Η παγκόσμια μάρκα Samyang, ανακοινώνει το νέο φακό AF 135mmF1.8 FE, σχεδιασμένο για κάμερες Full Frame Sony E mount, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και σε Sony APS mirrorless κάμερες. 

Αναγέννηση του καλύτερου manual focus τηλεφακού εστίασης της Samyang Optics 135mm F2.0Rebirth

O Samyang MF 135mm F2.0 ED UMC είναι ένας τηλεφακός που από τις αρχές του 2015 έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα για την εξαιρετική του ανάλυση. Αρχικά ενθουσίασε ως φακός για φωτογραφία πορτρέτου, αλλά με την πάροδο του χρόνου, ο MF 135mm ξέφυγε από τη φωτογραφία πορτρέτου και έγινε πολύ δημοφιλής για φωτογραφία τοπίων αλλά και για αστροφωτογραφία. Κατά συνέπεια, η Samyang Optics αποφάσισε να κυκλοφορήσει έναν φακό AF που πρόσθεσε ευκολία για κάθε κατηγορία χρηστών του φακού 135mm που έχει αγαπηθεί τόσο πολύ.

Η Samyang Corporation, η οποία πρόσφατα επέκτεινε το lineup της με την σειρά αυτόματης εστίασης F1.8, αποφάσισε να εισαγάγει τον φακό AF 135mm F1.8 FE εξοπλισμένο με διάφορες πρόσθετες λειτουργίες για να ανταποκριθεί στους ανθρώπους που έχουν χρησιμοποιήσει το φακό MF 135mm F2.0.

Η Samyang λανσάρει τώρα έναν τηλεφακό AF 135mm F1.8 FE που είναι βελτιστοποιημένος για πορτρέτα, αστροφωτογραφία, τοπία, καθώς και λήψη βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των βασικών χαρακτηριστικών της Samyang: κουμπί κλειδώματος εστίασης, προσαρμοσμένο διακόπτη και διακόπτη περιορισμού εύρους εστίασης.

Καθώς η Samyang ανακοινώνει το νέο AF 135mm F1.8 FE, η σειρά Samyang Auto Focus F1.8 FE είναι πλέον πλήρης με τους 24mm, 35mm, 45mm, 75mm και 135mm, ολοκληρώνοντας έτσι τη σύνθεση από ευρεία γωνία σε τηλεφακό.

Εξαιρετική ανάλυση
Η αδιάσπαστη εφαρμογή των πιο προηγμένων οπτικών τεχνολογιών της Samyang έχει δημιουργήσει έναν κύριο τηλεφακό μεγάλου διαφράγματος που προσφέρει εξαιρετική ανάλυση από γωνία σε γωνία. Ο AF 135mm F1.8 FE παρέχει γωνία θέασης 18,9° για Full Frame & 12,5° για APS-C και φωτεινό μέγιστο διάφραγμα F1,8 σε ολόκληρη την εικόνα, όπως προτιμούν οι χρήστες κάμερας full frame. Ειδικότερα, επιτυγχάνεται βέλτιστη ανάλυση μέσω του οπτικού σχεδιασμού 13 στοιχείων σε 11 ομάδες (1 U-ASP, 2 HR και 3 ED). Σε συνδυασμό με τον αισθητήρα εικόνας full frame της Sony, αυτός ο φακός προσφέρει ανώτερη ευκρίνεια και αντίθεση σε όλα τα σημεία της εικόνας.

Ο AF 135mm F1.8 FE χρησιμοποιεί ένα διάφραγμα μεγάλης διαμέτρου για να παρέχει ομαλή θόλωση φόντου. Διαχωρίζει αποτελεσματικά το θέμα από το φόντο, χρησιμοποιώντας ένα ρηχό βάθος πεδίου. Επίσης, είναι εξοπλισμένος με φακό UA (Ultra-precision Aspherical), ώστε να μπορείτε να απολαύσετε ένα φυσικό και εκλεπτυσμένο bokeh. Χρησιμοποιώντας αυτό το ομαλό bokeh, μπορείτε να δημιουργήσετε ελεύθερα τις εικόνες σας επισημαίνοντας το θέμα σας! (Πορτρέτα & επίσης κοντινές εικόνες με σύντομο MOD)

Γρήγορη και αθόρυβη απόδοση Auto Focus

Παρακολουθώντας το θέμα με ακρίβεια και ταχύτητα, το AF λειτουργεί επίσης αθόρυβα και ομαλά κατά τη λήψη βίντεο. Το Γραμμικό STM της Samyang (Stepping Motor) ικανοποιεί τόσο τους φωτογράφους όσο και τους βιντεογράφους με πιο αθόρυβο και ακριβέστερο έλεγχο των ομάδων φακών εστίασης.

Βελτιωμένη λειτουργικότητα και αξιοπιστία

Τα σημαντικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν customizable 1)κουμπί συγκράτησης εστίασης, 2)προσαρμοσμένο διακόπτη και 3)περιοριστή εύρους εστίασης. Συνολικά, αυτός είναι ένας φακός που πληροί τις επαγγελματικές απαιτήσεις για έλεγχο και αξιοπιστία τόσο για φωτογραφίες όσο και λήψη βίντεο.

1) Κουμπί συγκράτησης εστίασης

Πατώντας αυτό το κουμπί ο φακός θα κρατηθεί κλειδωμένος σε αυτή την απόσταση εστίασης. Μπορείτε να αντιστοιχίσετε λειτουργίες όπως το Eye AF στις ρυθμίσεις στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής.

2) Προσαρμοσμένος διακόπτης

Υπάρχει ένας προσαρμοσμένος διακόπτης, ο οποίος μπορεί να ρυθμιστεί για να επιτρέψει τη ρύθμιση του διαφράγματος σιωπηλά περιστρέφοντας το δαχτυλίδι εστίασης. Χρησιμοποιώντας προαιρετικά το Lens Station, μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία ανάλογα με τις προτιμήσεις σας*.*Περισσότερες λειτουργίες θα προστεθούν μέσω ενημερώσεων firmware στο μέλλον.

3) Διακόπτης περιορισμού εύρους εστίασης

Ο περιορισμός εύρους εστίασης λειτουργεί μόνο σε λειτουργία AF.
• Είναι χρήσιμο όταν έχει προσδιοριστεί η απόσταση από ένα αντικείμενο.
• Μετακινήστε τον περιοριστή εύρους εστίασης προς τα εμπρός ή προς τα πίσω για να επιλέξετε το εύρος εστίασης.
– FULL: Η σειρά AF έχει οριστεί απο το άπειρο μέχρι την ελάχιστη απόσταση εστίασης 0,69m.(Η αναζήτηση AF μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο.)
– 0.69m – 2m: Η σειρά AF τίθεται μεταξύ 0.69m και 2m, το οποίο είναι κατάλληλο για το κοντινό πλάνο.
– 1.5m – ∞: Η σειρά AF ορίζεται από 1.5m στο άπειρο, το οποίο είναι κατάλληλο για την κανονική λήψη.

Μικρή ελάχιστη εστιακή απόσταση 0,69m

Αν και είναι ένας τηλεφακός 135mm που ελέγχει αποτελεσματικά την εκτροπή σε όλες τις αποστάσεις εστίασης έχει καταστήσει δυνατή την επίτευξη ελάχιστης απόστασης εστίασης μόλις 0,69 μέτρων (2,26ft) και μέγιστης μεγέθυνσης 0,243x για κοντινή φωτογραφία. Μικρά αξεσουάρ και άλλα θέματα μπορούν να συλληφθούν με αξιοσημείωτη ανάλυση και μαλακό, όμορφο bokeh.

Μοντέρνος σχεδιασμός καιρικές συνθήκες

Ο AF 135mm F1.8 FE έχει αναπτυχθεί και ενισχυθεί, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο το σχεδιασμό αλλά και το περιβάλλον λήψης του χρήστη. Έχει ένα micro-patterned λαστιχένιο δαχτυλίδι εστίασης, δίνοντας μια υπέροχη αίσθηση κατά τη λειτουργία και η στεγανοποίηση καιρού προστατεύει επίσης το φακό από την ελαφριά βροχή, το χιόνι και τη σκόνη.