Η Kaspersky βελτίωσε και επέκτεινε τη λίστα των διαθέσιμων λειτουργιών για τους χρήστες του Kaspersky VPN Secure Connection.

Οι νέες προσθήκες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα επιλογής πόλης ανεξαρτήτως τοποθεσίας, καθώς και τη δυνατότητα σύνδεσης μιας υπηρεσίας Kaspersky VPN σε ένα οικιακό router ή άλλες συνδεδεμένες συσκευές. Επιπλέον, το Kaspersky VPN Secure Connection διαθέτει πλέον μια ειδική σελίδα διαφάνειας και ασφάλειας που εξηγεί πώς η υπηρεσία συλλέγει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα σε περίπτωση λήψης αιτημάτων από θεσμικούς φορείς καθώς και υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Το 2021, η τάση για εξ αποστάσεως ή υβριδική εργασία εξακολουθεί να υφίσταται σε όλον τον κόσμο, με πολλούς εργαζόμενους να επιλέγουν να εργάζονται εν μέρει από το σπίτι. Ταυτόχρονα, οι χρήστες δίνουν πλέον μεγαλύτερη προσοχή στο τι συμβαίνει με τα δεδομένα τους στο διαδίκτυο και επιδιώκουν να τα προστατεύσουν. Όλα αυτά συνεισέφεραν στην αυξανόμενη δημοτικότητα των υπηρεσιών VPN που χρησιμοποιούνται πλέον για την προστασία ευαίσθητων δεδομένων εργασίας και τη διασφάλιση του προσωπικού απορρήτου στο διαδίκτυο.

Επιλογή πόλης ανεξαρτήτως τοποθεσίας και επέκταση της λίστας των διαθέσιμων περιοχών

Με την πρόσφατη ενημέρωση, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν σε διαφορετικές πόλεις ανεξαρτήτως της περιοχής που βρίσκονται. Αυτή τη στιγμή, 20 πόλεις παγκοσμίως είναι διαθέσιμες για σύνδεση. Οι πόλεις-τοποθεσίες λειτουργούν έως τώρα σε συσκευές Android, iOS και Mac®. Η δυνατότητα για Windows® θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του επόμενου έτους. Συνολικά, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν σε πάνω από 70 τοποθεσίες σε 54 περιοχές.

Πρώτον, με αυτόν το τρόπο αυξάνεται το επίπεδο απορρήτου, καθώς υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής τοποθεσίας χωρίς να αλλάζει η χώρα. Επιπλέον, βελτιώνεται η αξιοπιστία της σύνδεσης και η απόδοση της υπηρεσίας – οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν μια άλλη ομάδα servers εάν, για κάποιον λόγο, η βέλτιστη δεν λειτουργεί για αυτούς.

Η δυνατότητα σύνδεσης routers και άλλων συσκευών στο Kaspersky VPN Secure Connection

Οι καταναλωτές μπορούν να προστατεύσουν το οικιακό τους δίκτυο Wi-Fi συνδέοντας routers μέσω του Kaspersky VPN Secure Connection. Αυτή η δυνατότητα είναι επίσης διαθέσιμη για οποιαδήποτε συσκευή υποστηρίζει ενσωματωμένο ή τυπικό πρόγραμμα OpenVPN® client. Εάν ένας χρήστης συνδέσει ένα router με το Kaspersky VPN Secure Connection, όλες οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες σε αυτό θα προστατεύονται. 

Επιπλέον, οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να προσθέσουν συσκευές και λειτουργικά συστήματα (OS) μέσω OpenVPN στο Kaspersky VPN Secure Connection που δεν υποστηρίζονται προς το παρόν απευθείας από το προϊόν. Αυτό περιλαμβάνει Linux®, Chromebook™, FireTV και AndroidTV, μεταξύ άλλων.

Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη για premium χρήστες.

Σελίδα διαφάνειας και ασφάλειας VPN

Το Kaspersky VPN Secure Connection έχει τώρα τη δική του σελίδα διαφάνειας και ασφάλειας που εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο η υπηρεσία συλλέγει και επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών σε λήψεις αιτημάτων από θεσμικούς φορείς καθώς και υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Αυτή η σελίδα επιδιώκει να βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν τις πιο σημαντικές πτυχές σε σχέση με τη διαχείριση απορρήτου. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Εκτεταμένη λίστα με τις διαθέσιμες υπηρεσίες streaming

Το HBO Max έχει πλέον προστεθεί στο ευρύ πακέτο των διαθέσιμων πλατφορμών streaming που υποστηρίζονται από το Kaspersky VPN Secure Connection. Η πλήρης λίστα των υπηρεσιών streaming περιλαμβάνει το Netflix[3], το HBO Max, το Disney +, το Amazon Prime Video, το BBC iPlayer και το Hulu.

«Βλέπουμε ότι οι καταναλωτές επιλέγουν πλέον πιο συνειδητά και προσεκτικά με ποιους μοιράζονται πληροφορίες και πώς αποθηκεύονται και επεξεργάζονται τα δεδομένα τους. Οι άνθρωποι μαθαίνουν πώς να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τον εαυτό τους και υπάρχει μεγάλη ζήτηση για περισσότερο ψηφιακό απόρρητο. Σύμφωνα με την έρευνα της Kaspersky, το 65% των χρηστών του Διαδικτύου ανησυχεί για τον κίνδυνο κλοπής προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο. Για όσους ανησυχούν για την ασφάλεια και το απόρρητό τους, το VPN είναι μια απαραίτητη υπηρεσία. Απλώς βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αξιόπιστα εργαλεία με έναν έμπιστο και διαφανή τρόπο επεξεργασίας δεδομένων», σχολιάζει η Marina Titova, Αντιπρόεδρος, Consumer Product Marketing της Kaspersky.