Ως κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, η LG Electronics (LG) είναι εδώ και καιρό υπέρμαχος της βιωσιμότητας και της προστασίας του πλανήτη, μια προσέγγιση που φαίνεται ξεκάθαρα στα προϊόντα οικιακής ψυχαγωγίας που δημιουργεί, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων OLED. Η βιωσιμότητα λαμβάνεται υπόψη σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής της LG OLED TV, από την ανάπτυξη προϊόντων έως την κατασκευή και τη χρήση, ακόμη και τη διάθεση.

Συγκεκριμένα, οι τηλεοράσεις επόμενης γενιάς της εταιρείας χρησιμοποιούν πάνελ που έχουν λάβει αναγνώριση Eco-Product από την ελβετική SGS Société Générale de Surveillance SA, έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών δοκιμών, επιθεώρησης και πιστοποίησης με έδρα τη Γενεύη. Η SGS πιστοποίησε ότι τα πάνελ OLED της LG είναι εξαιρετικά αποδοτικά σε βασικές κατηγορίες αξιολόγησης που καλύπτουν τη μείωση των ρύπων του αέρα στους εσωτερικούς χώρους, τη μείωση της χρήσης επικίνδυνων ουσιών και την ανακυκλωσιμότητα.

Τα «οικολογικά» διαπιστευτήρια της LG OLED είναι σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα της μοναδικής τεχνολογίας με αυτοφωτιζόμενα pixel, η οποία επίσης ευθύνεται για την ανώτερη ποιότητα εικόνας των τηλεοράσεων. Δεδομένου ότι δεν απαιτεί οπίσθιο φωτισμό, η LG OLED χρησιμοποιεί λιγότερα εξαρτήματα (κυρίως κατασκευασμένα από πλαστικά, μία από τις κύριες αιτίες περιβαλλοντικών προβλημάτων) από τις συμβατικές LED-LCD τηλεοράσεις ενώ εκπέμπει λιγότερους ρύπους εσωτερικού χώρου.

Η ποιότητα του εσωτερικού αέρα μπορεί επίσης να επηρεαστεί από ηλεκτρονικές συσκευές λόγω των πιθανών προβλημάτων υγείας που μπορεί να προκύψουν από τις πτητικές οργανικές χημικές ουσίες (volatile organic compounds- VOCs) που εκλύονται στον αέρα όταν παράγεται θερμότητα. Οι συνολικές εκπομπές VOC από ένα πάνελ LG OLED είναι λιγότερες από το 50% ενός τυπικού πάνελ τηλεόρασης LCD και σε αντίθεση με ορισμένα προϊόντα LCD υψηλής ποιότητας, οι τηλεοράσεις LG OLED δεν χρησιμοποιούν συστατικά που περιέχουν επικίνδυνες ουσίες όπως το κάδμιο και το φωσφίδιο του ινδίου. Τα πάνελ προσφέρουν επίσης εξαιρετική αποδοτικότητα πόρων και συγκριτικά υψηλό ποσοστό ανακύκλωσης, συμβάλλοντας στις προσπάθειες της LG να αυξήσει τη βιωσιμότητα σε όλα τα σημεία της διαδρομής των προϊόντων της.

Η LG OLED TV όχι μόνο είναι καλύτερη για το περιβάλλον και την ποιότητα του εσωτερικού αέρα, αλλά προστατεύει και τα μάτια των καταναλωτών. Με τους ανθρώπους να περνούν περισσότερο χρόνο μπροστά στις τηλεοράσεις τους στην εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης, η κούραση των ματιών είναι αυξημένη. Σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το YouGov για λογαριασμό του Fight for Sight, περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η όρασή τους είχε επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες.

Όσον αφορά την παρακολούθηση τηλεόρασης, το τρεμόπαιγμα της οθόνης και η εκπομπή μπλε φωτός είναι οι κύριοι ένοχοι για ζητήματα που σχετίζονται με τα μάτια. Το τρεμόπαιγμα της οθόνης είναι γνωστό ότι προκαλεί κόπωση στα μάτια και πονοκεφάλους, ειδικά μετά από παρατεταμένη έκθεση, ενώ το μπλε φως μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές στον τρόπο ύπνου, καταπόνηση των ματιών, ξηροφθαλμία και αίσθημα εξάντλησης. 

Χάρη στα προηγμένα πάνελ OLED, οι τηλεοράσεις LG OLED έχουν διαπιστωθεί ότι δεν τρεμοπαίζουν και δεν προκαλούν δυσφορία από την UL. Είναι επίσης πιστοποιημένα από την TÜV Rheinland Eyesafe® για την κάλυψη των απαιτήσεων χαμηλού μπλε φωτός, εκπέμποντας περίπου 50% λιγότερο μπλε φως από παρόμοιου μεγέθους premium τηλεοράσεις LCD.