Σήμερα, στην ετήσια εκδήλωση της, Tech World η Lenovo ανακοίνωσε μια εξέλιξη στο επιχειρηματικό της μοντέλο που βασίζεται στη χρέωση αντίστοιχή της κατανάλωσης, παρουσιάζοντας το Lenovo TruScale, ένα νέο as-a-service χαρτοφυλάκιο. 

Η ανακοίνωση αυτή είναι μέρος του συνεχούς μετασχηματισμού της Lenovo προς μια νέα πραγματικότητα, μια νέα εποχή όπου οι καταναλωτές, αλλά και εκείνοι που ηγούνται των επιχειρήσεων, χρειάζονται νέες λύσεις και τεχνολογίες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις πρωτοφανείς αλλαγές στις επιχειρήσεις και την εκπαίδευση.

Επεκτείνοντας την μάρκα TruScale πέρα από τις υπηρεσίες υποδομής, η Lenovo προσφέρει δωρεάν όλες τις υπηρεσίες της  μέσα από την ίδια πλατφόρμα, προκειμένου να προσφέρει μια πραγματικά παγκόσμιας εμβέλειας λύση, κάνοντας τα πάντα, από το pocket μέχρι το cloud, μέσω ενός μόνο συμβολαίου. Το Lenovo TruScale ενσαρκώνει το όραμα και τον μετασχηματισμό της εταιρείας προς την επόμενη πραγματικότητα – ικανοποιώντας την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για έξυπνη τεχνολογία, εν μέσω μιας νέας εποχής υβριδικής εργασίας και μάθησης.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιταχύνεται με ρυθμούς ταχύτερους από ποτέ και οι εταιρείες αγωνίζονται να συμβαδίσουν με την ταχύτητα της καινοτομίας. Ακούμε καθημερινά από τους CIO ότι οι ανάγκες τεχνολογίας του οργανισμού τους εξελίσσονται κάθε 12-18 μήνες», δήλωσε ο Ken Wong, πρόεδρος της Solutions & Services Group. «Με το Lenovo TruScale, οι πελάτες μπορούν να εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες τους με μία λύση, έναν πάροχο, ένα συμβόλαιο και αποκλειστικά ένα σημείο, για να είναι τα πάντα as-a-service».

Το Lenovo TruScale, είναι μια πλατφόρμα as-a-service για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, που προσφέρει την ευελιξία που χρειάζονται προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές, εφόσον χρησιμοποιεί ένα κλιμακούμενο μοντέλο κατανάλωσης, και μάλιστα, με προβλέψιμες επιλογές πληρωμής υλικού και υπηρεσιών. Αυτή η μετάβαση σε μια ολοκληρωμένη as a service στρατηγική,  συμβαδίζει πιστά με το όραμα της εταιρείας να ενώσει τις επιχειρηματικές μονάδες των  smart devices, smart infrastructure και smart solutions και να τις προσφέρει με έναν διαφορετικό τρόπο  στους πελάτες της, παρέχοντας ουσιαστικές λύσεις σε κοινά προβλήματα – και επιπλέον στους υπεύθυνους ΙΤ- τις επιδόσεις που χρειάζονται σε συνδυασμό με την ευελιξία του pay-as-you-grow. Με το Lenovo TruScale, οι λύσεις υποδομής για τους υπεύθυνους ΙΤ  είναι πλήρως διαχειριζόμενες, δίνοντας στους πελάτες τα πλεονεκτήματα ενός on-premise περιβάλλοντος cloud και ταυτόχρονα την ηρεμία που προσφέρει η ασφαλής διαχείριση δεδομένων σε ένα υβριδικό περιβάλλον.

Έρευνες δείχνουν ότι η αγορά παροχής τεχνολογικών υπηρεσιών μεγαλώνει τέσσερις φορές περισσότερο από το συνολικό TAM υπηρεσιών πληροφορικής. Σε τρία χρόνια από σήμερα, τα μοντέλα υποστήριξης as-service,  θα αντιπροσωπεύουν το 12% των δαπανών για εταιρικούς διακομιστές x86 αλλά και πάνω από το 50% των δαπανών των νέων επιχειρήσεων για αποθήκευση δεδομένων, αυξάνοντας έτσι κατά 40% το CAGR και περίπου κατά 17% τις δαπάνες υπολογιστών, από 1% ρυθμό αύξησης πριν από δύο χρόνια και αντίστοιχη αύξηση κατά 50% CAGR.1  

Καθώς ο κόσμος στρέφεται προς ένα ευέλικτο μοντέλο «εργασίας, μάθησης και σύνδεσης από οπουδήποτε», οι οργανισμοί που υιοθετούν πιο έξυπνη τεχνολογία σχεδιασμένη για μια υβριδική πραγματικότητα, θα επωφεληθούν από αυτήν τη μετάβαση. Αυτό απαιτεί ευελιξία σε συσκευές και πλατφόρμες εργασίας, υποστήριξη κατά παραγγελία όταν και όπου απαιτείται, αλλά και προσαρμόσιμες λύσεις για κάθε οργανισμό, ευκολίες δηλαδή που πολλοί θα αναγνωρίσουν  στην υπάρχουσα υπηρεσία “ Lenovo Device-as-a-service”. Το Lenovo DaaS που πλέον κινείται υπό την ομπρέλα της TruScale, θα συνεχίσει να βοηθά τους πελάτες ώστε να πλοηγούνται σε ένα σύγχρονο περιβάλλον πληροφορικής, συνδυάζοντας την καλύτερη τεχνολογία της Lenovo για κάθε διαφορετική ανάγκη, με υπηρεσίες καθ’όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των προϊόντων, υποστήριξη αλλά και βολική χρηματοδότηση, συνθήκες που συνολικά χαμηλώνουν το τελικό κόστος ιδιοκτησίας.  

Η Lenovo χτίζει έναν νέο τρόπο as-a-service στην αγορά και προσφέρει στους οργανισμούς απόλυτη ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο αξιοποιούν την υποδομή, τις υπηρεσίες και το λογισμικό τους. Με τη δημιουργία στρατηγικών συμμαχιών με άλλους ηγέτες της αγοράς, οι πελάτες μπορούν να αποκτήσουν την εμπειρία ενός cloud, έχοντας την ασφάλεια και τον έλεγχο μιας εσωτερικής εταιρικής λύσης. Ως μέρος αυτής της νέας πλατφόρμας, η Lenovo συμβλήθηκε με τους κορυφαίους συνεργάτες στον τομέα των υποδομών Deloitte, VMWare και Intel, αλλά και με εταίρους στον τομέα της ασφάλεια, όπως η DaaS Absolute Software και SentinelOne, προκειμένου να παρέχει σε οργανισμούς διάφορες δυναμικές παροχές, όπως υβριδικές λύσεις cloud για περιβάλλοντα Edge to Cloud, κορυφαίες λύσεις ασφάλειας και πρόσβαση στην πλέον εξελιγμένη υποδομή αποθήκευσης δεδομένων, για όλη τη διάρκεια ζωής των δεδομένων, και τέλος, δυνατότητα κλιμάκωσης της χωρητικότητας αποθήκευσης κατά παραγγελία

«Η προσέγγιση “as-a service” της Lenovo βοηθά στην κάλυψη της ζήτησης της αγοράς για διαδραστικές, αξιόπιστες υβριδικές λειτουργίες cloud. Με απλά λόγια,  βοηθάμε  τις εταιρείες να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους και να μετριάσουν τους κινδύνους, ώστε να δημιουργούν περισσότερη αξία και να εξυπηρετούν καλύτερα την κοινωνία», δήλωσε ο Punit Renjen, Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte Global. 

Μάθετε περισσότερα για τις τελευταίες προσφορές της TruScale στην ετήσια παγκόσμια εκδήλωση καινοτομίας της Lenovo, Tech World 2021