Το Smart Factory της Schneider Electric στο Plovdiv της Βουλγαρίας άνοιξε εικονικά τις «πόρτες» του στις 4 Νοεμβρίου για διαδικτυακές επισκέψεις στους μαθητές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η εταιρεία, με σύμμαχο τη διαφάνεια, υποστηρίζει οργανισμούς, ώστε να μάθουν να προσαρμόζονται γρήγορα στις διαθέσιμες έξυπνες τεχνολογίες, με στόχο την αποτελεσματικότητα και τη βιωσιμότητα. Έτσι, χρησιμοποιεί ήδη την ‘έξυπνη’ εγκατάσταση ως κέντρο παρουσιάσεων και μάθησης για τους πελάτες και τους συνεργάτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. 

Με τη νέα αυτή πρωτοβουλία, που απευθύνεται σε φοιτητές και νέους απόφοιτους, η Schneider Electric επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις της για βιώσιμη ανάπτυξη και πιο συγκεκριμένα για  την αξιοποίηση της δύναμης όλων των γενεών με στόχο την προώθηση της μάθησης, αλλά και την αναβάθμιση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Σκοπός της διαδικτυακής παρουσίασης ήταν να παρουσιάσει ψηφιακές τεχνολογίες για την ενεργειακή και παραγωγική απόδοση, καθώς και τις πιο πρόσφατες τάσεις για τη συντήρηση του εξοπλισμού. Αν και οι νεότερες γενιές είναι γενικά εξοικειωμένες με τις ψηφιακές τεχνολογίες, χρειάζεται ενίσχυση των γνώσεων τους ως προς την αξιοποίησή τους σε βιομηχανικά και επιχειρηματικά περιβάλλοντα, έτσι ώστε να αναδειχθεί η σχέση μεταξύ της τεχνολογίας και της αποτελεσματικής επιχειρηματικής πρακτικής. 

«Οι δεσμεύσεις μας για τη βιωσιμότητα αντικατοπτρίζουν το όραμά μας σχετικά με το πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα για τους ανθρώπους, τον πλανήτη και την οικονομία. Αναγνωρίζουμε ότι διαδραματίζουμε έναν σημαντικό ρόλο σε όλα τα επίπεδα, ώστε να πετύχουμε ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον χωρίς αποκλεισμούς για τις επόμενες γενιές. Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, προσδοκούμε να διατηρούμε μια στενή σχέση με τους επερχόμενους επαγγελματίες που σύντομα θα ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό. Όπως οι πελάτες και οι συνεργάτες μας, έτσι και εμείς θέλουμε να προσφέρουμε πρόσβαση στη μάθηση και την ανάπτυξη. Επίσης, αναζητούμε πάντα ανθρώπους που θέλουν να καινοτομούν σε κάθε επίπεδο, ώστε να οικοδομήσουμε ένα μέλλον που θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους να αξιοποιούν στο έπακρο την ενέργεια και τους πόρους», δήλωσε η Cristina Mancas, HR VP, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Schneider Electric.

Η διαδικτυακή ξενάγηση την οποία διοργάνωσε ο μηχανικός Georgi Tronchev,  Innovation Hub Manager στο Smart Factory του Plovdiv είναι μία από τις πολυάριθμες διαδικτυακές παρουσιάσεις που πραγματοποιούνται στο εργοστάσιο και τις οποίες έχουν ήδη παρακολουθήσει εκατοντάδες επαγγελματίες από διάφορες εταιρείες στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.