Η Vodafone Ελλάδας επενδύει με συνέπεια στους ανθρώπους της, εφαρμόζοντας βέλτιστες, διεθνείς πρακτικές στο πεδίο της διαχείρισης ανθρώπινων πόρων, με σαφή οφέλη για το σύνολο των εργαζομένων της και αναδεικνύεται σε κορυφαίο εργοδότη της χώρας, αποσπώντας συνολικά 9 διακρίσεις στα HR Awards 2021. 

Η Ηρώ Μέλλιου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Vodafone Ελλάδας δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ περήφανοι για τις διακρίσεις της Vodafone στα HR Awards 2021 και που φέτος αναδειχθήκαμε HR Department of the Year. Στη Vodafone πιστεύουµε πως όταν η τεχνολογία και ο άνθρωπος συνεργάζονται, με στόχο τη δηµιουργία ενός καλύτερου µέλλοντος. Θέλουµε και προσπαθούµε καθηµερινά να συµβάλουµε ουσιαστικά σε µια ψηφιακή κοινωνία, που θα είναι ισότιµη και βιώσιµη για όλους. Αυτό το κοινό όραµα συνδέει και τους ανθρώπους µας, που µε το πάθος και την ενέργεια τους αξιοποιούν καθηµερινά τη δύναµη της τεχνολογίας και συνεχίζουν να µας εµπνέουν και να εµπνέονται από εµάς καθηµερινά, για να το κάνουν πραγµατικότητα».

Επενδύοντας στο αύριο της τεχνολογίας

Η Vodafone επενδύει στα στελέχη του αύριο και υλοποιεί το “Discover Developers’ Acceleration Program”, ένα διετές αναπτυξιακό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τις τεχνολογικές ομάδες της, που αναπτύσσει, εκπαιδεύει και προετοιμάζει αποφοίτους με τεχνικό background, ώστε να εξελίξουν την καριέρα αναλαμβάνοντας ρόλο ειδικού μετά την ολοκλήρωσή του. 

Δεξιότητες και επαγγελματική εξέλιξη 

Η Vodafone καινοτομεί και έχει υιοθετήσει μία σύγχρονη στρατηγική για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων, καθώς την εκπαίδευση και την εξέλιξη των στελεχών της,  αφήνοντας πίσω τη συμβατική στοχοθεσία, και επενδύοντας με συνέπεια στην αυτοαξιολόγηση των στελεχών και στη διαρκή κατάρτιση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, με στόχο να χτίσει τους ηγέτες της αγοράς. 

Ψηφιακός μετασχηματισμός

Ως εταιρεία τεχνολογίας, η Vodafone μετεξελίσσεται γρήγορα σε έναν ψηφιακό, agile χώρο εργασίας που παρακινεί τους εργαζομένους να δουλέψουν με «έξυπνο» τρόπο και με ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία. Η εταιρεία επενδύει σε ένα ψηφιακό και καινοτόμο περιβάλλον εργασίας το οποίο επιτρέπει στους εργαζόμενους της  να ενημερώνονται, να εκπαιδεύονται, να συνεργάζονται και να επικοινωνούν  αποτελεσματικά, με ταχύτητα και χωρίς τον περιορισμό του φυσικού χώρου.

Παγκόσμιο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης

Η Vodafone Ελλάδα προχώρησε στη στρατηγική επανατοποθέτηση της θυγατρικής της Vodafone Innovus, ως ενός Παγκόσμιου Κέντρου Αριστείας σε λύσεις Internet of Things για όλο τον όμιλο Vodafone, με στόχο τη διαμόρφωση ενός τεχνολογικού, εργασιακού περιβάλλοντος που παρέχει όλα όσα χρειάζονται οι εργαζόμενοι προκειμένου να καινοτομούν και αναπτύσσουν νέες λύσεις για την κοινωνία και τους καταναλωτές. 

Ένας χώρος εργασίας χωρίς αποκλεισμούς

Δέσμευση και υποχρέωσή της Vodafone είναι να δημιουργήσει ένα εργασιακό περιβάλλον όπου ο καθένας μπορεί να είναι ο εαυτός του και να νιώθει ότι ανήκει. Επενδύοντας στη διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη και το αίσθημα του ανήκειν, η Vodafone έχει αναπτύξει μία ολιστική στρατηγική που καλύπτει όλο το φάσμα: φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό, αναπηρία, εθνικότητα/φυλή και πολιτιστική κληρονομιά κι έχει υιοθετήσει μια σειρά από πολιτικές, αλλά και ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που ενισχύουν τη δημιουργία κουλτούρας συμπερίληψης και σεβασμού.

Απαντώντας στην πανδημία

Για τη γρήγορη και αποτελεσματική διαχείριση της πανδημικής κρίσης, η Vodafone δημιούργησε μια agile ομάδα στο HR που είχε κρίσιμο ρόλο στην οργάνωση και υλοποίηση των ενεργειών και πρωτοβουλιών της εταιρείας. Επιπλέον, επανασχεδίασε τον τρόπο και το περιβάλλον εργασίας τόσο στην περίοδο της καραντίνας όσο και στις φάσεις επιστροφής στις εγκαταστάσεις μας καθώς και την μελέτη και τον σχεδιασμό του workplace του μέλλοντος, έργο που σήμερα βρίσκεται ήδη στη φάση υλοποίησης. 

Έμφαση στην ευεξία των εργαζομένων 

Η Vodafone επενδύει με συνέπεια στην υγεία και την ευεξία των εργαζομένων της και υλοποιεί με συνέπεια ενέργειες, που ενισχύουν την πνευματική, ψυχική και σωματική ευεξία των ανθρώπων της  και απαντούν στις δυναμικές ανάγκες τους σύμφωνα με τις ιδιαίτερες και απαιτητικές συνθήκες απομακρυσμένης εργασίας και συνεργασίας.