H Cosmos Business Systems ανέλαβε την επέκταση της κεντρικής υποδομής του Computation-based Science and Technology Research Center (CaSToRC/2021) του Τhe Cyprus Institute, σημειώνοντας ότι αυτό είναι το τρίτο που εγκαθιστά στο Ινστιτούτο και το 11ο συνολικά σε Ελλάδα και Κύπρο.  

Το νέο σύστημα, αποτελεί εξαιρετικής σημασίας προσθήκη στην υφιστάμενη Εθνική Υπερυπολογιστική υποδομή (High Performance Computer, HPC) της Κύπρου, με κύριο στόχο την παροχή των απαραίτητων πόρων στην ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα. Η λύση θα αποτελείται από πολλαπλά συστήματα Lenovo SR670 modular servers powered by NVIDIA A100 GPUs, θα διασυνδέεται με την νεότερη τεχνολογία Infiniband HDR200 και θα αποδίδει περισσότερα από 0,5Pflop/s.

Την υποδομή, θα υποστηρίζουν ο απαραίτητος αριθμός Management και Front End nodes. Για την αποτελεσματική ψύξη του συστήματος χρησιμοποιήθηκαν νέα πρωτοποριακά συστήματα άμεσης υδρόψυξης απευθείας στα ηλεκτρονικά κυκλώματα χωρίς ενεργοβόρους Heat Exchangers.

H Cosmos σταθερά επενδύει στις τεχνολογίες HPC και Data Center, ήδη από το 2014 και έχει τα περισσότερα εγκατεστημένα υπερυπολογιστικά συστήματα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Παράλληλα, με την αντιπροσώπευση της NVIDIA επεκτείνει απεριόριστα την τεχνογνωσία της στον τομέα των Big Data Analysis και AI.