Η HP ανακοίνωσε σήμερα μια νέα σειρά καινοτομιών για εκτυπώσεις κυματοεδούς χαρτονιού στο πιεστήριο φύλλου HP PageWide C500 που θα επιταχύνουν την ανάπτυξη της βιομηχανίας ψηφιακών εκτυπώσεων σε κυματοειδές χαρτόνι επιτυγχάνοντας υψηλή παραγωγικότητα και χαμηλότερα κόστη.

Το νέο βελτιωμένο σύστημα αυτόματης τροφοδοσίας φύλλων, το οποίο είναι διαθέσιμο για τους κατόχους του PageWide C500, έχει κερδίσει σημαντικά βραβεία καινοτομίας του κλάδου.

Το νέο σύστημα αυτόματης τροφοδοσίας φύλλων για το HP PageWide C500 είναι μια αξιόπιστη παραγωγική πρόταση σχεδιασμένη να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους της βιομηχανίας μεταποίησης και να μειώσει τις φύρες. Υποστηρίζει ένα ευρύτερο φάσμα φύλλων, συμπεριλαμβανομένων των λεπτών και των χαρτονιών με μικρό-αυλούς, προσφέροντας ομαλή τροφοδοσία και γρήγορες επαναφορτώσεις.

H Printing United Alliance βράβευσε το νέο σύστημα τροφοδοσίας φύλλων του C500 με την κορυφαία διάκριση τεχνολογικής καινοτομίας Pinnacle InterTech Award για το 2021. Στην έκθεση SuperCorrExpo οι καινοτομίες απέσπασαν τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό AICC/BCN/CT Innovator of the Year στη κατηγορία του βιομηχανικού εξοπλισμού.  

Η BoxMaker, βιομηχανία υλικών συσκευασίας στις ΗΠΑ που πρόσφατα προμηθεύτηκε τη δεύτερη C500 για τις νέες της εγκαταστάσεις, λειτουργεί ήδη με το νέο σύστημα τροφοδοσίας φύλλων. «Όπως συμβαίνει σχεδόν στο σύνολο των βιομηχανιών μεταποίησης του κλάδου, καλούμαστε να διαχειριστούμε πολλούς διαφορετικούς τύπους στοιβών που παραλαμβάνουμε στο εργοστάσιο μας. Με τις τελευταίες βελτιώσεις στο σύστημα τροφοδοσίας φύλλων του HP PageWide C500 επεξεργαζόμαστε επιτυχώς φύλλα και στοίβες που στο παρελθόν θα έπρεπε να απορρίψουμε εξαιτίας της κατάστασης τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη φύρα, γρήγορους χρόνους παράδοσης και καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου των χειριστών μας – όχι μόνο γιατί οι χρόνοι ανατροφοδότησης έχουν μειωθεί, αλλά και γιατί απαιτούνται λιγότερες παρεμβάσεις που οφείλονται στην ποιότητα των φύλλων και την ευθυγράμμιση τους» δήλωσε ο Richard Brown, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BoxMaker. 

Η εταιρεία ICO στην Ιταλία επίσης πραγματοποίησε την αναβάθμιση. «Μετά την επιτυχή εγκατάσταση του νέου βελτιωμένου συστήματος τροφοδότησης φύλλων του C500, ο χρόνος ανατροφοδότησης των στοιβών έχει περιοριστεί στο ελάχιστο, το οποίο μας εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο, χρήμα και εργατικά κόστη. Με αυτή την αναβάθμιση, ο χρόνος λειτουργίας και η παραγωγικότητα της μηχανής έχουν αυξηθεί σημαντικά, επιτρέποντας μας να μεταφέρουμε επιπλέον ποσότητες από τη γραμμή φλεξοτυπίας.», είπε ο Michelle Mastromatteo, Υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης της ICO στην Ιταλία.

Οι βελτιώσεις στην τροφοδοσία φύλλων περιλαμβάνουν:

  • Τεχνολογία Τοπογραφικής Ευθυγράμμισης Στοίβας για την αυτόματη αντιστάθμιση των άνισων ή συστραφέντων στοιβών.
  • Τεχνολογία Δυναμικής Ευθυγράμμισης Στοίβας που αντιμετωπίζει τις μη ευθυγραμμισμένες στην κατακόρυφο στοίβες. 
  • Τεχνολογία Αυτόματης Αποκατάστασης η οποία αναγνωρίζει και αντιμετωπίζει τα προβλήματα τροφοδοσίας που σχετίζονται με την κακή κατάσταση της στοίβας ή τα κατεστραμμένα φύλλα, μειώνοντας την ανάγκη παρέμβασης από τον χειριστή.
  • Διεύρυνση του πεδίου εφαρμογών μέσω της υποστήριξης λεπτών και χαρτονιών με μικρό-αυλούς. 

«Η HP έχει επενδύσει σημαντικά στο σύστημα τροφοδότησης φύλλων στα πλαίσια της διαρκούς δέσμευσης της στη βιομηχανία του κυματοειδούς χαρτονιού και θα συνεχίσει να αναπτύσσει αυτή την τεχνολογία αλλάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού στην αγορά», ανέφερε ο David Tomer, Γενικός Διευθυντής, HP PageWide Corrugated, Post-Print.

Το βραβείο Pinnacle InterTech  προάγει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών οι οποίες κρίνονται ως πραγματικά καινοτόμες και αναμένεται να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις γραφιστικές τέχνες και τις παρεμφερείς τους δραστηριότητες. Η σημαντική αυτή διάκριση υπογραμμίζει σε μελλοντικούς και υπάρχοντες πελάτες ότι το σύστημα τροφοδοσίας φύλλων του C500 είναι ένα από τα καλύτερα μηχανήματα του κλάδου. Ο διαγωνισμός AICC/BCN/CT Innovator of the Year αποσκοπεί στην αναγνώριση καινοτόμων λύσεων που δημιουργήθηκαν από τα μέλη του φορέα είτε είναι μεταποιητικές βιομηχανίες είτε προμηθευτές τους και επιτυγχάνουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα, παραγωγικότητα, υψηλότερη ποιότητα και μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στην παραγωγή χαρτοκιβωτίων και συσκευασιών.

Το HP PageWide C500 βασίζεται στην τεχνολογία θερμικού ψεκασμού μελάνης της HP, η οποία προσφέρει ποιότητα offset εκτύπωσης σε μια ευρεία γκάμα εφαρμογών συσκευασιών και διακοσμήσεων για υλικά με ή χωρίς επίστρωση, επιτρέποντας την αύξηση των ορίων των ποσοτήτων παραγωγής που μπορούν να παραχθούν ψηφιακά αντί της λιθογραφίας και της φλεξοτυπίας. Σχεδιασμένο για την παραγωγή υψηλής ποιότητας εκτυπώσεων σε απαιτητικά περιβάλλοντα παραγωγής, το πιεστήριο εκτυπώνει με ταχύτητα 75 μέτρων το λεπτό στη μέγιστη ποιότητα εκτύπωσης με ανάλυση 1200 npi χρησιμοποιώντας 1 εκατομμύριο ακροφύσια.

Το HP C500 μειώνει τα κόστη παραγωγής χαρτοκιβωτίων και ανοίγει το δρόμο σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρει η ψηφιακή ευελιξία.