Γνωρίζατε πως το TikTok, ένα κοινωνικό δίκτυο δημοφιλές κυρίως στη νεότερη γενιά, αρχικά προοριζόταν για εκπαιδευτικούς σκοπούς;

Ναι, είναι αλήθεια, ωστόσο οι ιδρυτές του συνειδητοποίησαν πως η συγκεκριμένη ιδέα δεν ήταν αρκετά κερδοφόρα. Κατά συνέπεια, η ανάπτυξη της εφαρμογής οδήγησε στη σημερινή της μορφή, οι ενεργοί χρήστες της οποίας άγγιξαν το 1 δισεκατομμύριο μηνιαίως το τελευταίο έτος. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη παγκοσμίως. Η CapitalPanda εξέτασε τις φήμες που υπάρχουν στην αγορά σύμφωνα με τις οποίες ο πάροχος του TikTok ενδέχεται να αναλαμβάνει την Αρχική δημόσια προσφορά του. 

Τα ξεκινήματα του TikTok

Το TikTok αποτελεί μια εφαρμογή κατάλληλη τόσο για iOS όσο και για Android συσκευές, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία και τη δημοσίευση σύντομων βίντεο. Αρχικά, κυκλοφόρησε με το όνομα Douyin τον Σεπτέμβριο του 2016 στην Κίνα. Το 2017, άρχισε να εξαπλώνεται διεθνώς, καθώς κυκλοφόρησε από την κινεζική εταιρεία ByteDance για αγορές εκτός Κίνας. Στη συνέχεια «διασπάστηκε» στο TikTok και το Douyin, εφαρμογές που χρησιμοποιούν το ίδιο λογισμικό, ωστόσο υποστηρίζουν διαφορετικά πρωτόκολλα δικτύου για τη συμμόρφωση με τους κινεζικούς περιορισμούς λογοκρισίας. Το TikTok είναι διαθέσιμο παγκοσμίως στο App Store ή στο Google Play. Τον Νοέμβριο του 2017, η ByteDance εξαγόρασε την εταιρεία Musical.ly με έδρα τη Σαγκάη. Μετά τη συμφωνία, το TikTok εξελίχθηκε σταδιακά σε μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές, ιδίως μεταξύ των Αμερικανών εφήβων.