Σήμερα η Nikon παρουσιάζει τον NIKKOR Z 40mm f/2, έναν compact και ελαφρύ φακό σταθερής εστιακής απόστασης, συμβατό με τις mirrorless φωτογραφικές μηχανές πλήρους κάδρου (φορμά FX της Nikon) με  μοντούρα Nikon Z.

  Ο πανέμορφος φακός NIKKOR Z 40mm f/2 είναι ένας καθημερινός υπερήρωας: ευκρινής, ταχύς και αρκετά μικρός για να παραμένει διακριτικός, ιδανικός για κάθε λήψη, από vlog έως καθημερινά στιγμιότυπα.

* Η εμφάνιση του προϊόντος μπορεί να διαφέρει από την παραπάνω φωτογραφία.

Αυτός ο φωτεινός τυπικός φακός σταθερής εστιακής απόστασης παρέχει φυσική γωνία προβολής που είναι ιδανική για αυθόρμητα πορτραίτα, συνεντεύξεις και video οδηγιών. Χωρίς να έχουν έναν μεγάλο φακό μπροστά στο πρόσωπό τους, τα θέματά σας αισθάνονται πιο άνετα, ενώ ο φακός είναι τόσο μικρός και ελαφρύς ώστε να είναι ιδανικός και για συναρπαστικές λήψεις σε πρώτο πρόσωπο. 

Η ευρεία μοντούρα Z συνδυάζεται με το ευρύ μέγιστο διάφραγμα f/2 του φακού για να εξασφαλίζει απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ιδανική για την αποτύπωση της ατμόσφαιρας αυτών των σκηνών. Το στρογγυλό διάφραγμα 9 λεπίδων αποδίδει απαλό και φυσικό bokeh, για φωτογραφίες και video με απαλά θαμπό, εξαιρετικά ρευστό φόντο που πραγματικά κάνει τα θέματα να ξεχωρίζουν. 

Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει: «Έχουμε ενθουσιαστεί με την ευκαιρία να προσθέσουμε αυτόν τον ευέλικτο φακό σταθερής εστιακής απόστασης στο συνεχώς αναπτυσσόμενο σύστημα Nikon Z». Αυτός ο φακός με άριστη σχέση απόδοσης και τιμής είναι ένας εξαιρετικός εισαγωγικός φακός στον κόσμο των φωτογραφικών μηχανών Z της Nikon. Είναι τόσο compact και ελαφρύς ώστε να αποτελεί την ιδανική επιλογή φακού που μπορείτε να έχετε συνεχώς μαζί σας ή να τον χρησιμοποιείτε ως έναν ελαφρύ δεύτερο φακό». 

Σύνοψη βασικών λειτουργιών: NIKKOR Z 40mm f/2 

Φωτεινός τυπικός φακός σταθερής εστιακής απόστασης f/2: γωνία προβολής 40 mm στις φωτογραφικές μηχανές πλήρους κάδρου της σειράς Z. Γωνία προβολής αντίστοιχη με αυτήν του φακού 60 mm στις φωτογραφικές μηχανές της σειράς Ζ με φορμά DX. 

Πιστότητα: ο φακός  αποδίδει φωτογραφίες και video με πανέμορφες λεπτομέρειες, βάθος και χρώμα.

Καλλιτεχνικό bokeh: Η εστίαση στα θέματά σας με ευκρίνεια και όμορφο, απαλό, θαμπό φόντο ποτέ δεν ήταν ευκολότερη. 

Ευκρίνεια στις κοντινές λήψεις: η ελάχιστη απόσταση εστίασης έιναι μόλις 0,29 m. Η ευκρίνεια είναι εκπληκτική, ακόμα και σε κοντινά πλάνα. 

Γρήγορη, άηχη αυτόματη εστίαση: με τον εξαιρετικά αθόρυβο μηχανισμό stepping motor και την ενίσχυση του πρόσθετου φωτός που συλλέγει η μοντούρα Z, η εστίαση είναι γρήγορη, ακριβής και αθόρυβη.

Φτιαγμένος για video: τα video δεν καταστρέφονται από τους ήχους εστίασης του φακού. Η αλλαγή γωνίας θέασης κατά την αλλαγή εστίασης μειώνεται σημαντικά, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε εστίαση χωρίς να επηρεαστεί η γωνία προβολής της λήψης.

Μέγεθος τσέπης: ο φακός είναι αρκετά μικρός για να τον κρατάτε συνδεδεμένο στη φωτογραφική μηχανή ή να τον έχετε απλά στην τσέπη σας. 

Με δυνατότητα προσαρμογής: ο αθόρυβος δακτύλιος ελέγχου μπορεί να ρυθμιστεί για να επιλέγετε την εστίαση, το διάφραγμα, την αντιστάθμιση έκθεσης ή το ISO.

Προστασία: ο φακός έχει στεγανοποιηθεί για προστασία από τη σκόνη και την υγρασία.¹

Σημειώσεις

¹ Δεν παρέχεται εγγύηση ότι ο φακός θα παραμένει ανθεκτικός στη σκόνη και στα σταγονίδια σε όλες τις περιστάσεις και υπό όλες τις συνθήκες.