Η περιβαλλοντική βιωσιμότητα αποτελεί επίκεντρο της CES® 2022, κάτι το οποίο διακρίνεται και στο περίπτερο της LG Electronics (LG)- έκτασης 2.044 τετραγωνικών μέτρων- το οποίο είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά.

Για το περίπτερό της με μηδενικές εκπομπές άνθρακα στην CES 2022, η LG συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Carbonfund.org, ηγέτη στη βιωσιμότητα, για να εξουδετερώσει 100 μετρικούς τόνους εκπομπών. Αυτό θα το πετύχει μέσω ενός μηχανισμού πιστώσεων ρύπων που καλύπτει όλες τις εκτιμώμενες εκπομπές άνθρακα, οι οποίες σχετίζονται με τη μεταφορά, την κατασκευή και τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας στον χώρο του περιπτέρου.

Ο σχεδιασμός για το μοναδικό αυτό περίπτερο, το οποίο συνδέει τους επισκέπτες στον φυσικό χώρο με μία ψηφιακή εμπειρία αξιοποιώντας τόσο την εικονική όσο και την επαυξημένη πραγματικότητα, διαθέτει μια σειρά από χώρους, όπου η LG παρουσιάζει το πώς επιδιώκει να βελτιώσει όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής μέσω της τεχνολογικής και σχεδιαστικής καινοτομίας. Με συνέπεια στη θεματολογία της LG στην CES 2022, “The Better Life You Deserve”, το βιώσιμο περίπτερο κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο κόντρα πλακέ (oriented strand board -OSB), το οποίο δημιουργήθηκε ύστερα από συμπίεση υπολειμμάτων ξύλου και με μειωμένη χρήση κόλλας, μπογιάς και βερνικιού. Ο σχεδιασμός της έκθεσης απλοποιήθηκε, για να διευκολυνθεί η ανακύκλωση μετά το τέλος της εμπορικής έκθεσης.

Κατά τη διάρκεια της CES, όπου η LG παρουσίασε δεκάδες νέες οικιακές συσκευές, προϊόντα οικιακής ψυχαγωγίας και συσκευές ΙΤ με πιστοποίηση ENERGY STAR®, υπογραμμίστηκε παράλληλα και η δέσμευσή της για βιωσιμότητα, μέσω των φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, αλλά και συσκευασιών, για πιο πράσινες διαδικασίες παραγωγής και για μείωση στη χρήση επικίνδυνων ουσιών. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της CES, η LG ανέλυσε πώς τα προϊόντα της γίνονται πιο φιλικά προς το περιβάλλον σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους, από την ανάπτυξη, την παραγωγή και την παράδοση, έως την εγκατάσταση, τη χρήση και την αποκομιδή τους. Μεταξύ άλλων, η LG έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιήσει περισσότερους από 500.000 τόνους ανακυκλωμένου πλαστικού στη διαδικασία κατασκευής των προϊόντων της και να αυξήσει την ανάκτηση ηλεκτρονικών απορριμμάτων άνω των 7 εκατομμυρίων τόνων έως το 2030.

Στην CES, η LG ανακοίνωσε, επίσης, το Life’s Good Award, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα αναγνωρίζει την καινοτομία για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων με την επιδίωξη μηδενικών αποβλήτων και closed-loop συστημάτων, με ταυτόχρονη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.