Βάλαμε το ελαφρύ σε βάρος, μα πανίσχυρο σε προδιαγραφές νέο laptop της HUAWEI στη ζωή μας και σας καταθέτουμε την εμπειρία μας…

HUAWEI MateBook 14sΌσον αφορά στην επιλογή ενός φορητού υπολογιστή, οι ανάγκες ενός επαγγελματία είναι πάντοτε αυξημένες. Ένα laptop που μας ακολουθεί παντού, ωστόσο, οφείλει να καλύπτει και τις απαιτήσεις της προσωπικής μας ζωής, προσθέτοντας έτσι και την ψυχαγωγική παράμετρο στη δυσεπίλυτη εξίσωση που έχει ένα και μοναδικό άγνωστο: ποιο μοντέλο να επιλέξουμε; Την απάντηση μάς την έδωσε πρόσφατα η HUAWEI, φέρνοντας στην αγορά τη λύση που ακούει στο όνομα MateBook 14s. Η… μαθηματική απόδειξη του γιατί το συγκεκριμένο laptop μπορεί να μεταμορφώσει την καθημερινότητά σας ακολουθεί!

Ένας πραγματικά ΦΟΡΗΤΟΣ υπολογιστής

Από τα χέρια μας στο παρελθόν έχουν περάσει αρκετά laptop που ζύγιζαν περισσότερο από όλες τις υπόλοιπες αποσκευές μας στα ταξίδια μας, φορητοί υπολογιστές που μόνο «φορητοί» δεν άξιζαν να χαρακτηριστούν και συνήθως κατέληγαν καθηλωμένοι σε ένα γραφείο, αποτρέποντάς μας ακόμα κι από το να τους μεταφέρουμε από δωμάτιο σε δωμάτιο (πόσο μάλλον να τους κουβαλήσουμε στην πλάτη μας!). Το HUAWEI MateBook 14s αντιθέτως, με βάρος μόλις 1,43 κιλά, μπορεί να φωλιάζει διακριτικά στο backpack μας όλη μέρα, αναγκάζοντάς μας πολλές φορές να αναρωτιόμαστε αν θυμηθήκαμε να το πάρουμε μαζί μας!

Επιπρόσθετα, το εξαιρετικά λεπτό προφίλ του (1,67 εκατοστά) το καθιστά μια από τις κομψότερες συσκευές που είχαμε ποτέ στην κατοχή μας.

Φυσικά, ένας φορητός υπολογιστής για να μπορεί να μας ακολουθήσει στο καθημερινό μας «τρέξιμο» καλείται να διατηρεί την αυτονομία του από τις πρίζες. Η μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία των 60Wh το επιτυγχάνει αυτό και όταν την εξαντλούσαμε ο ταχυφορτιστής των 90W αναλάμβανε να τη «γεμίσει» σε χρόνους ρεκόρ! Το ίδιο έκανε και με το smartphone μας, καθώς στα ταξίδια μας ήταν ο μοναδικός φορτιστής που χρειάστηκε να έχουμε μαζί μας, χάρη στην USB Type-C έξοδό του.

Μια καθηλωτική οθόνη αφής που μας… επέβαλε binge-watching σειρών!

HUAWEI MateBook 14sΗ 14.2 ιντσών οθόνη του MateBook 14s  έρχεται με ανάλυση 2.5Κ (2.520×1.680 pixels), γεγονός που της χαρίζει ευκρίνεια σαφώς ανώτερη από αρκετά monitors και τηλεοράσεις. Η παλέτα της ανέρχεται στα 1.07 δισ. χρώματα προσφέροντας 100% sRGB χρωματική κάλυψη, γεγονός που χαρίζει την επαγγελματική πιστότητα χρωμάτων που απαιτεί η δουλειά μας για να συνεργαστούμε σωστά με τους γραφίστες μας. Παρόλαυτά, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, την εξαιρετική οθόνη του MateBook 14s την απολαύσαμε περισσότερο παρακολουθώντας ταινίες και σειρές στο αεροπλάνο! Η γωνία θέασης 178°, μάλιστα, επέτρεπε και στους συνεπιβάτες μας την άνετη θέαση. Πίσω στο σπίτι, τόσο η ποιότητα οθόνης όσο και ο κινηματογραφικός ήχος του laptop, απείλησαν την τηλεόρασή μας με παραγκωνισμό! Χάρη στα τέσσερα ηχεία του, το HUAWEI MateBook 14s μάς επιφύλαξε μια ανεπανάληπτη surround εμπειρία ακρόασης.

Όταν θέλαμε ακόμα πιο ρευστή κίνηση στην οθόνη (το παραδεχόμαστε, παίζουμε και games!) ένα απλό πάτημα των πλήκτρων Fn + R ήταν αρκετό για να ανεβάσει τον ρυθμό ανανέωσης (refresh rate) από τα 60Hz στα 90Hz. Η δυνατότητα αφής 10 σημείων στην αρχή μας έμοιαζε περιττή, μα σύντομα συνειδητοποιήσαμε πόσες ευκολίες προσφέρει με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να συμβιβαστούμε πλέον στη χρήση laptop με συμβατική οθόνη. Παράλληλα, η αναλογία 3:2 χωρά περισσότερο περιεχόμενο όταν περιηγούμαστε σε ιστοσελίδες, όταν γράφουμε στο Word, αλλά και όταν επεξεργαζόμαστε ένα αρχείο excel ατελείωτων γραμμών στην οθόνη μας. Για την προστασία των ματιών μας από την πολύωρη εργασία μάς καθησύχασε η πιστοποίηση TÜV Rheinland Eye Comfort για μειωμένο μπλε φως και εξάλειψη flickering.

Επιτέλους, κάναμε μια πραγματικά απολαυστική τηλεδιάσκεψη!

HUAWEI MateBook 14sΣτην πάνω μεριά της οθόνης, η οποία δεσπόζει στο 90% της πρόσοψης, υπάρχει μια webcam 720p για τις τηλεδιασκέψεις μας, που παραμένουν αρκετές. Τη διαφορά, ωστόσο, την έκανε η τετράδα μικροφώνων που «αιχμαλώτιζε» με άνεση τη φωνή μας με εμβέλεια 360ο σε ακτίνα 5 μέτρων. Ταυτόχρονα, η λειτουργία «Προσωποποιημένης Ενίσχυσης Φωνής» μάς έδινε εμφατικά το βήμα δίχως η φωνή μας να χάνεται.

Η συνδεσιμότητα στα καλύτερά της

Ένας ιδανικός συνδυασμός για την απόλυτη τεχνολογική εμπειρία είναι η συνδεσιμότητα μεταξύ του νέου HUAWEI MateBook 14s με το νέο smartphone HUAWEI nova 9. Οι δύο συσκευές, καθώς διαθέτουν τα πιο προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, μπορούν να συνδεθούν εύκολα και γρήγορα για να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος σε συνδέσεις μέσω καλωδίων ή άλλων εξαρτημάτων.

Απαντώντας την… ακόρεστη δίψα μας για τεχνικές προδιαγραφές

Όταν αποφασίσαμε να διαλέξουμε ένα νέο laptop, το κάναμε με γνώμονα όχι μόνο τις παρούσες αυξημένες ανάγκες μας σε υπολογιστική ισχύ, αλλά και βάσει αυτών που θα προκύψουν σε έναν ορίζοντα αρκετών ετών. Όπως και να το κάνουμε, τα PC είναι το κύριο εργαλείο της δουλειάς μας και οι «τσιγκουνιές» σε τεχνικές προδιαγραφές δεν έχουν χώρο όποτε επιλέγουμε τον επόμενο επαγγελματικό μας «συνεργάτη». Η γενναιόδωρη σε σύγχρονα specs πρόταση της HUAWEI, λοιπόν, δεν μπορούσε παρά να διεκδικήσει την προσοχή μας, μιας και ο 11ης γενιάς Intel Core i5-11300H ή i7-11370H  επεξεργαστής των εναλλακτικών συνθέσεων μπορεί να τα βγάλει πέρα με άνεση απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση. Η Intel Iris Xᵉ Graphics ενσωματωμένη GPU μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και σε σύγχρονα games, ενώ ο NVMe PCIe SSD  (512GB ή 1TB) επιτρέπει εκκίνηση του λειτουργικού (Windows 10 Home αναβαθμίσιμα σε 11) και οποιασδήποτε εφαρμογής μέσα σε χρόνο μηδέν! Στο power button υπάρχει σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος για αστραπιαίο login.

Τόσο στο γραφείο όσο και στο σπίτι, αξιοποιήσαμε στο μέγιστο το dual band WiFi τελευταίας γενιάς ax (γνωστό και ως WiFi 6), προκειμένου να μεταφέρουμε αρχεία τεράστιου όγκου από και προς τον file server μας. Στο γραφείο, αξιοποιήσαμε και την έξοδο HDMI για να συνδέσουμε το monitor, προκειμένου να δουλέψουμε σε dual-screen setup, όπως έχουμε συνηθίσει (εναλλακτικά θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και τη μια από τις δυο USB Type-C θύρες ως DisplayPort). Για τα «παραδοσιακά» USB sticks και τους παλαιότερους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους δεν χρειαστήκαμε μετατροπέα, μιας και υπάρχει και μια Type-A θύρα USB στη δεξιά πλευρά. Τέλος, δεν χρειαστήκαμε ξανά το desktop PC μας, το οποίο μας άδειασε τη γωνία στο γραφείο, απελευθερώνοντας πολύτιμη επιφάνεια εργασίας!


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της HUAWEI ή τα παρακάτω links:

Facebook: HUAWEImobileGR

Instagram: huaweimobilegr