Η TeamViewer, ο κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος λύσεων απομακρυσμένης συνδεσιμότητας και ψηφιοποίησης σε χώρους εργασίας, σήμερα ανακοίνωσε τη νέα συνεργασία της με το Google Cloud για να φέρει τις λύσεις επαυξημένης πραγματικότητας (AR) στο Google Cloud.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, TeamViewer και Google Cloud από κοινού αναπτύσσουν και συν-εμπορεύονται λύσεις επιχειρήσεων AR βασισμένες στο Google Cloud για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών.

Η πρώτη από κοινού σχεδιασμένη λύση «Assisted Order Picking» είναι μια εφαρμογή hands-free για επιλογή παραγγελιών που αξιοποιεί τα έξυπνα γυαλιά Google Glass Enterprise Edition 2 εξοπλισμένα με το λογισμικό επιλογής προγραμμάτων της TeamViewer από την Frontline suite, εστιάζοντας στη βελτίωση της πληρότητας όλων των καναλιών για παντοπωλεία και λιανοπωλητές.

Carrie Tharp, VP Retail & Consumer στο Google Cloud αναφέρει: «Η συμπεριφορά των αγορών έχει αλλάξει δραματικά, ειδικά με την τρέχουσα πανδημία, και οι λιανοπωλητές πρέπει να προσλάβουν νέους συνεργάτες, ενώ επανεξετάζουν τις διαδικασίες συλλογής και εκπλήρωσης τους. Οι έμποροι λιανικής ψάχνουν για τεχνολογία που μπορεί να εφαρμοστεί σήμερα, η οποία θα τους προετοιμάσει για μακροπρόθεσμη επιτυχία καθώς αναπτύσσουν νέες προσεγγίσεις στο σύγχρονο κατάστημα». 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε την πρώτη λύση με το Google Cloud καθώς οι παντοπώλες και λιανοπωλητές δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στις τάσεις αγορών omnichannel. Ο στόχος μας είναι να τους παρέχουμε εργαλεία και τεχνολογία που θα τους βοηθήσει στην παροχή υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών στους πελάτες τους και εξορθολογισμό των συνεχώς μεταβαλλόμενων επιχειρηματικών μοντέλων τους,» αναφέρει ο Alfredo Patron, executive vice president business development τηςTeamViewer. «Ως συνεργάτης του Google Cloud, ως πρώτο βήμα αναπτύσσουμε τώρα λύσεις για τη βελτίωση τόσο του εμπρός όσο και του πίσω μέρους των λιανικών δραστηριοτήτων. Στο εγγύς μέλλον, επιδιώκουμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας και να εφαρμόσουμε αυτήν την ίδια τεχνολογία για να βελτιώσουμε τις κατασκευαστικές διαδικασίες, διαδικασίες εξυπηρέτησης πεδίου και αλυσίδας εφοδιασμού σε άλλους κλάδους.»

Συνδεδεμένοι με συστήματα εκπλήρωσης παραγγελιών λιανοπωλητών ή παντοπωλείων για την ενημέρωση του αποθέματος σε πραγματικό χρόνο, οι συνεργάτες λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για την εκπλήρωση των παραγγελιών στην οθόνη του Google Glass. Αυτή η δυνατότητα απεικόνισης επιτρέπει στους συνεργάτες να χρησιμοποιούν και τα δύο χέρια για να εντοπίσουν και να επιλέξουν τα σωστά αντικείμενα, βελτιώνοντας τα ποσοστά επιλογής οπουδήποτε από 15-40 %. Ταυτόχρονα, παρέχει νέες πληροφορίες για τους λιανοπωλητές που εξυπηρετούν την αυξανόμενη ζήτηση από πελάτες για αγορές μέσω διαδικτύου και παραλαβή στο κατάστημα (BOPIS) και επιλογές παράδοσης την ίδια ημέρα.

Αυτή η ανακοίνωση βασίζεται σε μια συνεργασία που ξεκίνησε με την Upskill, πρωτοπόρα στις βιομηχανικές λύσεις AR, που αποκτήθηκε από την TeamViewer τον Μάρτιο του 2021.