Η Opera Software παρουσίασε την τελευταία έκδοση του δημοφιλούς web browser για φορητές συσκευές, η οποία φορτώνει ακόμα πιο γρήγορα τις ιστοσελίδες, χωρίς να ζηλεύει εκδόσεις φυλλομετρητών για υπολογιστές.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


Opera-Mini-5-beta-blackberry-SEΤο Opera Mini 5 διατίθεται σε beta έκδοση, η οποία όμως εμφανίζεται αρκούντως ολοκληρωμένη και πλήρη. Ανανεωμένος είναι ο σχεδιασμός ενώ περιλαμβάνει την πλέον χρηστική λειτουργία του tabbed browsing, επιτρέποντας στον χρήστη να έχει ανοιχτές ταυτόχρονα πολλές ιστοσελίδες. Εννοείται ότι ακολουθούνται οι τάσεις της εποχής και έτσι ο νέος browser υποστηρίζει λειτουργίες αφής.


Παράλληλα, περιλαμβάνεται λειτουργία Password Manager, η οποία θυμάται όλους τους κωδικούς που πληκτρολογείτε σε διάφορα login που κάνετε για το λογαριασμό email, social networking κ.λπ.


Τέλος, το Opera Mini 5 περιλαμβάνει τη λειτουργία Speed Dial, η οποία σας πηγαίνει απευθείας στα sites που επισκέπτεστε κάθε μέρα, με ένα μόνο πάτημα στην οθόνη σας, χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσετε το URL.


Μπορείτε να κατεβάσετε το Opera απευθείας στο κινητό σας, πληκτρολογώντας m.opera.com/next στον browser της συσκευής σας.