Ο ιαπωνικός κολοσσός δραστηριοποιείται σε αρκετούς διαφορετικούς τομείς και η επιβλητική παρουσία του στην έκθεση CES 2022 μας το υπενθύμισε με τον καλύτερο τρόπο!

Zen Rider «Powered by Panasonic» eBike

Στον τεράστιο εκθεσιακό της χώρο στην φετινή CES, η Panasonic ανέπτυξε τα τεχνολογικά της προτερήματα σε έξι θεματικούς τομείς: Immersive Entertainment, Lifestyle Technologies, Smart Mobility, Healthy Environments, Food Tech και Sustainability. Μια σειρά από παράλληλες συζητήσεις κάλυψαν πλήθος θεμάτων, από την ενσωμάτωση λύσεων επαυξημένης πραγματικότητας στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων μέχρι τρόπους για να μειωθεί το ενεργειακό αποτύπωμα της εταιρείας και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του κλάδου. Μεταξύ των καινοτόμων προϊόντων που παρουσιάστηκαν, ξεχώρισαν το ηλεκτρικό ποδήλατο Zen Rider «Powered by Panasonic» eBike και τo wearable gaming σύστημα ηχείων «SoundSlayer WIGSS – Final Fantasy Edition».

Panasonic LZ2000 OLED TV

Panasonic LZ2000 OLED TV

Για ακόμα μια χρονιά η Panasonic παρουσίασε μια τηλεόραση-ναυαρχίδα που έχει κατασκευαστεί σε στενή συνεργασία με τους ειδικούς του Hollywood, προκειμένου να αναπαριστά όσο το δυνατόν πιο πιστά το όραμα κάθε δημιουργού. Η εκπληκτική OLED TV θα είναι διαθέσιμη σε 55, 65 και 77 ίντσες, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στις gaming αρετές της. Με νέες Game Control Board ρυθμίσεις, αυτόματη ανίχνευση NVIDIA GPU, βελτιωμένο 60Hz latency και HDMI2.1 θύρες, η LZ2000 αποτελεί το νέο αντικείμενο πόθου για gamers και σινεφίλ.

Από την κουζίνα μέχρι το μπάνιο!

HomeCHEF 7-in-1 Compact Oven

Προωθώντας τη κυριαρχία της και στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού, η Panasonic παρουσίασε το νέο Smart Inverter Countertop Microwave Oven (NN-SV79MS), έναν φούρνο μικροκυμάτων που συνεργάζεται άψογα με την ψηφιακή βοηθό Alexa. Εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο HomeCHEF 7-in-1 Compact Oven, ένας πραγματικός… «μάγειρας» έτοιμος να παράξει πολύπλοκα πιάτα με το πάτημα ενός κουμπιού! Περνώντας στο μπάνιο, η Arc6 Cordless Electric Wet/Dry Shaver είναι μια μηχανή με έξι λεπίδες που θα φροντίσει το καλοξυρισμένο σας look έως και 4 φορές πιο γρήγορα.

«Ηχηρό» και το Technics brand

Technics EAH-A800

Ως γνωστόν, μέλος της οικογένειας Panasonic αποτελεί και η Technics, από την οποία είχαμε τη χαρά να δούμε το SA-C600 Compact Network CD Receiver (SA-C600), ένα ηχοσύστημα που αναλαμβάνει να γεμίσει το κενό ανάμεσα στα all-in-one ηχοσυστήματα όπως το C70MK2 και στα πλήρως διαχωριζόμενα συστήματα με αυτόνομους ενισχυτές (όπως π.χ. οι C700 και G700). Και στα ασύρματα ακουστικά, τα EAH-A800 Noise Cancelling Wireless Over-Ear Headphones έκαναν αισθητή την παρουσία της εταιρείας, διαθέτοντας multipoint pairing.

Με το βλέμμα στο VR Metaverse

Με προϊόντα που περιστρέφονται γύρω από την εικονική πραγματικότητα επιχειρεί η Panasonic να εξασφαλίσει πρωταγωνιστική θέση και στο μέλλον του VR που δείχνει να έρχεται με γοργούς ρυθμούς στις ζωές μας. Η Shiftall σε συνεργασία με την Panasonic θα κυκλοφορήσει το ελαφρύ VR headset MeganeX με Snapdragon XR1 chipset και δυνατότητα προβολής 5.2K HDR 10-bit εικόνας στα 120Hz.