Με το Magic 2 WiFi 6, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τον πρώτο Powerline adapter στον κόσμο που υποστηρίζει την έκτη γενιά WiFi.

devolo Magic 2 WiFi 6Στη νέα «ναυαρχίδα» της εταιρείας, οι ειδικοί της devolo στην οικιακή δικτύωση, συνδυάζουν την πιο προηγμένη τεχνολογία Powerline με το πιο ισχυρό πρότυπο WiFi. Χάρη στη μέγιστη ταχύτητα Powerline έως και 2.400 Mbps και την απόδοση WiFi έως και 1.800 Mbps, το Magic 2 WiFi 6 απογειώνει τα οικιακά δίκτυα! Η τεχνολογία Powerline μεταδίδει το σήμα του Internet μέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης και ξεπερνάει εμπόδια όπως τοίχοι και οροφές απρόσκοπτα, ενώ παρέχει σε όλο το σπίτι εξαιρετικά σταθερό, μεγάλης εμβέλειας και γρήγορο WiFi, αξιοποιώντας νέα ασύρματα χαρακτηριστικά, όπως OFDMA, TWT και τη σύγχρονη τεχνολογία mesh.

Οικιακά δίκτυα επόμενης γενιάς

«Τα οικιακά δίκτυα πρέπει να γίνονται όλο και πιο ισχυρά και ταυτόχρονα πιο εύκολα στην εγκατάστασή τους,» δήλωσε ο Heiko Harbers, CEO της devolo AG. «Έχοντας αυτό κατά νου, το νέο devolo Magic 2 WiFi 6 συνδυάζει τους δύο καλύτερους κόσμους της τεχνολογίας και δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να κατασκευαστεί ένα μοντέρνο, διαχρονικό και γρήγορο οικιακό δίκτυο.» Με αυτή την πρεμιέρα, η εταιρεία με έδρα το Άαχεν της Γερμανίας, επιβεβαιώνει την πρωτοκαθεδρία της στον τομέα των λύσεων έξυπνης δικτύωσης για καταναλωτές.

Οι νέες εφαρμογές πολυμέσων έχουν ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις στα οικιακά δίκτυα. Για παράδειγμα, η τηλεδιάσκεψη στο οικιακό γραφείο και η τηλεκπαίδευση πρέπει να ρέουν ομαλά, ακόμα και όταν στο σαλόνι γίνεται video streaming με ποιότητα 4K. Οι πανίσχυροι προσαρμογείς devolo Magic 2 WiFi 6 διαχειρίζονται τέτοιες προκλήσεις bandwidth με μεγάλη ευκολία. Χάρη στην υψηλή απόδοση mesh WiFi, γίνονται εφικτές ασύρματες συνδέσεις έως και 1.800 Mbps, προσφέροντας επομένως 50% ισχυρότερες ταχύτητες WiFi σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.

Αυτό γίνεται εφικτό κυρίως μέσω του νέου προτύπου WiFi 6 (γνωστό και ως Wi-Fi ax). Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι το OFDMA (Orthogonal Frequency-Division Multiple Access). Η νέα αυτή τεχνολογία διαμόρφωσης χρησιμοποιεί τις διαθέσιμες ζώνες συχνοτήτων πιο αποτελεσματικά. Τα κανάλια συχνοτήτων διαχωρίζονται σε μικρότερα, έτσι ώστε περισσότερες εφαρμογές ή συσκευές να μπορούν να επικοινωνούν σε ένα κανάλι ταυτόχρονα, οδηγώντας σε ταχύτερη μετάδοση μικρότερων πακέτων δεδομένων. Μιλώντας μεταφορικά, η «εθνική οδός» δεδομένων WiFi έχει διαμορφωθεί με πρόσθετες λωρίδες, ώστε η κυκλοφορία να μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα, σε σχέση με το παραδοσιακό WiFi.

Η απόλυτη αναβάθμιση

Κατά την ανάπτυξη του WiFi 6, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο στη βελτίωση της ζώνης των 5 GHz, αλλά και στις νέες τεχνικές εξελίξεις της ζώνης των 2.4 GHz, το οποίο και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πολλές από τις οικιακές συσκευές των πελατών μας. Αυτές επωφελούνται από το αυξημένο όριο ταχύτητας στην «εθνική οδό» πληροφοριών. Συνολικά, το τελευταίο πρότυπο είναι ιδανικό για τα σύγχρονα νοικοκυριά καθώς χρησιμοποιείται από όλο και περισσότερες συσκευές WiFi από tablet μέχρι και σκούπες ρομπότ..

Οι προσαρμογείς που ανήκουν στη σειρά προϊόντων devolo Magic 2 WiFi 6, προσφέρουν όλα όσα χρειάζονται, για να διασφαλίσουν ότι κάθε μέρα τα πάντα λειτουργούν πιο ομαλά. Οι σημαντικές βιντεοκλήσεις παραμένουν τόσο σταθερές, όσο η γρήγορη σύνδεση server για online games και οι 4K ή ακόμα και 8K ταινίες σε μια movie night. Το καλύτερο από όλα είναι ότι, η χρήση των νέων τεχνολογικών χαρακτηριστικών δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις. Είναι πλήρως αυτοματοποιημένες και παρέχουν βελτιωμένη εξοικονόμηση ενέργειας. Χάρη στο ειδικά βελτιστοποιημένο Target Wake Time (TWT), το WiFi 6 ελέγχει επίσης πολύ αποτελεσματικά το radio traffic και «θέτει σε αδράνεια», συσκευές που δε χρειάζονται εκείνη τη δεδομένη στιγμή συνεχή σύνδεση, , για μεγαλύτερη διάρκεια. Αυτή η δυνατότητα απενεργοποίησης των συνδέσεων WiFi πιο τακτικά και για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, εξοικονομεί περισσότερη ενέργεια και χωρητικότητα μπαταρίας.

Powerline για σταθερό δίκτυο

Οι συγκεκριμένες βελτιώσεις στην άνεση και στην απόδοση περιλαμβάνονται στη διακριτική σχεδίαση των προσαρμογέων Magic 2 WiFi 6. Αυτοί οι υπερσύγχρονοι προσαρμογείς απλώς συνδέονται στις πρίζες και αξιοποιούν το υπάρχον ηλεκτρικό δίκτυο, για να στείλουν το σήμα του Internet με μέγιστη ταχύτητα, με έως 2.400 Mbps, σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού χρειάζεται. Το μεγάλο πλεονέκτημα της τεχνολογίας Powerline είναι ότι καταφέρνει και ξεπερνά σημαντικά εμπόδια, όπως οροφές, τοίχους, έπιπλα ή ακόμα και συστήματα θέρμανσης δαπέδου, τα οποία έχουν την τάση να μπλοκάρουν το WiFi.

Η εγκατάσταση plug-and-play είναι επίσης παιχνιδάκι. Εφόσον τοποθετήσετε τον πρώτο προσαρμογέα , και τους υπόλοιπους εντός δύο λεπτών, τότε όλοι οι προσαρμογείς συνδέοντα