Η Sony Europe B.V. ανακοίνωσε τις νέες σειρές τηλεοράσεων BRAVIA XR, τις MASTER Series Z9K 8K, X95K 4K Mini LED, MASTER Series A95K, MASTER Series A90K & A80K 4K OLED και X90K 4K LED.

Με την ισχύ του Cognitive Processor XR, η τεχνολογία XR Backlight Master Drive ελέγχει με ακρίβεια την τελευταία γενιά Mini LED οπίσθιου φωτισμού στις σειρές Z9K και X95K, χαρίζοντας μοναδικά αποτελέσματα όπως πλάνα με… εκθαμβωτική φωτεινότητα αλλά και με εξαιρετικά βαθύ μαύρο όπου η σκηνή το απαιτεί. Ο local dimming αλγόριθμος που έχει αναπτυχθεί από τη Sony «οδηγεί» μαεστρικά και με απαράμιλλή ακρίβεια τα χιλιάδες Mini LEDs, εξασφαλίζοντας φωτεινότητα μόνο στα σημεία που απαιτείται, χωρίς ανεπιθύμητα… «φωτοστέφανα» γύρω από κινούμενα αντικείμενα. Το δυναμικό εύρος της εικόνας ξεπερνά κάθε όριο, δίχως να στερείται η φυσικότητα από τα χρώματα.

Ο Cognitive Processor XR παρέχει την απαραίτητη επεξεργαστική ισχύ και στη σειρά A95K, η οποία μπορεί να καυχιέται για το νέο OLED panel με τεχνολογία XR Triluminos Max. Μια ακόμα μεγαλύτερη χρωματική παλέτα με ασυναγώνιστα φυσικές αποχρώσεις και εκατομμύρια αυτόφωτα pixels απογειώνουν την οπτική εμπειρία.

Καινοτομίες υπάρχουν, όμως, και όσον αφορά στον ήχο, με την τεχνολογία Acoustic Surface Audio+™ για τα OLED μοντέλα και την τεχνολογία Acoustic MultiAudio για τις LED TV να αναλαμβάνουν να παντρέψουν την προέλευση κάθε ηχητικού εφέ με την αντίστοιχη περιοχή της οθόνης.

Σε συνεργασία με το Netflix εγκαινιάζεται το Netflix Adaptive Calibrated Mode, το οποίο προσαρμόζει την επεξεργασία της εικόνας βάσει του εκάστοτε φωτισμού στο χώρο, προκειμένου οι θεατές να απολαμβάνουν ένα αποτέλεσμα πιστό στο όραμα κάθε δημιουργού. Αντίστοιχα καθήκοντα επωμίζεται και το νέο BRAVIA CORE Calibrated Mode, ενώ οι λάτρεις του gaming δεν μπορούν παρά να εκτιμήσουν το γεγονός πως όλες οι 2022 BRAVIA XR τηλεοράσεις έχουν την ένδειξη «Perfect for PlayStation 5» καθώς έχουν δυο επιπρόσθετα PS5 αποκλειστικά χαρακτηριστικά τα Auto HDR Tone Mapping και Auto Genre Picture Mode. Επίσης, χάρη στην ενσωμάτωση της 2.1 γενιάς της θύρας HDMI, υποστηρίζεται 4K ανάλυση στα 120fps.

Στο ρόλο του λειτουργικού συστήματος πίσω από κάθε τηλεόραση συναντάμε τη μετεξέλιξη του Android TV, τη νέα γενιά Google TV, με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση σε «έξυπνα» χαρακτηριστικά που ενοποιούν την εμπειρία μεταξύ τηλεόρασης και φορητών συσκευών.

Φέτος η Sony μας συστήνει και την BRAVIA CAM, μια κάμερα που αναγνωρίζει τις θέσεις των θεατών στο χώρο και βελτιστοποιεί αναλόγως εικόνα και ήχο. Η ύπαρξή της επιτρέπει τη χρήση χειρονομιών για έλεγχο της τηλεόρασης, βιντεοκλήσεις και λοιπές μελλοντικές… εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει η εταιρεία για το άμεσο μέλλον.

Η απαίτηση των καταναλωτών για ολοένα και μεγαλύτερες τηλεοράσεις κρύβει τον κίνδυνο της μεγιστοποίησης της κατανάλωσης ενέργειας σε όλους τους τομείς της διαδικασίας, από την παραγωγή και τη μεταφορά μέχρι τη λειτουργία κάθε τηλεοπτικού δέκτη. Η Sony, ωστόσο, έχει δεσμευτεί να υπηρετεί τις αρχές της βιωσιμότητας μέσα από το παγκόσμιο πρόγραμμα «Road to Zero». Ως εκ τούτου, η χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού SORPLAS έχει οδηγήσει στη μείωση παραγωγής νέων πλαστικών μερών κατά 60%, απαλλάσσοντας τον πλανήτη από το ισοδύναμο 140 εκατομμυρίων CD! Συγχρόνως, ο περιορισμός κάθε σπατάλης ενέργειας εξασφαλίζεται και από έξυπνες τεχνικές, όπως για παράδειγμα η ελαχιστοποίηση της φωτεινότητας της TV όταν η BRAVIA CAM διαπιστώσει πως δεν υπάρχει κανείς στο χώρο.