H  Pylones Hellas, o πάροχος ψηφιακών τεχνολογιών και ασφάλειας διαδικτύου, με μακρά παρουσία 25 και πλέον ετών σε Ελλάδα, Κύπρο, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ανακοινώνει τον εμπλουτισμό  των ολοκληρωμένων λύσεων που παρέχει, με την είσοδο της στο δίκτυο συνεργατών της  Amazon Web Services (AWS) ως Select Consulting Partner. 

Η επένδυση της εταιρίας στις λύσεις και τα εργαλεία της AWS, έχει ως σκοπό να επιφέρει καινοτόμες λύσεις στον τομέα του cloud και της ασφάλειας για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στα πλαίσια της διαρκούς επένδυσης της στην Ελλάδα, η AWS ανακοίνωσε το 2021 την δημιουργία του πρώτου ελληνικού γραφείου, καθώς η εταιρεία συνεχίζει τη διεύρυνση της ομάδας που στηρίζει τον αυξανόμενο αριθμό πελατών και συνεργατών της στην ελληνική αγορά. Το γραφείο θα υποστηρίξει οργανισμούς όλων των μεγεθών, συμπεριλαμβανομένων νεοφυών επιχειρήσεων, επιχειρήσεων και φορέων του δημόσιου τομέα καθώς και όσες θα κάνουν τη μετάβαση στο AWS Cloud. Η AWS ανακοίνωσε πρόσφατα επίσης, σχέδια για την έναρξη νέας υποδομής στην Ελλάδα με τίτλο “AWS Local Zone”, το 2022. Τα AWS Local Zones είναι ένας τύπος υποδομής που τοποθετεί την ασφαλή υπολογιστική ισχύ (computing), αποθήκευση δεδομένων (storage), βάσεις δεδομένων και άλλες επιλεγμένες υπηρεσίες της AWS πιο κοντά σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, κλάδων δραστηριοποίησης και σε κέντρα πληροφορικής όπου δεν υπάρχει σήμερα κάποιο AWS Region. Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα AWS Local Zones για την εκτέλεση εφαρμογών που απαιτούν single-digit millisecond latency σε περιπτώσεις χρήσης, όπως real-time gaming, hybrid migrations, δημιουργία περιεχομένου πολυμέσων και ψυχαγωγίας, live video streaming, προσομοιώσεις μηχανικής, AR/VR και machine learning στο άκρο (edge).

Οι AWS Consulting Partners βοηθούν τους πελάτες να σχεδιάζουν, να δημιουργήσουν και να διαχειρίζονται εφαρμογές στο AWS. Για να πληροί τις προϋποθέσεις μια εταιρεία και να επιλεχθεί στο κανάλι συνεργατών της AWS, πρέπει να επιδείξει υψηλό επίπεδο γνώσεων στα προϊόντα της εταιρείας, να διαθέτει μια ομάδα πιστοποιημένου προσωπικού, καθώς και ιστορικό επιτυχίας παράδοσης έργων. 

Η Pylones Hellas από την πλευρά της, στο πλαίσιο των επενδύσεων που κάνει σε νέες καινοτόμες τεχνολογίες και εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πελατών της, έχει καταφέρει, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να έχει φέρει εις πέρας όλα τα προαπαιτούμενα! Πλέον οποιαδήποτε εταιρεία επιθυμεί να καινοτομήσει με προϊόντα και λύσεις AWS, μπορεί να συμβουλευτεί την Pylones Hellas ώστε να τη καθοδηγήσει στο αέναο ταξίδι των υπηρεσιών cloud και όχι μόνο, που προσφέρει η Amazon Web Services.

Ο κ. Εμμανουήλ Νέτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Pylones Hellas, δήλωσε σχετικά με τη νέα συνεργασία: «Στόχος της Pylones Hellas ήταν και είναι να καλλιεργήσουμε το πνεύμα πρωτοπορίας που πρεσβεύει και η ίδια η AWS και να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας ώστε να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους για να παρέχουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες εκμεταλλευόμενοι τα εργαλεία και τις δυνατότητες του AWS cloud. Με τη ανάδειξη μας ως AWS Select Consulting Partner προσθέτουμε ακόμη ένα εργαλείο στο portfolio των λύσεων μας ώστε να καθοδηγήσουμε τους πελάτες μας να απλοποιήσουν τις ψηφιακές τους προκλήσεις οι οποίες το προσεχές διάστημα θα είναι όλο και περισσότερες αλλά και πιο πολύπλοκες».