Ακόμα ένα «ταξίδι» στην ιστορία ξεκινά για τους τηλεθεατές του COSMOTE HISTORY HD, του μοναδικού καναλιού ντοκιμαντέρ αφιερωμένο αποκλειστικά στην Ελλάδα, την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη κι έθιμά της.

Τη νέα τηλεοπτική σεζόν, στο κανάλι θα προβληθούν πάνω από 15 νέες, πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV, που θα «φωτίσουν» σημαντικά κομμάτια της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Μεταξύ όσων θα παρακολουθήσουν οι συνδρομητές της COSMOTE TV είναι η δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ, «Η Γενιά του ‘30», αφιερωμένη στη ζωή και το έργο μεγάλων Ελλήνων ποιητών και λογοτεχνών και ο νέος κύκλος επεισοδίων της «Μηχανής του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο. Επίσης, τον Οκτώβριο, το COSMOTE HISTORY HD γιορτάζει την επέτειο των 450 χρόνων από την τελευταία ναυμαχία με γαλέρες και κωπήλατα πλοία, που άλλαξε οριστικά την πορεία του Δυτικού Κόσμου, με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου». 

Μέσα στο 2021, πρεμιέρα θα κάνει και η πρώτη συμπαραγωγή της COSMOTE TV με το Mega με τίτλο «Αλέξανδρος & Δημήτριος Υψηλάντης: Οι πρωτεργάτες της Επανάστασης».

Στο κανάλι θα προβληθούν, επίσης, ο 2ος κύκλος επεισοδίων της σειράς «Στα φτερά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου», οι σειρές «Τα όπλα του Αγώνα», «Η ιστορία της ενδυμασίας», «Μικρές μεγάλες ιστορίες» και το ντοκιμαντέρ «Antoine the Fortunate». 

Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD,  όλα τα ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν, on demand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.