Η LG Electronics (LG) συνεργάστηκε με τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα και διακοσμητή εσωτερικών χώρων Σπύρο Σούλη, ιδρυτικό μέλος του αρχιτεκτονικού γραφείου «Soulis & Berlic», ώστε να αναδείξει το μοναδικό design και την εκλεπτυσμένη αισθητική της LG OLED Gallery TV.

Έχοντας την ευκαιρία να εργαστεί με μία LG OLED Gallery TV, ο Σπ. Σούλης έκανε σαφή την προτίμηση του: « H OLED Gallery TV της LG αποτελεί επιλογή μου, γιατί είναι η απάντηση στο πώς ένα αντικείμενο που κάποτε δημιουργούσε ένα ‘αισθητικό ζήτημα’ για τον σχεδιασμό, πλέον βρίσκεται σε θέση να αναβαθμίζει οποιονδήποτε χώρο το υποδέχεται. Ενσωματώνεται εύκολα στο interior design, χωρίς επιπλέον προσαρμογές στην επιφάνεια του τοίχου, ενώ όταν δεν χρησιμοποιείται «μεταμορφώνεται» σε έργο τέχνης. Στην οθόνη της προβάλλονται πίνακες των διασημότερων ζωγράφων της Ιστορίας που βρίσκονται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, φέρνοντάς την στο επίκεντρο της καλλιτεχνικής έκφρασης του χώρου».

Χάρη στην τεχνολογία αυτοφωτιζόμενων pixels που χαρακτηρίζει όλες τις OLED τηλεοράσεις της εταιρείας, η LG OLED Gallery TV διαθέτει εξαιρετικά λεπτό σχεδιασμό, γεγονός που σε συνδυασμό με την ειδική βάση στήριξης τοίχου Gallery, της δίνει τη δυνατότητα να ενσωματώνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στον χώρο, ομοιάζοντας έναν ζωγραφικό πίνακα ή κάποιο άλλο έργο τέχνης. Επιπλέον, η λειτουργία Gallery Mode μετατρέπει την LG OLED Gallery TV σε μια ‘γκαλερί για το σπίτι’, καθώς όταν η συσκευή δεν χρησιμοποιείται, η οθόνη μπορεί, με μια φωνητική εντολή, να προβάλλει διάσημα τοπία και έργα τέχνης από την βιβλιοθήκη εικόνων της LG.

Όπως αναφέρει σχετικά και ο κ Σπ. Σούλης: «Αναπόσπαστο κομμάτι στη σύνθεση ενός χώρου είναι τα έργα τέχνης, σε οποιαδήποτε μορφή τους. Πόσο μάλλον όταν αυτά, πέρα από μία εκλεπτυσμένη και με άποψη πινελιά μέσα σε αυτόν, μπορούν ταυτόχρονα να είναι και χρηστικά όπως η τηλεόραση αυτή».

Συνδυάζοντας την προηγμένη τεχνολογία, με το μινιμαλιστικό design και την υψηλή αισθητική που ενισχύεται από τη λειτουργία Gallery Mode, είναι αναμενόμενο η LG OLED Gallery TV να αποτελεί την φυσική επιλογή των επαγγελματιών και ένα αναπόσπαστο κομμάτι στη σύνθεση του ιδανικού εσωτερικού χώρου.