Η Thales Alenia Space, η κοινοπραξία μεταξύ της Thales (67%) και της Leonardo (33%), ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης με την Intelsat για την παράδοση δύο Space Inspire software-defined δορυφόρων– τους Intelsat 41 (IS- 41) και Intelsat 44 (IS-44).

Η σύμβαση επιτρέπει την εξέλιξη του παγκόσμιου δορυφορικού software-defined δικτύου της Intelsat, ενισχύοντας με δυναμική κατανομή τη συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας σε όλη την Αφρική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία για εμπορικές και κυβερνητικές υπηρεσίες mobility και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

Πρωτοποριακή σειρά προϊόντων Space Inspire για άμεση εφαρμογή σε τροχιά προσαρμογών κατά ζήτηση

Οι δορυφόροι Intelsat 41 και Intelsat 44 θα βασίζονται στην καινοτόμο σειρά προϊόντων Space Inspire (INstant SPace In-orbit REconfiguration) που επιτρέπει εγχειρήματα τηλεπικοινωνιών και αναδιαμόρφωση υπηρεσιών απρόσκοπτα, άμεσες προσαρμογές σε τροχιά (in-orbit) στη ζήτηση ευρυζωνικής συνδεσιμότητας και υψηλή απόδοση μετάδοσης βίντεο μεγιστοποιώντας παράλληλα την αποτελεσματική χρήση των δορυφορικών πόρων.

«Μας τιμά η εμπιστοσύνη που δείχνει η Intelsat στη σειρά software-defined προϊόντων της Thales Alenia Space», δήλωσε ο Hervé Derrey, Διευθύνων Σύμβουλος της Thales Alenia Space. «Είμαστε πολύ περήφανοι που συνεισφέρουμε στο όραμα της Intelsat, ιδίως παρέχοντας την τελευταίας τεχνολογίας, πλήρως προσαρμόσιμη λύση σε τροχιά. Αυτή η νέα επιτυχία αντανακλά την τεχνολογική τεχνογνωσία της εταιρείας μας και επιβεβαιώνει ότι η σειρά προϊόντων Space Inspire, η οποία υποστηρίζεται επίσης από Ευρωπαϊκούς και Γαλλικούς διαστημικούς φορείς, ταιριάζει απόλυτα με τις εξελισσόμενες ανάγκες της αγοράς τηλεπικοινωνιών όσον αφορά την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα».

«Με την προσθήκη των IS-41 και IS-44, σε συνεργασία με την Thales Alenia Space, η Intelsat θα καλύψει τη γη με software-defined δορυφόρους, σημειώνοντας σημαντική πρόοδο προς την οικοδόμηση του πρώτου παγκόσμιου software-defined δικτύου 5G, σχεδιασμένου να ενοποιήσει το παγκόσμιο τηλεπικοινωνιακό οικοσύστημα», δήλωσε ο Stephen Spengler, Διευθύνων Σύμβουλος της Intelsat.

Στο πλαίσιο της ευέλικτης και δυναμικής αγοράς τηλεπικοινωνιών, φιλοδοξία της Thales Alenia Space είναι να είναι η νο1 επιλογή συνεργάτη στους παρόχους δορυφορικών επικοινωνιών για software-defined 5G λύσεις δορυφορικής επικοινωνίας, βασιζόμενοι στο προϊόν Space Inspire, την εμπειρία ψηφιακής επεξεργασίας 20 και πλέον ετών, και την αδιαμφισβήτητη τεχνογνωσία της.

Σχετικά με την Thales Alenia Space

Με πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας και με ένα μοναδικό συνδυασμό δεξιοτήτων, τεχνογνωσίας και παραδόσεων, η Thales Alenia Space προσφέρει οικονομικά αποδοτικές λύσεις για τηλεπικοινωνίες, πλοήγηση, γεωσκόπηση, περιβαλλοντική διαχείριση, εξερεύνηση, επιστήμες και τροχιακές υποδομές.

Ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας βασίζονται στην Thales Alenia Space για τον σχεδιασμό δορυφορικών συστημάτων που να παρέχουν συνδέσεις και εντοπισμό, οποτεδήποτε και οπουδήποτε, να παρακολουθούν τον πλανήτη μας, ενισχύοντας τη διαχείριση των πόρων του και εξερευνώντας εντός και εκτός του ηλιακού μας συστήματος. Για την Thales Alenia Space το διάστημα αποτελεί ένα νέο ορίζοντα, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση μιας καλύτερης, πιο βιώσιμης ζωής πάνω στη Γη.

Η κοινοπραξία μεταξύ της Thales (67%) και της Leonardo (33%), η Thales Alenia Space συνεργάζεται επίσης και με την Telespazio για να διαμορφώσει τη διαστημική συμμαχία των μητρικών εταιρειών, η οποία προσφέρει μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών. H Thales Alenia Space αριθμεί περίπου 7.700 υπαλλήλους σε 10 χώρες με 17 εγκαταστάσεις στην Ευρώπη και μια μονάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες.