Τι μπορούμε να κάνουμε με μια ταμπλέτα; H Huawei δημιουργεί ένα tablet τόσο πολυδιάστατο που αντιστρέφει την ερώτηση. Υπάρχει κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε με ένα MatePad 11;

Η εποχή της πανδημίας έριξε πολλούς στα… βαθιά της τεχνολογίας με απότομο τρόπο. Κατηγορίες συσκευών, όπως αυτή των tablets, επαναπροσδιόρισαν τον ρόλο τους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες απαιτήσεις της νέας πραγματικότητας. Το Huawei MatePad 11 δεν αρκείται, λοιπόν, στο να διεκδικήσει τον τίτλο ενός εξαιρετικού tablet, αλλά επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τη χρήση μιας ταμπλέτας στην καθημερινότητά μας. Ζήσαμε αρκετές μέρες μαζί του και σας καταθέτουμε 11 λόγους που το καθιστούν αναντικατάστατο πρεσβευτή του ψηφιακού μας σύμπαντος!

 

  • Βιντεοκλήσεις και τηλεδιασκέψεις: Στις μέρες μας η… «τηλε-παρουσία» έχει γίνει κανόνας σε πολλούς τομείς, από την επαγγελματική ζωή μέχρι την εκπαίδευση. Με 8MP κάμερα στην πρόσοψη, το MatePad 11 μπορεί να προσφέρει Full HD εικόνα στους συνομιλητές μας, δίχως να χρειάζεται να βρισκόμαστε καθηλωμένοι μπροστά από κάποιο desktop. Φυσικά, υπάρχει και κύρια κάμερα στα 13MP στην πλάτη, ικανή για 4K@30fps βίντεο. Συγχρόνως, 4 μικρόφωνα καταγράφουν τη φωνή μας με κρυστάλλινη ποιότητα, ακόμα κι αν δεν βρισκόμαστε ακριβώς πάνω από το MatePad.

 

  • Αμελητέο «μεταφορικό» αποτύπωμα: Ζυγίζει 485 γραμμάρια, έχει διαστάσεις 25,38×16,53 εκατοστά και πάχος μόλις 7,3 χιλιοστών. Η επόμενη πιο εύκολη στη μεταφορά εναλλακτική είναι πέντε κόλλες Α4!

 

  • Επιβλητικός ήχος: 4 ηχεία με ρύθμιση από τη Harman Kardon διαπρέπουν στην αναπαραγωγή των κινηματογραφικών ηχητικών εφέ των ταινιών, αλλά και στη μουσική που μπορεί να βρίσκεται αποθηκευμένη στα 128GB της συσκευής, σε μια προαιρετική κάρτα microSDXC ή σε κάποια streaming υπηρεσία.

 

  • Αχαλίνωτη ισχύς: Το Snapdragon 865 chipset αποτελεί μια από τις καλύτερες λύσεις που κυκλοφορούν στην αγορά σε επίπεδο ισχύος και επιδόσεων. Η διαδικασία παραγωγής 7 nm+ εξασφαλίζει ταχύτητα και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, ενώ η οκταπύρηνη CPU αποτελείται από Kryo 585 πυρήνες, χρονισμένους από τα 1,8 έως και τα 2,84GHz.

 

  • Gaming προδιαγραφές: Τα γραφικά υψηλών απαιτήσεων διαχειρίζεται η Adreno 650 GPU, χαρίζοντας αξιοθαύμαστα αποτελέσματα. Σε συνδυασμό με τα 120Hz του refresh rate της οθόνης, τα παιχνίδια με καταιγιστικούς ρυθμούς δράσης βρίσκουν μια συσκευή αντάξιά τους.

 

  • Ταχύτατο WiFi: Tο τελευταίας γενιάς WiFi 6 φροντίζει για τη βέλτιστη σύνδεση με το internet και θα είναι υπεραρκετό ακόμα και για τις προδιαγραφές του μελλοντικού μας router!

 

  • Απολαυστική κίνηση ακόμα και στα μενού: Ρυθμός ανανέωσης στα 120Hz για μια οθόνη σημαίνει πως η ανατροφοδότησή της με περιεχόμενο μπορεί να λαμβάνει χώρα 120 φορές το δευτερόλεπτο. Ακόμα και το σκρολάρισμα στις ιστοσελίδες και τα social feeds μετατρέπεται σε εμπειρία!

 

  • Ανάλυση που κάνει τη Full HD να φαντάζει φτωχή: Η 10,95 ιντσών IPS LCD οθόνη προσφέρει ανάλυση 2.560×600 pixels με εξαιρετική φωτεινότητα, DCI-P3 κάλυψη χρώματος και άνετη θέαση υπό κάθε γωνία.

 

  • Διαβάζοντας δίχως οπτική κόπωση: Η Flicker Free οθόνη του tablet έρχεται με TÜV Rheinland πιστοποίηση για χαμηλές εκπομπές μπλε ακτινοβολίας. Έτσι, μπορούμε να διαβάζουμε αναρίθμητα ebooks ή να ενημερωνόμαστε από το διαδίκτυο χωρίς να κουράζονται τα μάτια μας.

 

  • Χειρόγραφες σημειώσεις και σχέδια: Η γραφίδα που μας ήρθε στο πλαίσιο της ειδικής προσφοράς μαζί με το tablet δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για το δεύτερης γενιάς Huawei M-Pencil το οποίο μπορεί να μεταφέρει κάθε χειρόγραφη σημείωση, σκίτσο ή διόρθωση με input latency μόλις στα 2ms, προκειμένου να αποδίδει την αίσθηση και τη φυσικότητα της γραφής με μια αληθινή πένα. Προσκολλάται μαγνητικά στην πάνω πλευρά του tablet και φορτίζει ασύρματα.

 

  • Πληκτρολόγιο επιπέδου laptop: Για το τέλος αφήσαμε αυτό που αγαπήσαμε περισσότερο. Το Huawei Smart Magnetic Keyboard αποτελεί ένα πληκτρολόγιο/θήκη, το οποίο μόλις εφαρμόσει μαγνητικά στο tablet συνδέεται αυτόματα μέσω bluetooth, μετατρέποντάς το σε μια συσκευή που παραπέμπει περισσότερο σε φορητό υπολογιστή, παρά σε ταμπλέτα. Με διαδρομή πλήκτρου 1,3mm είναι ικανό να αφήσει το laptop σας να σκονίζεται κλειστό…