H Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, έλαβε για 11η φορά μία από τις κορυφαίες θέσεις στην ετήσια λίστα του Corporate Knights Global 100 με τις πιο βιώσιμες εταιρείες.

Η εταιρεία μέσων και έρευνας στον Καναδά, η Corporate Knights αξιολογεί πάνω από 6.900 εταιρείες παγκοσμίως κάθε χρόνο με σκοπό να ξεχωρίσει το 1% των κορυφαίων βιώσιμων εταιρειών. Η μεθοδολογία Global 100 βασίζεται σε 23 βασικούς δείκτες απόδοσης, με το 50% της σημαντικότητας των βαθμολογιών να αποδίδεται στο μερίδιο καθαρών εσόδων και επενδύσεων μιας εταιρείας. Σύμφωνα με την Corporate Knights, οι 100 πιο βιώσιμες εταιρείες παγκοσμίως ξεπερνούν τις επιδόσεις τους δημιουργώντας περισσότερα από τα τετραπλάσια έσοδα ανά τόνο εκπεμπόμενου άνθρακα από τον μέσο όρο των εταιρειών στον MSCI All Country World Index.

Η Schneider Electric βρίσκεται στη λίστα Corporate Knights Global 100 κάθε χρόνο από το 2012, έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση το 2021 και την τέταρτη θέση φέτος. Αυτή η απόδοση οφείλεται στην ενσωμάτωση της βιωσιμότητας της Schneider στην επιχειρηματική της στρατηγική. Το 2021, η Schneider Electric ενίσχυσε τη δραστηριότητά της στην παροχή  συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα βιωσιμότητας (sustainability consulting business) για να υποστηρίξει περισσότερους συνεργάτες και πελάτες στο δικό τους έργο για βιώσιμο μετασχηματισμό.

«Δεν υπάρχει κάποια ‘μαγική’ συνταγή για να βρίσκεσαι επανειλημμένα στη λίστα ως η πιο βιώσιμη εταιρεία, πέρα από το να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις» σχολίασε ο Olivier Blum Chief Strategy & Sustainability Officer της Schneider Electric. «Ως εταιρεία με επιρροή, ενστερνιζόμαστε τη βιωσιμότητα ως επιχειρηματική ευκαιρία και συνολικά ως μια ευκαιρία για όλους. Αποτελεί μέρος του μοντέλου, της κουλτούρας, της στρατηγικής μας και του τρόπου με τον οποίο ξεκινάμε ολόκληρο το οικοσύστημα των εργαζομένων μας, των συνεργατών της εφοδιαστικής αλυσίδας και των πελατών μας, για την επίτευξη του σκοπού μας κάθε μέρα».

Η Schneider Electric ξεκίνησε δυναμικά τη χρονιά όσον αφορά τις επιδόσεις της σε θέματα  Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG), μετά την πρόσφατη ανακοίνωσή της για την παγκόσμια αναγνώριση από τέσσερα ESG ratings το 2021, συμπεριλαμβανομένης της λίστας CDP Climate Change A ή του Dow Jones Sustainability World Index .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της Schneider σε θέματα Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG) επισκεφθείτε το παρακάτω Link:

  • Frequently Asked Questions (FAQ)