Νέες προσθήκες στην κατηγορία των υπερ-φορητών υπολογιστών κάνει η Hewlett Packard, τα οποία έχουν πολύ λεπτό προφίλ, ιδιαίτερη σχεδίαση και αξιοπρεπείς επιδόσεις για τους περισσότερο απαιτητικούς.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


10757-hp-envy-13Τα νέα μοντέλα θα φέρουν το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 7, επομένως θα ξεκινήσουν τη διεθνή εμπορική τους πορεία, μετά τις 22 Οκτωβρίου. Η HP εισάγει το brand Envy για την είσοδό της στον κόσμο των ultra thin laptops, όπου συναντά κανείς μοντέλα όπως τον Dell Adamo και το Macbook Air.


Το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο μοντέλο Probook 5310m, το οποίο εκτιμάται ότι θα διατίθεται σε μία τιμή των 699 δολαρίων, ενώ η κατασκευάστρια εταιρία ισχυρίζεται ότι το πάχος του δεν θα ξεπερνά τη μία ίντσα, επομένως θα κερδίζει άνετα τον τίτλο του “λεπτότερου πλήρως ικανού φορητού υπολογιστή”.


Παράλληλα παρουσιάστηκε το νέο Pavillion Dm3, το οποίο θα έχει έναν επεξεργαστή CULV της Intel, θα έχει 10 ώρες αυτονομία, ενώ και αυτό δεν θα ξεπερνά σε πάχος τη 1 ίντσα. Η εκτιμώμενη τιμή του στις ΗΠΑ θα είναι 549 δολάρια.


hp probook 5310m

hp probook 5310m

Η εταιρεία επενδύει αρκετά στο design και αυτό φάνηκε πρώτον στο ότι χρησιμοποίησε μία πασαρέλα στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, προκειμένου να παρουσιάσει το νέο netbook που θα φέρει την υπογραφή της Vivienne Tam και θα διατίθεται σε περιορισμένα κομμάτια την άνοιξη.


Παράλληλα, εγκαινίασε τη συνεργασία με τον καλλιτέχνη Tord Boontje, ο οποίος θα επενδύσει ένα netbook της εταιρείας με ένα θέμα εμπνευσμένο από άνθη και άλλα στοιχεία του περιβάλλοντος σε τρισδιάστατη απεικόνιση. Η ενδεικτική τιμή αυτή της συσκευής θα κυμαίνεται και πάλι στις ΗΠΑ, στα 400 δολάρια και θα απευθύνεται σε ένα περισσότερο νεανικό κοινό.


hp mini 110

hp mini 110

Τo νέo Netbook που παρουσίασε η HP είναι το Mini 110, το οποίο έχει μία οθόνη LED 10,1 ιντσών, σκληρό δίσκο 160GB, ο οποίος όμως σε μερικές ακριβότερες εκδόσεις θα έχει χωρητικότητα 250GB και 1 GB μνήμης RAM. Θα είναι εξοπλισμένο με το λογισμικό Syncables το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να συγχρονίζουν διαρκώς τα αρχεία κειμένου και multimedia μεταξύ του Netbook και του κύριου υπολογιστή τους. Η εφαρμογή θα υποστηρίζει μέχρι και 5 διαφορετικά PC.