Η σουίτα PRIMERGY ServerView είναι μία από τις πρώτες εφαρμογές διαχείρισης που χρησιμοποιεί το SMI-S πρότυπο της SNIA, για να ενοποιήσει αποθηκευτικά συστήματα διαφορετικών κατασκευαστών

fujitsu siemens logoΤην ικανότητα του λογισμικού διαχείρισης ServerView να προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη παραγωγικότητα και ευκολία διαχείρισης της IT υποδομής, τόνισε η Fujitsu Siemens Computers. Η συγκεκριμένη λύση θα υποστηρίζει αποθηκευτικά συστήματα άλλων κατασκευαστών σε συνδυασμό με τις αποθηκευτικές λύσεις της εταιρείας FibreCAT. Να σημειωθεί, χρησιμοποιεί το SMIS (Storage Management InitiativeSpecification) της SNIA (Storage Networking Industry Association).

Η σουίτα ServerView αποτελεί μία από τις πρώτες εφαρμογές διαχείρισης που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο πρότυπο και συγκεκριμένα όσον αφορά διαφορετικούς κατασκευαστές: τώρα οι χρήστες των αποθηκευτικών συστημάτων FibreCAT CX και EMC CLARiiON θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν κεντρικά τους PRIMERGY server και τα αποθηκευτικά τους συστήματα μέσα από το περιβάλλον της σουίτας PRIMERGY ServerView και μίας κεντρικής πλατφόρμας.

«Με τη χρήση του SMIS για την ενοποίηση της διαχείρισης server και αποθηκευτικών συστημάτων, καταδεικνύουμε τη δέσμευσή μας στα industry standards και στην υλοποίησή τους. Η σύμπραξή μας με τα αποθηκευτικά προϊόντα της EMC δείχνει την ισχύ αυτής της μοναδικής συνεργασίας» είπε ο κ. Helmut Beck, Vice President του τομέα αποθηκευτικών συστημάτων της Fujitsu Siemens Computers. «Τώρα μπορούμε να ελέγχουμε και να διαχειριζόμαστε τους PRIMERGY server και τα αποθηκευτικά συστήματα FibreCAT ή Clariion με ένα μοναδικό λογισμικό διαχείρισης, μέσω ενός κεντρικού user interface. Αυτό διευκολύνει τους πελάτες μας στη διαχείριση και συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρημάτων.»

Η σουίτα PRIMERGY ServerView

Η σουίτα PRIMERGY ServerView της Fujitsu Siemens Computers είναι μία λύση διαχείρισης συστήματος για τους server PRIMERGY και τα αποθηκευτικά συστήματα FibreCAT. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της, ξεχωρίζει το σύστημα διαχείρισης γεγονότων το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες μέσω διεπιφανειών σε περιβάλλον web. Το συγκεκριμένο σύστημα προσφέρει αξιόπιστες πληροφορίες άμεσα για την κατάσταση των server και των αποθηκευτικών συσκευών και για καθορισμένα γεγονότα που συμβαίνουν στους υπολογιστές και στα υποσυστήματα που ελέγχει. Παρακολουθεί σημαντικές λειτουργίες και τμήματα όπως, συστήματα ψύξης, τροφοδοσία ρεύματος, CMOS battery, θερμοκρασία, σκληρούς δίσκους συνδεδεμένους με SCSI και RAID controllers, memory modules και την κεντρική επεξεργαστική μονάδα (CPU). Όταν οι τιμές υπερβούν τα όρια, ή εντοπιστεί κάποια αστοχία, η διαχείριση γεγονότων της σουίτας ServerView εκδίδει ειδοποίηση και ξεκινά διορθωτικές ενέργειες όπου αυτό είναι δυνατόν.

Έλεγχος και διαχείριση των αποθηκευτικών τμημάτων

Με τη χρήση του SMIS standard το λογισμικό διαχείρισης ServerView Suite υποστηρίζει διεξοδικά αποθηκευτικά συστήματα όπως τις οικογένειες προϊόντων FibreCAT και EMC CLARiiON.

Το λογισμικό ServerView Storage Manager ενοποιείται στη σουίτα PRIMERGY ServerView και παρέχει παρακολούθηση μέσω του SMIS. Τα αποθηκευτικά τμήματα ή οι RAID controllers εντοπίζονται αυτόματα και η κατάστασή τους εικονοικοποιείται με ανάλογα σύμβολα στο περιβάλλον διαχείρισης. Οι διαχειριστές ειδοποιούνται άμεσα σε περιπτώσεις κρίσιμων γεγονότων μέσω της σουίτας και μπορούν να λάβουν επιπλέον πληροφορίες για τους controllers καθώς και για port lists, storage pools και volume με ορισμένα μόνο κλικ.

Λογισμικό κεντρικής διαχείρισης

Η ενοποίηση της οικογένειας FibreCAT CX και των αντίστοιχων συστημάτων EMC CLARiiON (σειρές CX3 UltraScale , CX300, CX500 και CX700) στη σουίτα διαχείρισης ServerView εξοικονομεί χρόνο στους χρήστες, διότι ο server και τα αποθηκευτικά συστήματα μοιράζονται τους ίδιους μηχανισμούς αναφοράς και ειδοποίησης. Επιπρόσθετα, αυτή η ενοποίηση παρέχει τη βάση για consolidation της διαχείρισης των server και αποθηκευτικών συστημάτων σε μία κεντρική, ενοποιημένη πλατφόρμα που υποστηρίζει μία σειρά εργαλείων διαχείρισης.

Η σουίτα διαχείρισης EMC Navisphere, για παράδειγμα, είναι προσβάσιμη απευθείας από το περιβάλλον της σουίτας ServerView, εξουδετερώνοντας τον διαχωρισμό μεταξύ διαχείρισης του server και των αποθηκευτικών συστημάτων για μεγαλύτερη παραγωγικότητα και αποδοτικότητα.