Πρόσφατα, η λύση δικτύου data center CloudFabric 3.0 Hyper-Converged της Huawei κέρδισε το Frost & Sullivan 2021 Global Technology Leadership Award για την απαράμιλλη απόδοση και την τεχνολογία αιχμής. Το βραβείο αντικατοπτρίζει την εξαιρετική καινοτομία της λύσης σύμφωνα με τη Frost & Sullivan.

Καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποκτά δυναμική, οι επιχειρήσεις αναζητούν data center δίκτυα που να μπορούν να προσφέρουν υψηλότερη υπολογιστική ισχύ και έτσι να ενισχύσουν την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητά τους. Αλλά αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Τα συμβατικά data center δίκτυα είναι επιρρεπή σε απώλεια πακέτων και ένα ποσοστό απώλειας μόλις 0,1% μπορεί να μειώσει την υπολογιστική ισχύ κατά 50% με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η καινοτομία στις επιχειρήσεις.

Επιπλέον, οι συμβατικές μέθοδοι δικτύωσης (SDN) που βασίζονται σε ημι-αυτοματοποιημένες λειτουργίες και συντήρηση (O&M) καθίστανται σταδιακά μη πρακτικές καθώς τα data centers  των επιχειρήσεων συνεχίζουν να αναπτύσσουν υπηρεσίες με μεγαλύτερη ταχύτητα. Τα αυξανόμενα σενάρια υπηρεσιών θέτουν ολοένα και υψηλότερες απαιτήσεις στη δυνατότητα επικοινωνίας με άλλα συστήματα καθώς και στις δυνατότητες παροχής του δικτύου ως υπηρεσία (NaaS).

«Για να επιταχυνθεί η ροή δεδομένων και να βελτιωθεί η υπολογιστική ισχύς, η Huawei επενδύει συνεχώς σε έρευνες όσον αφορά στο Ethernet χωρίς απώλειες καθώς και σε αυτόνομα δίκτυα, έχοντας επιτύχει πολλά, συμπεριλαμβανομένων: του fully lossless Ethernet, της αυτοματοποιημένης διαχείρισης του κύκλου ζωής και της παροχής του δικτύου ως υπηρεσία (NaaS) σε διαφορετικά σενάρια. Τα επιτεύγματα αυτά είναι ιδιαιτέρως αναγνωρίσιμα στον κλάδο», δήλωσε ο Leon Wang, Πρόεδρος του Τομέα Data Center Network της Huawei. «Αποτελεί για εμάς μεγάλη τιμή η διάκριση της λύσης δικτύου Hyper-Converged Data Center της Huawei. Στο μέλλον, θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε την πελατοκεντρική μας προσέγγιση και να επενδύουμε στην τεχνολογική καινοτομία για να διατηρήσουμε την πρωτοκαθεδρία μας σε παγκόσμια κλίμακα αλλά και για να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη αξία για τους πελάτες μας.»

Πιο αναλυτικά, η λύση δικτύου CloudFabric 3.0 Hyper-Converged Data Center της Huawei μπορεί να μεγιστοποιήσει τη ροή δεδομένων και την αποδοτικότητα λειτουργίας και να απελευθερώσει πλήρως την πιθανή υπολογιστική ισχύ των data centers χάρη στις κάτωθι διαφοροποιήσεις:

  • Ethernet χωρίς απώλειες: Το Ethernet είναι εγγενώς επιρρεπές σε απώλεια πακέτων. Προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, η Huawei δημιούργησε έναν πρωτοποριακό αλγόριθμο το iLossless που επιτρέπει τον έλεγχο της ταχύτητας σε πραγματικό χρόνο και την εξάλειψη της μεγάλης εξάρτησης (heavy dependency) από έμπειρους ειδικούς. Ο αλγόριθμος εξασφαλίζει μηδενική απώλεια πακέτων στο Ethernet και βοηθάει επίσης στην απελευθέρωση της υπολογιστικής ισχύος σε ποσοστό 100%.
  • Αυτοματοποιημένη διαχείριση πλήρους κύκλου ζωής: Το CloudFabric 3.0 της Huawei επιτρέπει το πρώτο αυτόνομο δίκτυο οδήγησης L3 της βιομηχανίας που υιοθετεί πρωτοποριακά digital twins, γραφικές παραστάσεις γνώσης και τεχνολογίες μοντελοποίησης big data για τη διαχείριση δικτύων. Τα οφέλη που προκύπτουν περιλαμβάνουν: την παροχή υπηρεσιών σε δευτερόλεπτα, τον εντοπισμό σφαλμάτων σε λεπτά και την προληπτική ανίχνευση των κινδύνων του δικτύου σε ποσοστό 90%.
  • NaaS για όλα τα σενάρια: Το Huawei CloudFabric 3.0 ενοποιεί το μοντέλο network element (NE) και παρέχει για πρώτη φορά περισσότερους από 1000 τύπους διεπαφών API, κεντρική διαχείριση multi-vendor συσκευών και ενορχήστρωση multi-cloud δικτύων. Η λύση της Huawei μειώνει επίσης τη διάρκεια ανάπτυξης των cross-cloud ετερογενών δικτύων από μήνες σε ημέρες καθώς και την περίοδο παροχής υπηρεσιών από μερικούς μήνες σε μόλις μία εβδομάδα.

Η λύση δικτύου Hyper-Converged Data Center της Huawei έχει αναπτυχθεί σε περισσότερες από 12.000 επιχειρήσεις σε περισσότερες από 140 χώρες και περιοχές, ενισχύοντας την επιτυχία των πελατών σε διάφορους τομείς, ιδίως των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, των παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP), των παρόχων υπηρεσιών cloud και των παρόχων τηλεπικοινωνιών. Αυτή η παγκόσμια επιτυχία θέτει μια σταθερή υπολογιστική βάση για την ψηφιακή οικονομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στη λύση CloudFabric 3.0 Hyper-Converged DCN  επισκεφθείτε το σύνδεσμο: https://e.huawei.com/gr/solutions/businessneeds/enterprisenetwork/data-center-network-new 

Σχετικά με τον Όμιλο Huawei

Ο Όμιλος Huawei ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο υποδομών, έξυπνων συσκευών και Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Παγκοσμίως, οι 194.000 εργαζόμενοι της Huawei δεσμεύονται να δημιουργήσουν τη μέγιστη δυνατή αξία για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από τρία δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο.

Το όραμα και η αποστολή μας είναι να φέρουμε έναν πλήρως συνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο σε κάθε άτομο, σπίτι και οργανισμό. Για να το επιτύχουμε, θα προωθήσουμε την δια-συνδεσιμότητα και θα καταστήσουμε δυνατή την ίση πρόσβαση σε όλα τα δίκτυα. Θα παρέχουμε το Cloud και την Tεχνητή Nοημοσύνη (AI) και στις τέσσερις γωνιές της γης για ανώτερη υπολογιστική ισχύ όπου και όταν αυτή είναι αναγκαία. Θα δημιουργήσουμε ψηφιακές πλατφόρμες για να βοηθήσουμε όλες τις βιομηχανίες και τους οργανισμούς να γίνουν πιο ευέλικτοι, αποτελεσματικοί και δυναμικοί. Θα επαναπροσδιορίσουμε την εμπειρία χρήστη με το AI, καθιστώντας την πιο εξατομικευμένη σε όλες τις πτυχές της ζωής των χρηστών, είτε βρίσκονται στο σπίτι, στο γραφείο ή εν κινήσει. 

Στην Ελλάδα, η Huawei ηγείται των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων η Huawei παρέχει συνεχώς, σε όλους τους παρόχους, ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Στον τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών, η Huawei Ελλάδος εισάγει ψηφιακές, καινοτόμες ιδέες και πιλοτικές εφαρμογές τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Στον τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων η Huawei Ελλάδος παρουσιάζει δυναμική ανάπτυξη και κατέχει ηγετική θέση και μερίδιο αγοράς στα smartphone, tablets και wearables που διαθέτει. 

Τέλος, στον τομέα της ενέργειας η Huawei προσφέρει πλήρως ψηφιοποιημένες έξυπνες λύσεις Smart PV Solution, αξιοποιώντας πάνω από 30 χρόνια τεχνογνωσίας ψηφιακής τεχνολογίας. Η παρουσία της επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα στον κλάδο της παραγωγής ενέργειας, τις δυνατότητες Λειτουργίας και Συντήρησης (O&M), τη σύνδεση στο δίκτυο και την ασφάλεια και θέτει τα θεμέλια ώστε η ηλιακή ενέργεια να αποτελέσει μελλοντικά την κύρια πηγή ενέργειας. Βελτιστοποιώντας την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, η Huawei έχει συμβάλλει στην ηλεκτροδότηση μεγάλων πληθυσμών οικιακών καταναλωτών και βιομηχανιών παγκοσμίως αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την αυξανόμενη ζήτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, τοποθετούμενη με αυτό τον τρόπο δυναμικά στη νέα εποχή της αγοράς φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα.