Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε ότι η Barclays επέλεξε το HPE GreenLake ως την ιδιωτική πλατφόρμα για το cloud της.

Η βρετανική πολυεθνική εταιρεία τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών υπέγραψε μια στρατηγική cloud συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας η πλατφόρμα HPE GreenLake edge-to-cloud θα είναι αναπόσπαστο μέρος της υβριδικής στρατηγικής πολλαπλών cloud της Barclays και του ψηφιακού μετασχηματισμού στις επιχειρήσεις της ανά τον κόσμο. Η αυτοματοποιημένη και ανοιχτή πλατφόρμα cloud θα φιλοξενεί χιλιάδες workloads και θα υποστηρίζει την τράπεζα στην παροχή μιας βελτιωμένης και εξατομικευμένης τραπεζικής εμπειρίας για τους πελάτες της.

Η πλατφόρμα  HPE GreenLake Edge-to-Cloud θα παρέχει μια ενοποιημένη, on-premises cloud εμπειρία, με χωρητικότητα διαθέσιμη κατά παραγγελία και τιμολόγηση βασισμένη στην κατανάλωση για υπολογιστικούς πόρους, μνήμη και αποθήκευση, προσφέροντας την ανθεκτικότητα, την επεκτασιμότητα και την αποτελεσματικότητα που απαιτούνται για την ανταπόκριση στο υψηλό επίπεδο απόδοσης του σημερινού ψηφιακού κόσμου.

«Σήμερα οι πελάτες μας αναμένουν μια έξυπνη, ευπροσάρμοστη και εξατομικευμένη ψηφιακή εμπειρία με απρόσκοπτη απόδοση. Με το HPE GreenLake χτίζουμε μια πλατφόρμα cloud που προσφέρει την ευελιξία και τις λειτουργικές επιδόσεις που απαιτούνται για την επίτευξη αυτής της φιλοδοξίας, παρέχοντας παράλληλα ένα σύγχρονο οικονομικό πρότυπο για το ιδιωτικό cloud», δήλωσε ο Craig Bright, Group Chief Information Officer στην Barclays.

«Τα τραπεζικά συστήματα είναι κρίσιμης σημασίας εθνική υποδομή. Η ανθεκτικότητα, η βιωσιμότητα και η ασφάλεια της υποκείμενης τεχνολογικής πλατφόρμας είναι τα αδιαπραγμάτευτα θεμελιώδη στοιχεία που επιτρέπουν την παροχή εξατομικευμένων ψηφιακών εμπειριών», δήλωσε ο Marc Waters, ανώτερος αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HPE, για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Αφρική. «Δεδομένης της εξέχουσας θέσης της Barclays ως παγκόσμιος ηγέτης στη παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που παρέχουμε το ιδιωτικό της cloud. Η πλήρως διαχειριζόμενη πλατφόρμα μας HPE GreenLake παρέχει υποδομή, λογισμικό και υπηρεσίες που επιτρέπουν την αυτοματοποίηση, τον έλεγχο, την ευελιξία παρέχοντας μια εξαιρετική εμπειρία και ισχυρό εμπορικό πλεονέκτημα.»

Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα HPE GreenLake, η Barclays θα πληρώνει μόνο για τους πόρους που καταναλώνει, με την επιλογή να κρατά workloads και να τα εκτελεί on-demand. Η Barclays χρησιμοποιεί το HPE GreenLake Central για τη διαχείριση του κόστους, της χρήσης, της συμμόρφωσης και της ασφάλειας σε όλο το cloud estate της – μέσω ενός ενοποιημένου και παγκόσμιου dashboard. Επιπλέον,  η HPE διαχειρίζεται το περιβάλλον υποδομής διασφαλίζοντας σταθερό χρόνο λειτουργίας, τακτικές επιδιορθώσεις, ενημερώσεις και αυτοματοποιημένη βελτιστοποίηση υποδομής.

Η παγκόσμια ιδιωτική πλατφόρμα cloud της Barclays θα φιλοξενεί χιλιάδες εφαρμογές και πάνω από 100.000 workloads που θα περιλαμβάνουν υποδομή εικονικής επιφάνειας εργασίας (VDI), βάσεις δεδομένων SQL, διακομιστή Windows και Linux. Η μετεγκατάσταση από την παλαιού τύπου υποδομή στο private cloud πραγματοποιείται από την HPE Pointnext Services σε συνεργασία με την ομάδα της Barclays.

Η πλατφόρμα HPE GreenLake edge-to-cloud αποτελεί μια ισχυρή βάση για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού παρέχοντας υπηρεσίες cloud που μπορούν να εκτελούνται on-premises, στο άκρο ή σε μια εγκατάσταση συντοπισμού. Σήμερα, η πλατφόρμα HPE GreenLake έχει αυξήσει τη συνολική συμβατική της αξία στα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, διαθέτοντας 900 συνεργάτες που πωλούν την πλατφόρμα και 1.250 εταιρικούς πελάτες σε 50 χώρες από όλους τους κλάδους με επιχειρήσεις πολλαπλών μεγεθών, από μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι και εταιρείες που βρίσκονται στη λίστα Fortune 500 καθώς και κυβερνητικούς και δημόσιους οργανισμούς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το HPE GreenLake, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.hpe.com/us/en/greenlake.html.