H LG Electronics (LG), πάντα αφοσιωμένη στην αναβάθμιση της καθημερινότητας μας μέσα από τη τεχνολογία, έχει καταφέρει να εξελίξει και την μαθητική εμπειρία, χάρη στη σειρά διαδραστικών οθονών αφής TR3BF. 

Οι οθόνες TR3BF έρχονται επί της ουσίας για να αντικαταστήσουν τον παραδοσιακό μαυροπίνακα, φέρνοντας τόσο την μαθητική, όσο και την διδακτική εμπειρία, στην σύγχρονη εποχή, προσφέροντας  αυξημένες δυνατότητες προβολής περιεχομένου αλλά και αλληλεπίδρασης.

Η διαφοροποιημένη τεχνολογία αφής τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτει η σειρά TR3BF, δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να σχεδιάζει ή να γράφει στον «πίνακα» της με την ίδια ακρίβεια που είχε στον παραδοσιακό πίνακα αλλά και την αίσθηση της γραφής, χάρη στη λειτουργία αφής πολλαπλών σημείων. Χάρη στην τεχνολογία Multi Touch & Writing, οι οθόνες-πίνακες της LG μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και 20 σημεία πολλαπλών τόνων και 10 γραφήματα ταυτόχρονα, καθώς και 2 τύπους σημείων. Αυτή η λειτουργία παρέχει ζωντανή εμπειρία γραφής και κάνει την μετάβαση από το ξύλο στην οθόνη αφής ακόμα πιο εύκολη. Για να διευκολύνουν τη μετάβαση, οι ειδικοί της LG ενσωμάτωσαν την κλασσική κίνηση σβησίματος του πίνακα στο interface της σειράς σειρά TR3BF: κοινώς, τόσο μαθητές όσο και διδακτικό προσωπικό μπορούν να διαγράφουν κείμενα, εικόνες και κάθε άλλη πληροφορία από τον πίνακα με το χέρι τους. Η οικεία κίνηση ενισχύει τη φυσική αίσθηση εμπειρίας γραφής και αφής, σαν να σβήνει κάποιος ένα πραγματικό μαυροπίνακα, και αυξάνει περαιτέρω την ευχρηστία, κάνοντας τη χρήση της γραφίδας προαιρετική για τη διαγραφή πληροφοριών από την επιφάνεια εργασίας του πίνακα.

Αλλά, η ομοιότητα με τους παραδοσιακούς πίνακες τελειώνει εδώ. Οι οθόνες TR3BF της LG αντιπροσωπεύουν ένα όραμα για το μέλλον της διδασκαλίας και αυτό το όραμα έχει ενσωματωμένες μέσα του τις έννοιες της διαδραστικότητας και της επικοινωνίας. 

Χάρη στη λειτουργία Air Class, οι διδάσκοντες και οι μαθητές μπορούν να συνδεθούν απρόσκοπτα, να οργανώσουν συναντήσεις με διάφορα εργαλεία όπως ψηφοφορία, απάντηση και κοινή χρήση του προβαλλόμενου κειμένου, που κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και διαδραστική τη διαδικασία της διδασκαλίας. Χάρη στη λειτουργία Κοινής Χρήσης Οθόνης, η σειρά TR3BF επιτρέπει να μοιράζεστε οθόνες και περιεχόμενο εύκολα, με φορητούς υπολογιστές και άλλες κινητές συσκευές, γεγονός που καθιστά τόσο τις διαδικτυακές συναντήσεις (μάθημα εκ αποστάσεως), αλλά και το μάθημα στις τάξεις ακόμα πιο ενδιαφέρον για τους συμμετέχοντες.

Η σειρά TR3BF αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση, καθώς ενσωματώνει εφαρμογές Android και IDB σε τσιπ υψηλής απόδοσης για ένα σύστημα που λειτουργεί χωρίς την ανάγκη υπολογιστή. Επιπλέον, τα προγράμματα περιήγησης, όπως το ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα Android Chrome, υποστηρίζουν την επικοινωνία σε πολλαπλές κατευθύνσεις και κάνουν την περιήγηση/αναζήτηση στο διαδίκτυο εύκολη και γρήγορη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη σειρά TR3BF μπορείτε να βρείτε εδώ.