Η Sony Group Corporation (“Sony”) θα είναι εκθέτης στη CES 2022, που λαμβάνει χώρα στο Las Vegas, στη Νεβάδα και διαδικτυακά, από την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου.

Όραμα της Sony είναι να «γεμίσει τον κόσμο με συναισθήματα, μέσω της δύναμης της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας». Με βάση την εταιρική της κατεύθυνση για «να έρθουμε πιο κοντά στους ανθρώπους», η Sony εργάζεται για να δημιουργήσει νέες αξίες που εμπνέουν τα συναισθήματα των ανθρώπων, πλησιάζοντας περισσότερο τους δημιουργούς και τους χρήστες. Ο Kenichiro Yoshida, Chairman, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Group Corporation μίλησε στη συνέντευξη Τύπου της Sony που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιανουαρίου ενόψει της έναρξης της έκθεσης για το κοινό, δηλώνοντας σχετικά: «Κατά τα δύο τελευταία απαιτητικά χρόνια, επιβεβαιώσαμε τη σημασία του οράματός μας. Θέλουμε να διευκολύνουμε τους ανθρώπους να συνδεθούν βαθύτερα με όσους μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα και να σχηματίσουν ισχυρότερους δεσμούς μέσα στις κοινότητές τους». Ανέφερε τη συνεργασία της Sony με καλλιτέχνες όπως η Adele στο νέο της άλμπουμ “30” και παρουσίασε τις τελευταίες τεχνολογίες και καινοτομίες για την υποστήριξη δημιουργών, όπως το “Virtual Production” που καταργεί τους περιορισμούς στην παραγωγή βίντεο, το επαγγελματικό drone της Sony “Airpeak” που ενισχύει τη δημιουργικότητα, και το τελευταίο της smartphone «Xperia PRO-I».

Επόμενος ομιλητής ο Tom Rothman, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, της Sony Pictures Entertainment Motion Picture Group, για να μιλήσει για την PlayStation Productions, μια συνεργασία μεταξύ της Sony Pictures Entertainment και της Sony Interactive Entertainment για την παραγωγή κινηματογραφικού και τηλεοπτικού υλικού που θα βασίζεται σε IP του PlayStation. Ο Tom Holland, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική μεταφορά του Uncharted της PlayStation Productions και ο Neil Druckmann, συν-επικεφαλής του στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών, Naughty Dog, μίλησαν για τη σημασία της συνεργασίας.

Στη συνέχεια, ο Jim Ryan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment, ανακοίνωσε το επόμενης γενιάς σύστημα εικονικής πραγματικότητας PlayStation VR2 και τα νέα χειριστήρια PlayStation VR2 Sense controllers που θα κάνουν πραγματικότητα μια πρωτόγνωρη εμπειρία και μία καθηλωτική αίσθηση στον κόσμο των παιχνιδιών. Επιπλέον, ανακοίνωσε το Horizon Call of the Mountain, μια νέα ιστορία της σειράς Horizon, η οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο, ως αποκλειστικός τίτλος για το PlayStation VR2 από τις Guerrilla και Firesprite Games.

Στη συνέχεια, ο Yoshida ανέβηκε ξανά στη σκηνή, για να αναδείξει την τεχνολογία παρακολούθησης (tracking) της εταιρείας Hawk-Eye Innovations, που ανήκει στο Sony Group, και τη συνεργασία της Sony με την ποδοσφαιρική ομάδα Manchester City για την δημιουργία κοινοτήτων οπαδών επόμενης γενιάς στον εικονικό χώρο (virtual space).

Ο Yoshida ολοκλήρωσε την παρουσίασή του ανακοινώνοντας την τελευταία εξέλιξη και τη μελλοντική κατεύθυνση του VISION-S, μιας πρωτοβουλίας που στοχεύει να συμβάλει στην εξέλιξη των μεταφορών. Δήλωσε ότι «η Sony βρίσκεται σε ισχύουσα θέση ως εταιρεία δημιουργικής ψυχαγωγίας για να επαναπροσδιορίσει τις μεταφορές» και ανακοίνωσε ότι η Sony θα ιδρύσει την εταιρεία «Sony Mobility Inc», την Άνοιξη του 2022, μέσω της οποίας θα διερευνηθεί η είσοδος στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

Κύρια προϊόντα και τεχνολογίες που παρουσιάστηκαν

Κάτω από το θέμα «Συν-δημιουργία του μέλλοντος της ψυχαγωγίας», η Sony θα παρουσιάσει διάφορες τεχνολογίες και πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν τους δημιουργούς και έρχονται πιο κοντά στους χρήστες στο περίπτερό της στο Las Vegas και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Sony Square».

https://square.sony.com/ces2022/

Κύρια σημεία του περιπτέρου της Sony στο Las Vegas:

  • VISION-S

Ένα πρωτότυπο (VISION-S 01), το οποίο δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους, και ένα πρωτότυπο SUV (VISION-S 02), ως νέα πρόταση στην κατηγορία των SUV, θα βρίσκονται ανάμεσα στα εκθέματα. 

Airpeak S1

Το επαγγελματικό drone της Sony «Airpeak S1», οι πωλήσεις του οποίου έχουν ξεκινήσει στις ΗΠΑ, θα εκτεθεί για πρώτη φορά. Το Airpeak S1 είναι το μικρότερο drone στον κόσμο που μπορεί να εξοπλιστεί με πλήρους μεγέθους mirrorless φωτογραφική μηχανή Alpha™*1. Διαθέτει κατοχυρωμένο κινητήρα, έλικα, σύστημα ελέγχου και τεχνολογία αισθητήρων, που επιτρέπει υψηλή ευέλικτη, δυναμική και ακριβή πτήση.

  • PlayStation®5

Το PlayStation®5 φέρνει τους παίκτες σε κόσμους παιχνιδιών με πρωτοφανή ταχύτητα, οπτική πιστότητα και εμβύθιση μέσω αισθητήρων. Το PS5 είναι εξοπλισμένο με SSD εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας, ενσωματώνει προσαρμοσμένο I/O, τεχνολογία Tempest 3D AudioTech και ασύρματο χειριστήριο DualSenseTM με τεχνολογία haptic feedback και dynamic triggers. 

  • Crystal LED Theater

Μία μεγάλη Crystal LED οθόνη θα εγκατασταθεί στην είσοδο του περιπτέρου, η οποία θα απεικονίζει περιεχόμενο που παρουσιάζει τις τελευταίες καινοτομίες της Sony σε τομείς όπως η εικονική παραγωγή και το μέλλον της αθλητικής ψυχαγωγίας

  • «Εικονική Παραγωγή»: Τεχνολογία δημιουργίας ταινιών που διεγείρει τη δημιουργικότητα των δημιουργών

Η εικονική παραγωγή απαλλάσσει τους δημιουργούς από διάφορους περιορισμούς κατά τη λήψη, όπως τοποθεσία, καιρικές συνθήκες και ώρα, εφαρμόζοντας ένα περιβάλλον παραγωγής που ενσωματώνει την εικόνα του φόντου με το θέμα σε πραγματικό χρόνο. Ο συνδυασμός των Crystal LED, που προβάλλουν εικόνες φόντου υψηλής ευκρίνειας με υψηλή αντίθεση και πλούσια αναπαραγωγή χρωμάτων, αλλά και της κινηματογραφικής κάμερας «VENICE», που επιτυγχάνει υψηλή ανάλυση και εκλεπτυσμένες απεικονίσεις, διεγείρει τη δημιουργικότητα των παραγωγών και αυξάνει την ελευθερία έκφρασης.

  • «Το μέλλον της αθλητικής ψυχαγωγίας»: συστήματα παρακολούθησης Hawk-Eye και εικονική διάδραση θεατών

Η Hawk-Eye Innovations, μια εταιρεία που ανήκει στο Sony Group, προωθεί την καινοτομία στον κόσμο των αθλημάτων μέσω της τεχνολογίας βελτίωσης κατά τη διεξαγωγή και αναμετάδοση ενός αγώνα. Το τελευταίο τους επίτευγμα ήταν η εισαγωγή νέων συστημάτων σκελετικής παρακολούθησης και οπτικοποίησης δεδομένων. Αυτά τα συστήματα καθιστούν δυνατή την άμεση και ακριβή παρακολούθηση των κινήσεων των αθλητών και των αντικειμένων από τις βιντεοσκοπήσεις ζωντανών αγώνων, τη συλλογή των σκελετικών δεδομένων και την εικονική αναπαράσταση της ζωντανής δράσης.

Η Sony διεξάγει επίσης ένα PoC (proof of concept) με την ποδοσφαιρική ομάδα Manchester City για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας διαδικτυακής κοινότητας οπαδών επόμενης γενιάς που συνδυάζει τον φυσικό και τον εικονικό κόσμο. Το PoC θα αξιοποιήσει την τεχνολογία ανάλυσης εικόνας και την τεχνολογία ανίχνευσης της Sony, καθώς και τα συστήματα παρακολούθησης της Hawk-Eye, για να εξερευνήσει τη δημιουργία νέων μορφών ψυχαγωγίας, ώστε να προσελκύσει τους λάτρεις των αθλημάτων σε όλο τον κόσμο.

  • Με στόχο τη δημιουργία εμπειριών διαστημικής έμπνευσης: «STARSPHERE»

Μαζί με το Πανεπιστήμιο του Τόκιο και την JAXA, η Sony προωθεί το STARSPHERE, ένα έργο που στοχεύει στη δημιουργία εμπνευσμένων διαστημικών εμπειριών. Η Sony θα παρουσιάσει για πρώτη φορά μια μακέτα ενός νανο-δορυφόρου εξοπλισμένου με εξοπλισμό κάμερας της Sony, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το οικονομικό έτος 2022. Χρησιμοποιώντας έναν προσομοιωτή βολής, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν τον δορυφόρο για να «συλλάβουν» τη γη και τα αστέρια ακριβώς όπως σκόπευαν. Το STARSPHERE στοχεύει να δημιουργήσει νέες αξίες και να προσφέρει εμπνευσμένες εμπειρίες εμπλουτίζοντας τις προοπτικές των ανθρώπων για το διάστημα και συμβάλλοντας στη συνδημιουργία, με διάφορους δημιουργούς και συνεργάτες σε αυτόν τον τομέα στο μέλλον.

Παρουσιάζεται στην διαδικτυακή πλατφόρμα «Sony Square»:

Εκτός από τη βιντεοσκόπηση της συνέντευξης Τύπου και των εκθεμάτων της στο Las Vegas, η Sony θα παρουσιάσει επίσης βίντεο με τεχνολογίες και πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τα επιμέρους θέματα: «Ενίσχυση των δημιουργών», «Επέκταση των κοινοτήτων θαυμαστών» και «Οραματισμός ενός καλύτερου πλανήτη». Θα είναι επίσης διαθέσιμα βίντεο ανακοινώσεων νέων προϊόντων για τη σειρά τηλεοράσεων 8K/4K BRAVIA ® της Sony και ζωντανές παραστάσεις 360 Reality Audio.

  • Σειρά τηλεοράσεων BRAVIA XR™, με πρωτοποριακή τεχνολογία XR Backlight Master Drive για νέα μοντέλα Mini LED

Μια νέα σειρά Mini LED προστίθεται στη σειρά τηλεοράσεων BRAVIA XR. Με την υποστήριξη του Cognitive Processor XR™, τη μοναδική τεχνολογία επεξεργασίας σήματος της Sony, το «XR Backlight Master Drive» ελέγχει με ακρίβεια τον οπίσθιο φωτισμό των Mini LED για απίστευτα εκθαμβωτικό φωτισμό και βαθύ μαύρο σε κάθε γωνία της μεγάλου μεγέθους οθόνης. Η νέα σειρά τηλεοράσεων BRAVIA XR™ προσφέρει καθηλωτικές εμπειρίες προβολής και παιχνιδιού που διαμορφώνονται με συνδυασμό εικόνας με βάθος και τρισδιάστατου ήχου.

  • Live Streaming of 360 Reality Audio με τεχνολογία Spatial Sound 

Μια ζωντανή παράσταση 360 Reality Audio, “LIVE From Miami in 360 Reality Audio” από τον καλλιτέχνη REZZ, που συνδυάζει spatial ήχο και οπτικό υλικό για να προσφέρει μια αυξημένη αίσθηση παρουσίας και εμβάπτισης, και θα μεταδοθεί ζωντανά στις 6 Ιανουαρίου στις 02:00 (Ώρα Ελλάδος) από το Miami.*2

Πρόκειται για μια επίδειξη τεχνολογίας που εισάγει νέες εμπειρίες ζωντανής ψυχαγωγίας μέσω της τεχνολογίας 360 Spatial Sound.

*1: Η λειτουργία ενός drone στις Ηνωμένες Πολιτείες υπόκειται στον ομοσπονδιακό νόμο και κανονισμούς. Κρατικοί και τοπικοί κανονισμοί μπορεί επίσης να ισχύουν για ορισμένες λειτουργίες. Κατά τη λειτουργία ενός ιπτάμενου σκάφους, είναι ευθύνη του απομακρυσμένου πιλότου/χειριστή να συμμορφώνεται πάντα με τους ισχύοντες νόμους, κανονισμούς και διατάγματα.

*2: Αυτό το live streaming 360 Reality Audio μπορεί να αναπαραχθεί με ακουστικά. Δεν υποστηρίζεται η αναπαραγωγή μέσω ηχείων ή εξατομικευμένες ηχητικές εμπειρίες.