Η ιαπωνική εταιρεία προσφέρει στα τελευταία μοντέλα της πλήρη υποστήριξη VRR και HFR σε ανάλυση 4K, καθώς και Dolby Vision VRR έως 60Hz.

Πιστή στη δέσμευσή της απέναντι στους gamers, η Panasonic αναβάθμισε μέσω firmware update όλα τα μοντέλα 2021 των τηλεοράσεών της που διαθέτουν HDMI 2.1 θύρα εισόδου. Για την ευρωπαϊκή αγορά αυτό μεταφράζεται σε όλα τα μοντέλα της σειράς JZ καθώς και σε όλα τα μοντέλα από JX940 και άνω.

Με την πρόσφατη δωρεάν αναβάθμιση, οι παραπάνω τηλεοράσεις υποστηρίζουν σε 4K ανάλυση τόσο Variable Refresh Rate (VRR) όσο και High Frame Rate (HFR), αλλά και Dolby Vision VRR έως 60Hz. Το update προσθέτει, επίσης, ένα νέο «4K120Hz Bypass Mode» στο μενού ρυθμίσεων εικόνας. Η ενεργοποίησή του επιτρέπει 4K2K VRR, παρακάμπτοντας ποικίλες διαδικασίες επιπρόσθετης επεξεργασίας εικόνας, στη φιλοσοφία που διατηρούσε και το «Panasonic’s Pure Direct mode».

Με τον τρόπο αυτό, οι σύγχρονες Panasonic TV αξιοποιούν περαιτέρω τις δυνατότητες της HDMI 2.1 θύρας προκειμένου να ανταποκρίνονται στις προσταγές των next-gen παιχνιδομηχανών.