκόσμιο Πλαίσιο Ίσων Αμοιβών» της Schneider εντοπίζει μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων σε συγκρίσιμες ομάδες εργαζομένων και διασφαλίζει τη συνέπεια, τη δικαιοσύνη και τη μεγαλύτερη διαφάνεια. Η Schneider δεσμεύεται να επιτύχει <1% μισθολογική διαφορά  για τις γυναίκες και τους άνδρες έως το 2025.

Η εταιρεία σημειώνει επίσης υψηλότερη από τον μέσο όρο βαθμολογία στις κατηγορίες για εταιρική κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς και την ενδυνάμωση των γυναικών, με αύξηση κατά 15% και 17% αντίστοιχα. Οι βαθμολογίες αυτές αποτελούν απόδειξη της δέσμευσης της εταιρείας να προωθήσει την ισότητα των φύλων στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της, το οποίο ανέρχεται στα  128.000 άτομα.

Η αναγνώριση αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής βιωσιμότητας της εταιρίας και των στόχων βιωσιμότητας για το 2025, οι οποίοι περιλαμβάνουν την ενίσχυση της γυναικείας εκπροσώπησης από νέες προσλήψεις σε ανώτερα στελέχη, και αντικατοπτρίζουν τη συνεχή δέσμευση και τις πρωτοβουλίες της Schneider για την προώθηση θετικών αλλαγών και την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους.

Ο δείκτης Bloomberg Gender-Equality Index (GEI) είναι ένας από τους εγκυρότερους δείκτες διεθνώς που καταγράφει τις επιδόσεις των εταιριών που έχουν δεσμευτεί στη διαφάνεια των στοιχείων που παρέχουν για την πολιτική τους σε θέματα ισότητας των φύλων. 

Για λεπτομέρειες σχετικά με πρόσφατες βραβεύσεις και αναγνωρίσεις που έλαβε η Schneider Electric, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τον Ευρωπαϊκό Δείκτη Διαφορετικότητας Των Φύλων, το WeQual και τους Financial Times, μπορείτε να επισκεφθείτε το παρακάτω link.

Η Schneider Electric αναγνωρίστηκε ως η πλέον βιώσιμη εταιρεία παγκοσμίως το 2021 από τον δείκτη Corporate Knights Global 100 Index.