H Honor αυτονομήθηκε πλήρως και πλέον μπορεί να απολαμβάνει Google Mobile Services στις συσκευές της, με το Honor 50 να αποτελεί το πρώτο smartphone της νέας εποχής του νεανικού brand.

Honor 50 5GΜια ιδιαιτέρως αγαπητή μάρκα όπως η Honor ξανασυστήνεται στους πολυάριθμους φίλους της, επιστρέφοντας στην «κανονικότητα» των Google Mobile Services. Το πρόσφατο 5G smartphone της εταιρείας αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως το συγκεκριμένο brand έχει επιστρέψει δυναμικά για να διεκδικήσει αυτό που του ανήκει, μια θέση στις καρδιές όλων όσοι ψάχνουν μια high-end συσκευή με λογικό κόστος.

Chipset και οθόνη

Το Honor 50 είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση με χαρακτηριστικά που δικαιολογούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ της τιμής. Οι τεχνικές προδιαγραφές του είναι αρκετές για να εξασφαλίσουν την απροβλημάτιστη χρήση του σε βάθος τριετίας, με την 5G συνδεσιμότητα να αποτελεί μια επένδυση που σίγουρα θα κάνει απόσβεση στο μεσοδιάστημα. Στο εσωτερικό της συσκευής συναντάμε το Snapdragon 778G 5G chipset της Qualcomm, το οποίο έχει δομηθεί με διαδικασία παραγωγής 6nm και έρχεται με έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή που εγγυάται υψηλές επιδόσεις χάρη στους τέσσερις πυρήνες των 2.4GHz, αλλά και με τη βοήθεια ακόμα τεσσάρων πυρήνων που έχουν χρονιστεί στα 1.8GHz για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Τις gaming ορέξεις σας ικανοποιεί η Adreno 642L GPU, η οποία αξιοποιείται στο έπακρο από την τεχνολογία GPU Turbo X της εταιρείας και μας άφησε ικανοποιημένους σε όσο απαιτητικά παιχνίδια κι αν δοκιμάσαμε τα όριά της. Θετικές εντυπώσεις μας προκάλεσαν, επίσης, η 5.2 έκδοση του Bluetooth, η ενσωμάτωση NFC για ανέπαφες πληρωμές και η τελευταίας γενιάς ax ασύρματης συνδεσιμότητας WiFi (γνωστής και ως WiFi 6). Το ασφαλές και γρήγορο ξεκλείδωμα εξασφαλίζει ο σαρωτής δαχτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη, η οποία σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητη! Με διαγώνιο στις 6.57 ίντσες και ανάλυση 2340×1080 pixels, το κυρτό OLED panel της εντυπωσιάζει όχι μόνο με τη βαθύτητα του μαύρου και την επιβλητική χρωματική παλέτα των 1,07 δισεκατομμυρίων χρωμάτων, αλλά και με τον ρυθμό ανανέωσης των 120Hz, για απίστευτη ομαλότητα σε κάθε κίνηση.

Φωτογραφία στα 108MP

Η τετραπλή κύρια κάμερα έχει ως πρωταγωνιστή έναν αισθητήρα ανάλυσης 108MP που καταγράφει με ασυναγώνιστη ευκρίνεια το φως που παγιδεύει ο ευρυγώνιος φακός, διαφράγματος f/1.9. Είναι δεδομένο πως η καθημερινότητά μας απέχει πολύ από τις ελεγχόμενες συνθήκες ενός φωτογραφικού στούντιο, οπότε η ανάγκη για λήψεις υπό συνθήκες κακού φωτισμού είναι δεδομένη. Σε αυτές ανταπεξέρχεται με άνεση η κάμερα του Honor 50, προσθέτοντας στο άλμπουμ σας φωτογραφίες που θα σας κάνουν περήφανους και που αξίζουν να διαμοιραστούν σε όλα σας τα social media. Όταν το κάδρο σας πρέπει να ανοίξει, αναλαμβάνει δράση ο υπερευρυγώνιος φακός (f/2.2) που στέλνει στον αισθητήρα των 8MP εικόνα δίχως παραμορφώσεις. Την τετράδα των καμερών ολοκληρώνουν δυο φακοί με διάφραγμα f/2.4, ένας για macro φωτογραφία στα 2MP και ένας για τον αισθητήρα βάθους (επίσης στα 2MP), ο οποίος εφοδιάζει με εντυπωσιακά bokeh εφέ τα πορτραίτα. Το Honor 50 διαπρέπει και στο βίντεο, μιας και μπορεί να καταγράφει τις στιγμές σας σε ανάλυση 4Κ στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Τις selfies σας αφήστε τις στα σίγουρα «χέρια» της κάμερας της πρόσοψης, της οποίας η ανάλυση ανέρχεται στα 32MP.

Αδειάζει αργά, φορτίζει… ακαριαία

Ανήκετε σε αυτούς που διατηρούν την καταστροφική για την υγεία της μπαταρίας συνήθεια της ολονύχτιας φόρτισης; Το Honor 50, χάρη στον ταχυφορτιστή των 66 Watt, καταργεί την παραπάνω ανάγκη, μιας και μπορεί να φτάσει από το 0% στο 70% μέσα σε μόλις 20 λεπτά! Παράλληλα, με χωρητικότητα στα 4.300mAh, η ελευθερία από πρίζες και φορτιστές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι δεδομένη, όσο βαριά χρήση της συσκευής κι αν κάνετε.

«Αέρινο» σε όλα του!

Παρά τη μεγάλη οθόνη του, το Honor 50 απευθύνεται σε όσους αποζητούν μια συμπαγή κατασκευή που δεν προβληματίζει στη μεταφορά της. Τα μόλις 175 γραμμάρια βάρους και τα 7,8 χιλιοστά πάχους, προσυπογράφουν το νεανικό προφίλ του smartphone της Honor, καθιστώντας το έτοιμο για κάθε περιπέτεια! Το πανάλαφρο και ιδιαιτέρως λεπτό καμπυλόγραμμο κινητό ξεχωρίζει για τον τρόπο με τον οποίο η οθόνη του αγκαλιάζει τις πλαϊνές πλευρές του. Μοναδικό «επιθετικό» στοιχείο στο design του αποτελεί το επιβλητικό camera-bump στην πλάτη, το οποίο δηλώνει με εμφατικό τρόπο τις εξελιγμένες φωτογραφικές του δυνατότητες. Ανάμεσα στις αποχρώσεις Midnight Black, Frost Crystal και Emerald Green αναμφίβολα θα βρείτε μια που να ταιριάζει γάντι με το προσωπικό σας στιλ.

 


Μας άρεσε

  • Επιτέλους, 5G και Google Mobile Services επιστρέφουν στις honor συσκευές!
  • Αξιόλογο chipset και απολαυστική οθόνη 120Hz
  • Εξαιρετικά λεπτό και ελαφρύ
  • Πλήθος επιλογών λήψης για την τετραπλή κάμερα 108MP
  • Ταχεία φόρτιση 66W

Δεν μας άρεσε

  • Θα θέλαμε κάποια IP πιστοποίηση απέναντι σε νερό και σκόνη
  • Ενας τηλεφακός για οπτικό ζουμ θα αναβάθμιζε αισθητά το setup της κάμερας

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6.57 ιντσών OLED Display, αναλογίας 19.5:9, ανάλυσης 2340×1080 pixels, 1,07 δισ. χρωμάτων, 120Hz refresh rate, 300Hz touch sampling rate

Chipset: Octa-core Qualcomm Snapdragon 778G 5G (6 nm) με 4x Kryo 670@2.4 GHz & 4x Kryo 670@1.8 GHz, GPU Adreno 642L

Μνήμη: 6GB/8GB RAM (αναλόγως της έκδοσης)

Αποθηκευτικός χώρος: 128GB/ 256GB (αναλόγως της έκδοσης)

Κάμερα: Τετραπλή κύρια κάμερα με LED φλας, 108MP κύριος αισθητήρας με διάφραγμα ευρυγώνιου φακού f/1.9, PDAF + 8MP κάμερα με υπερευρυγώνιο φακό, f/2.2 + 2MP αισθητήρας βάθους, f/2.4 + 2MP macro, f/2.4 | βίντεο 4K@30fps, 1080p@60fps, 720p@960fps και 32MP selfie-cam (f/2.2) με βίντεο 1080p@30fps

Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac/ax (WiFi 6), Bluetooth 5.2, NFC

Extras: A-GPS, GLONASS, BDS, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη, USB Type-C 2.0 OTG

Δίκτυο: 5G

Μπαταρία: Li-Po 4.300mAh με δυνατότητα ταχείας φόρτισης 66W (70% σε 20 λεπτά)

Λειτουργικό: Android 11 με Magic UI 4.2

Διαστάσεις: 160×73,8×7,8 χιλιοστά

Βάρος: 175γρ.