Η Canon ανακοινώνει την κυκλοφορία δύο νέων φακών RF, που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν την επόμενη γενιά ενθουσιωδών χρηστών και δημιουργών περιεχομένου να εμπλουτίσουν τον εξοπλισμό τους με μεγάλες δυνατότητες, αλλά χαμηλό κόστος.

Αυτοί οι δύο ελαφριοί, συμπαγείς φακοί περιλαμβάνουν τον πρώτο εξαιρετικά ευρύ φακό της Canon στη σειρά EOS R, τον RF 16mm F2.8 STM και τον RF 100-400mm F5.6-8 IS USM, ο οποίος είναι ένας τηλεφακός ζουμ που φέρνει τον φωτογράφο πιο κοντά στο θέμα. Ο ευέλικτος RF 16mm F2.8 STM ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για vlogging, προσφέροντας παράλληλα έναν φακό ιδανικό για τοπίο, αρχιτεκτονική και αστροφωτογραφία. Βοηθώντας τους φωτογράφους να γεφυρώσουν το χάσμα με μακρινά θέματα, ο RF 100-400mm F5.6-8 IS USM είναι ιδανικός για αθλητικά θέματα και φωτογραφία άγριας φύσης.

Με την προσθήκη αυτών των δύο νέων φακών, το EOS R System της Canon κάνει ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός με στόχο την παροχή λύσεων απεικόνισης που καλύπτουν κάθε ανάγκη.

Νέες εστιακές αποστάσεις για επίδοξους φωτογράφους και δημιουργούς περιεχομένου

Οι νέοι φακοί επωφελούνται από το νέο σύστημα πρόσδεσης φακών του συστήματος EOS R με μεγάλη διάμετρο και μικρή απόσταση φλάντζας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία φακών υψηλής ποιότητας με νέες εστιακές αποστάσεις αλλά συμπαγές μέγεθος. Ο RF 16mm F2.8 STM και ο RF 100-400mm F5.6-8 IS USM επιτυγχάνουν εντυπωσιακή οπτική απόδοση σε τιμή που τους καθιστούν προσιτούς για όλα τα επίπεδα φωτογράφων. Ο RF 16mm F2.8 STM είναι ένας φακός prime, προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις δημιουργών περιεχομένου, δίνοντάς τους έναν φακό εξαιρετικά ευρείας γωνίας πλήρους κάδρου για να ανεβάσουν την ποιότητα του περιεχομένου τους στο επόμενο επίπεδο. Ο RF 100-400mm F5.6-8 IS USM δίνει στους ερασιτέχνες φωτογράφους τη δυνατότητα να τραβήξουν φωτογραφίες με ποιότητα επαγγελματικού επιπέδου, χάρη στο απίστευτο ζουμ των 400 χιλιοστών. Αμφότεροι χρησιμοποιούν την προηγμένη οπτική τεχνολογία της Canon, συμπεριλαμβανομένου του Super Spectra Coating για τη μείωση των φαινομένων σκιάσεων και λαμπυρίσματος,  παράγοντας ευκρινείς και λεπτομερείς εικόνες. Τα νέα μοντέλα χρησιμοποιούν επίσης έναν μοναδικό ασφαιρικό φακό για να επιτύχουν υψηλή ποιότητα εικόνας και να μειώσουν την παρουσία αλλοιώσεων που μπορεί να παραμορφώσουν μια εικόνα, χωρίς την ανάγκη πολλαπλών στοιχείων φακού που προσθέτουν όγκο.

RF 16mm F2.8 STM: Δείτε την ευρύτερη εικόνα

Προσφέροντας ευρεία γωνία και διάφραγμα, ο RF 16mm F2.8 STM είναι ένας ευέλικτος φακός, κατάλληλος για vlogging καθώς και μια σειρά από είδη φωτογραφίας, όπως ομαδικές φωτογραφίες, περιβαλλοντικά πορτρέτα και αρχιτεκτονική. Ο RF 16mm F2.8 STM είναι ο πρώτος εξαιρετικά ευρυγώνιος φακός prime στο σύστημα EOS R, που προσφέρει εστιακή απόσταση 16 χιλιοστών, η οποία παράγει ένα ευρύτερο οπτικό πεδίο και εξαιρετική αίσθηση του βάθους. Χάρη στο ευρύ διάφραγμα f/2.8 αυτός ο φακός είναι ιδανικός για λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού όπως η αστροφωτογραφία, αλλά και για φωτογραφία υψηλής ταχύτητας κλείστρου. Για τους vloggers, αυτά τα χαρακτηριστικά τους επιτρέπουν να καταγράφουν πλάνα υψηλότερης ποιότητας σε χαμηλό φως και να αξιοποιούν το ρηχό βάθος πεδίου ακόμη και σε ευρείες γωνίες, έτσι ώστε τα θέματα να εμφανίζονται σε ένα θολό φόντο. Πρόκειται για έναν ελαφρύ φακό prime και ένα εξαιρετικό εργαλείο για vlogging εν κινήσει. Όταν αναζητούν μια στενότερη γωνία κατά τη λήψη βίντεο, οι χρήστες μπορούν να συνδυάσουν τον RF 16mm F2.8 STM με κάμερες EOS R για να τραβήξουν σε λειτουργία κροπαρίσματος APS-C , μετατρέποντας ουσιαστικά τον φακό σε φακό 25,6 χιλιοστών. Χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό εστίασης STM της Canon, ο RF 16mm F2.8 STM επιτρέπει την ομαλή, σχεδόν αθόρυβη εστίαση κατά τη διάρκεια της εγγραφής βίντεο. Έχοντας στη διάθεσή τους ελάχιστη απόσταση εστίασης στα 13 εκατοστά, οι φωτογράφοι και οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να τραβήξουν ευκρινείς εικόνες ακόμα και κατά τη λήψη από κοντινή απόσταση.

RF 100-400mm F5.6-8 IS USM: Πλησιάστε στη δράση

Σχεδιασμένος για εκκολαπτόμενους φωτογράφους σπορ και άγριας φύσης, αυτός ο τηλεφακός ζουμ προσφέρει μια ευέλικτη εστιακή γκάμα 100 – 400 χιλιοστών, ιδανική για την καταγραφή μακρινών θεμάτων. Όταν χρησιμοποιείται στις πλαϊνές γραμμές ενός  ποδοσφαιρικού αγώνα, για παράδειγμα, ο RF 100-400mm F5.6-8 IS USM δίνει στους φωτογράφους την ίδια απίστευτη εμβέλεια με τους επαγγελματικούς τηλεφακούς, ώστε να μπορούν να καταγράψουν τη δράση και το συναίσθημα των παικτών ανά πάσα στιγμή. Παράλληλα με την απόδοση τηλεφακού, ο RF 100-400mm F5.6-8 IS USM έχει ελάχιστη εστιακή απόσταση 88 εκατοστών και μέγιστη μεγέθυνση 0,41x, έτσι ώστε οι φωτογράφοι να μπορούν να καταγράψουν όλες τις λεπτομέρειες ενός θέματος σε πιο κοντινή απόσταση. Ο RF 100-400mm F5.6-8 IS USM επιτυγχάνει 5,5 στοπ σταθεροποίησης οπτικής εικόνας στο φακό, η οποία αυξάνεται σε 6 στοπ όταν χρησιμοποιείται συντονισμένος έλεγχος με κάμερες που διαθέτουν σύστημα σταθεροποίησης στο σώμα – In-Body Image Stabilization (IBIS). Σχεδιασμένος για ταχύτητα και ακρίβεια, ο RF 100-400mm F5.6-8 IS USM είναι εξοπλισμένος με μηχανισμό εστίασης Nano USM για ομαλή, γρήγορη εστίαση και με τον δακτύλιο ελέγχου φακού, δίνει στους χρήστες επιπλέον έλεγχο στις ρυθμίσεις AV, Tv, έκθεσης και ISO. Το φωτεινό σκόπευτρο και οι εκτεταμένες δυνατότητες ISO των σωμάτων στις κάμερες EOS R σε συνδυασμό με το σύστημα αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF, επιτρέπουν στους φωτογράφους να χρησιμοποιούν έναν φακό που υπερβαίνει τους παραδοσιακούς περιορισμούς μεγέθους, βάρους και εστιακής εμβέλειας για τη λήψη εικόνων με ευκολία.

Δημιουργήστε ένα ευέλικτο και μικρού μεγέθους σύνολο εξοπλισμού λήψης εικόνας

Και με τους δύο αυτούς νέους φακούς, οι λάτρεις της φωτογραφίας και του βίντεο μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους σύνολο εξοπλισμού που απελευθερώνει μια πλειάδα δυνατοτήτων. Οι νέοι RF 100-400mm F5.6-8 IS USM και RF 16mm F2.8 STM, προσφέρουν ευέλικτες εστιακές αποστάσεις, κατάλληλες για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Ο RF 16mm F2.8 STM είναι ένας φακός πολύ μικρού βάρους, μόλις 165 γραμμαρίων, ιδανικός για vloggers που θέλουν να τραβήξουν πλάνα εν κινήσει ή φωτογράφους τοπίου που θέλουν έναν εύκολο στη μεταφορά, αλλά ισχυρό ευρυγώνιο φακό. Ζυγίζοντας μόλις 635 γραμμάρια, ο RF 100-400mm F5.6-8 IS USM είναι ένας φακός που επιτυγχάνει εξαιρετικές εστιακές αποστάσεις τηλεφακού χωρίς την επιβάρυνση επιπλέον υλικού. Αποτελεί ένα ανεκτίμητο εργαλείο για κάθε λάτρη της φύσης και είναι αρκετά φορητός ώστε να μεταφέρεται άνετα  σε μεγάλες διαδρομές, στις οποίες ο εικονολήπτης ψάχνει τις τέλειες εικόνες άγριας φύσης.

Υπενθυμίζουμε ότι η Canon κυκλοφορεί παράλληλα και την EOS R3, μια εκ των ων ουκ άνευ κάμερα για επαγγελματίες φωτογράφους αθλητισμού και ρεπορτάζ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους νέους φακούς της σειράς RF επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες: 

https://www.canon.gr/lenses/rf-16mm-f2-8-stm/ και

https://www.canon.gr/lenses/rf-100-400-f5-6-8-isu.