Το Vodafone Business και η Microsoft ανακοινώνουν μια νέα, πενταετή στρατηγική σχέση για την στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη, στο ταξίδι τους στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Μαζί, οι δύο εταιρείες τεχνολογίας θα προσφέρουν νέες end-to-end υπηρεσίες που βασίζονται στο cloud, οι οποίες θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του 5G, του edge computing και του IoT, για να στηρίξουν την ανάπτυξη και να προσφέρουν καινοτόμα εργαλεία για υβριδική εργασία.

Ο Mark Allinson, διευθυντής στρατηγικής και ανάπτυξης του Vodafone Business, δήλωσε: «Για να γίνουν οι επιχειρήσεις πραγματικά ψηφιακές, χρειάζονται δίκτυα, cloud και ασφάλεια για να λειτουργούν αρμονικά. Μαζί με τη Microsoft παρέχουμε λύσεις που μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα, να τύχουν εύκολης διαχείρισης, ώστε να στηριχθούν νέοι τρόποι εργασίας και να επιτευχθεί συνεχής βελτίωση των επιχειρηματικών διαδικασιών. Αυτό σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση του γίνει η Vodafone πρωτοπόρος στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, αλλά και μία platform-based εταιρεία». 

Η συμφωνία αυτή βασίζεται στην υπάρχουσα εταιρική σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών και θα παρέχει στους πελάτες της Vodafone μία ανεμπόδιστη εμπειρία στο cloud που είναι ευέλικτη, ασφαλής, εύχρηστη και ανθεκτική στο μέλλον, υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις, καθώς μεταφέρουν τις λειτουργίες του έξω από τη legacy υποδομή, σε επαγγελματικές υπηρεσίες (managed services) που συνδυάζουν μαζί το δίκτυο, το cloud και την ασφάλεια, διασφαλίζοντας και βελτιστοποιώντας τις αποδόσεις των εφαρμογών.

Συνδυάζοντας το παγκόσμιο αποτύπωμα του Vodafone Business και τα ισχυρά σημεία των αναδυόμενων τεχνολογιών συνδεσιμότητας, με τις κορυφαίες πλατφόρμες cloud της Microsoft, οι πελάτες της Vodafone θα έχουν άμεση πρόσβαση στο Microsoft 365, στο Teams Phone System και στο Microsoft Azure. Χάρη στα εργαλεία αυτά, τα οποία ενισχύουν την παραγωγικότητα, οι εργαζόμενοι μίας επιχείρησης μπορούν να παραμείνουν συνδεδεμένοι όταν εργάζονται εξ αποστάσεως και να μοιράζονται πληροφορίες σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν και θα καινοτομήσουν από κοινού, για να προσφέρουν νέες προτάσεις σε τομείς, όπως το Multi-access Edge Computing (MEC) και το Internet of Things (IoT), υλοποιώντας έμπρακτα τα οφέλη του 5G και των Mobile Private Networks (MPN).

Ο πρώτος τομέας συνεργασίας είναι το Mixed Reality. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες edge computing του Vodafone Business μαζί με το λογισμικό της Microsoft και το HoloLens 2, οι εταιρείες μπορούν να βελτιώσουν τις λειτουργίες και τις απομακρυσμένες εργασιακές εμπειρίες τους και να δημιουργήσουν πιο ομαλές διαδικασίες ενσωμάτωσης και εκπαίδευσης υπαλλήλων.

Σε ένα περιβάλλον βιομηχανικής παραγωγής, για παράδειγμα, αυτή η τεχνολογία εμβύθισης στην εικονική πραγματικότητα, επιτρέπει στους μηχανικούς να ολοκληρώνουν τις διαδικασίες συντήρησης στο μισό χρόνο που απαιτείται, ενώ οι νέοι εκπαιδευόμενοι μπορούν να μάθουν να χειρίζονται μηχανήματα από απόσταση, ακολουθώντας οδηγίες βήμα προς βήμα, συμβάλλοντας στην επιτάχυνση της συναρμολόγησης, διασφαλίζοντας μεγαλύτερη ακρίβεια και βελτιώνοντας την απόδοση στον χώρο του εργοστασίου.

Με άμεση πρόσβαση σε ειδικούς ανά πάσα στιγμή και από οπουδήποτε, η ακρίβεια των εργασιών βελτιώνεται και τα “hands-free” χαρακτηριστικά της εν λόγω τεχνολογίας σημαίνουν ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να ακολουθούν οδηγίες και συμβουλές, ενώ παράλληλα δίνουν πλήρη προσοχή στο φυσικό τους περιβάλλον, καλύπτοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις σχετικά με την ασφάλεια και τη συμμόρφωση.

«Περισσότερο από ποτέ, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, σε όλη την Ευρώπη και την Αφρική, χρειάζονται ασφαλείς και αξιόπιστες λύσεις και υπηρεσίες που επιτρέπουν την επικοινωνία, τη συνεργασία και την καινοτομία σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να μεταμορφώσουν τις εργασίες  τους και να επιτύχουν την ανάπτυξή τους», δήλωσε ο Rodney Clark, Corporate Vice President, Channel Sales της Microsoft. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Vodafone Business για να φέρουμε στην αγορά καινοτόμες λύσεις cloud της Microsoft, που αξιοποιούν το  5G και το edge computing και υποστηρίζουν νέους τρόπους εργασίας», πρόσθεσε. 

Οι νέες αυτές υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες στους πελάτες του Vodafone Business σε όλη την Ευρώπη από τις 4 Νοεμβρίου.