Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, αναγνωρίστηκε ανάμεσα στις Top 25 Corporate Startup Stars για το  2021.

Για έκτη συνεχή χρονιά, οι startup επιχειρήσεις έθεσαν προς υποψηφιότητα τις πιο δραστήριες εταιρείες σε θέματα ανοιχτής καινοτομίας για τα ετήσια Corporate Startup Stars Awards. Ξεκινώντας από το Mind the Bridge ως πρωτοβουλία το 2016 υπό την αιγίδα της European Commission Startup Europe Partnership, τα βραβεία αυτά διαθέτουν πλέον αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο,  χάρη στη συνεργασία τους με το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (International Chamber of Commerce -ICC).

«Κατά την υιοθέτηση ενός ανοιχτού μοντέλου καινοτομίας, οι εταιρείες δεν προσπαθούν να δημιουργήσουν μόνο πρωτοποριακές ιδέες, αλλά να αξιοποιήσουν υπάρχουσες εσωτερικές και εξωτερικές ιδέες που τους επιτρέπουν να είναι πιο αποτελεσματικές στη διαχείριση του κόστους και του κινδύνου καθώς και να επιταχύνουν την τεχνολογική ανάπτυξη», δήλωσε ο John W.H. Denton AO, Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου. «Κατά συνέπεια, ένα βασικό χαρακτηριστικό του ανοικτού μοντέλου καινοτομίας είναι η ευελιξία και μέσα από τα Βραβεία αναδεικνύουμε τις εταιρείες που πρωτοστατούν και επιτρέπουν σε περισσότερες επιχειρήσεις να εξασφαλίσουν ειρήνη, ευημερία και ευκαιρίες για όλους». 

Καθώς προχωρούμε σε ένα βιώσιμο, ηλεκτροκίνητο μέλλον, η Schneider Electric, που αναγνωρίστηκε ως η πιο βιώσιμη εταιρεία στον κόσμο το 2021 από το Corporate Knights Global 100 Index, αξιοποιεί την τεχνολογική της ηγεσία για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων, για την αύξηση της αποδοτικότητας και τη μείωση των εκπομπών CO2.

Το πρόγραμμα Innovation at the Edge επενδύει σε νέες ιδέες και, τεχνολογίες αλλά και επιχειρηματικά μοντέλα που ‘προκαλούν’ και ταυτόχρονα διαμορφώνουν την Schneider Electric του σήμερα. Από συνεργασίες μέχρι αναπτυσσόμενες startup επιχειρήσεις, incubations και κοινοπραξίες με αναγνωρισμένες εταιρείες, καλύπτουμε τον κόσμο και συνεργαζόμαστε με επιχειρηματίες για να μετατρέψουμε καινοτόμες ιδέες σε πραγματικότητα.