Η LG Electronics ανακοίνωσε την πρώτη ομάδα των startup εταιρειών, που έχουν γίνει αποδεκτές από το παγκόσμιο εγχείρημα, Mission for the Future της LG NOVA.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία «πρόκληση» προς τους επιχειρηματίες με σκοπό την καινοτομία. Ως μέρος του Proto Challenge, ενός προκαταρκτικού startup διαγωνισμού, που έχει σχεδιαστεί για να τροφοδοτήσει το παγκόσμιο αυτό πρόγραμμα πρόκλησης της LG NOVA, επιλέχθηκαν έντεκα εταιρείες με βάση τις προτεινόμενες λύσεις τους για μια καλύτερη ζωή. Συγκεκριμένα, οι λύσεις αφορούσαν στους τομείς της συνδεδεμένης υγείας, του energizing mobility, του έξυπνου τρόπου ζωής, του metaverse και της καινοτομίας με θετικό αντίκτυπο. Αυτοί είναι βασικοί τομείς στους οποίους εστιάζει η LG NOVA, στην προσπάθειά της να οικοδομήσει καινοτόμες startups για το μέλλον. 

Στις startup επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν από τον διαγωνισμό Proto Challenge θα συμμετάσχουν 40 επιπλέον εταιρείες, που θα διακριθούν στο Mission for the Future Challenge, ώστε έτσι να γίνουν οι Πρώτες Πενήντα που θα συνεργαστούν με την εξειδικευμένη ομάδα της LG NOVA. Η LG NOVA και οι επιλεγμένες startup επιχειρήσεις θα συνεργαστούν στενά, για να ανταποκριθούν σε δύο προκλήσεις -να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές ιδέες και τις δεσμεύσεις τους. Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι να ανακτήσουν δυνητικά τους πόρους και τη χρηματοδότηση για την proof-of-concept ανάπτυξη και να δημιουργήσουν μια επιχείρηση μαζί με την LG. 

Οι εταιρείες επιλέχθηκαν με βάση τα ακόλουθα κριτήρια: ένα σαφές όραμα για τις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με την LG και ένα πειστικό πλάνο για την εμπορευματοποίηση και τη μοναδικότητα των λύσεων ή προϊόντων που προτείνουν. Η LG NOVA σκοπεύει να προσφέρει έως και 20 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση και πόρους για να υποστηρίξει τις 10 κορυφαίες επιχειρήσεις που ξεχώρισαν μέσα από την πρόκληση.

Οι επιλεγμένες εταιρείες από το Proto Challenge είναι:

Στην συνδεδεμένη υγεία:

  • Quiqmeds – Πρόκειται για μία πλατφόρμα SaaS, που παρέχει μια εναλλακτική λύση σε φαρμακεία λιανικής. Συγκεκριμένα τους δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιούν διανομείς για να εκπληρώνουν ιατρικές συνταγές με σκοπό την άμεση περίθαλψη των ασθενών στα ιατρεία. Η λύση αυτή επιτρέπει στον επισκέπτη να έχει το συνταγογραφούμενο φάρμακο στα χέρια του σε λίγα μόλις λεπτά, ενώ βρίσκεται ακόμα στο ιατρείο.
  • XRHealth – Η XRHealth λειτουργεί υπερσύγχρονα Virtual Clinics, χρησιμοποιώντας δικές της ιατρικές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας (VR/AR), καταχωρημένες από την FDA. Το XRHealth ενσωματώνει σε μία μόνο πλατφόρμα καθηλωτική τεχνολογία VR/AR, κλινικούς ιατρούς με άδεια και προηγμένες αναλύσεις δεδομένων. Με αυτόν τον τρόπο παρέχει μία ολοκληρωμένη λύση θεραπευτικής φροντίδας στους ασθενείς, που δέχονται την ιατρική βοήθεια από την άνεση του σπιτιού τους. Η εταιρεία εστιάζει σε τρεις βασικούς τομείς θεραπείας: διαχείριση πόνου, νευρολογικές διαταραχές και υγεία στα θέματα συμπεριφοράς.
  • MayaMD – Η MayaMD αναπτύσσει και πουλά ελκυστικές πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης (AI) που βελτιώνουν την υγειονομική περίθαλψη. Οι λύσεις της Maya συγκεντρώνουν γρήγορα τα συμπτώματα ενός χρήστη, το προηγούμενο ιατρικό ιστορικό ή/και εργαστηριακά αποτελέσματα και μετατρέπουν αυτά τα δεδομένα σε μια λίστα με πιθανές διαγνώσεις και προτάσεις παρακολούθησης. Ενισχύοντας την επικοινωνία μεταξύ ασθενών και κλινικών ιατρών, τα εργαλεία δημιουργούν μια ευκαιρία για καλύτερα αποτελέσματα υγείας. 

Στο Energizing Mobility:

  • Driivz – Μια πλατφόρμα διαχείρισης φόρτισης EV, από άκρο σε άκρο, που επιτρέπει να διαχειρίζεσαι τις διάφορες λειτουργίες, την ενέργεια, τους χρήστες, τους χώρους εργασίας, το ευρύ κοινό, την φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων EV, καθώς και διάφορες προηγμένες δυνατότητες χρέωσης και εφαρμογές οδήγησης EV.
  • Resilient Power – Σταθμοί φόρτισης EV που μειώνουν τις αναβαθμίσεις του δικτύου, το μέγεθος, τις αδειοδοτήσεις και την εργασία εγκατάστασης κατά 90%.
  • SparkCharge – Ένα από τα πρώτα κινητά και έξυπνα δίκτυα φόρτισης EV, κατ’ απαίτηση από τον κόσμο. 

Στον έξυπνο τρόπο ζωής:

  • EveryKey – Έξυπνο κλειδί, στρατιωτικής τεχνολογίας, που ξεκλειδώνει ασύρματα τις συσκευές και τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας, όταν βρίσκεστε κοντά και στη συνέχεια, κλειδώνει τα πάντα όταν φεύγετε.
  • Chefling – Ο πρώτος βοηθός κουζίνας με τεχνητή νοημοσύνη, που παρέχει μια ενιαία πλατφόρμα, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κουζίνας και του μαγειρέματος στο σημερινό έξυπνο σπίτι.

Στο Metaverse:

  • IQ3Connect– Μια διαδικτυακή πλατφόρμα VR/AR για γρήγορη παροχή κλιμακούμενων λύσεων συνεργασίας και εκπαίδευσης από απόσταση.
  • I3M.tv -Επιτρέπει στους ανθρώπους να συνδέονται, να επικοινωνούν και να βιώνουν μαζί εμπειρίες σε ζωντανά, καθηλωτικά και διαδραστικά περιβάλλοντα, ειδικά βελτιστοποιημένα για 3D και VR. Η πλατφόρμα ενημερώνεται με νέες εμπειρίες και δυνατότητες κάθε εβδομάδα. Το I3M.tv υποστηρίζεται από πολυεθνικούς επενδυτές και είναι έτοιμο να επεκταθεί σε πολλαπλούς κλάδους όπως η ψυχαγωγία, τα εικονικά ταξίδια, η φιλοξενία και άλλα.

Και τέλος στην καινοτομία με θετικό αντίκτυπο:

A.KIN –Εταιρεία, ηγούμενη από γυναίκες, που χρησιμοποιεί avatars και ρομπότ AI για να βοηθήσει τους χρήστες να διαχειρίζονται τα σπίτια τους, παρέχοντας συγκεκριμένη υποστήριξη σε άτομα με αναπηρία και σε ανθρώπους που παρέχουν φροντίδα.

Μετά το τέλος των αιτήσεων για συμμετοχή στην πρόκληση αυτή, η LG NOVA φιλοξένησε το Mission Launch, μια σειρά εικονικών εκδηλώσεων για startups, που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 19 Νοεμβρίου.