Με τη δύναμη του HarmonyOS 2 και τεχνικά χαρακτηριστικά που θα ζήλευε ακόμα και laptop, η ολοκαίνουρια συσκευή του κινεζικού κολοσσού διευρύνει το σύνολο των δραστηριοτήτων που μπορούμε να αναθέσουμε σε μια ταμπλέτα.

Η εποχή του «τηλέ-» αναβάθμισε απότομα τον ρόλο των υπολογιστών στις ζωές όλων. Κι αν συχνά ένα laptop λόγω βάρους και όγκου είναι καταδικασμένο να «ριζώνει» σε κάποιο γραφείο τις περισσότερες μέρες του χρόνου, ένα tablet είναι γεννημένο για να σας ακολουθεί παντού με την ίδια ευκολία που το πράττει και το κινητό σας. Από τη δουλειά στο σπίτι και από δωμάτιο σε δωμάτιο, ένα tablet μπορεί να αλλάζει θέσεις και ρόλους με εξαιρετική ευκολία. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια πανίσχυρη συσκευή, όπως το ολοκαίνουριο MatePad 11 της Huawei, μια ταμπλέτα που κάνει αρκετά laptop να νιώθουν… άβολα. Αν μάλιστα στο πλευρό της συμπαρατάξετε και τα επιπλέον αξεσουάρ, είναι ελάχιστα τα ψηφιακά καθήκοντα που δεν μπορεί να επωμιστεί. Συνδέστε ποντίκι και πληκτρολόγιο και μετατρέπεται σε ένα πληρέστατο laptop, χρησιμοποιείστε τη γραφίδα και γίνεται ένα πολυλειτουργικό σημειωματάριο, παίξτε βίντεο ή μουσική και μεταμορφώνεται σε home cinema ή ηχοσύστημα, ανοίξτε τα αγαπημένα σας pdf και γίνεται βιβλίο…

Οθόνη στα 120Hz

Όταν ακόμα και ακριβά gaming monitors υπερηφανεύονται για τον ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, το να κυκλοφορεί ένα tablet με εφάμιλλη ποιότητα οθόνης σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο. Και επειδή η ανατροφοδότηση της οθόνης με περιεχόμενο 120 φορές το δευτερόλεπτο μπορεί να μην γίνεται πλήρως αντιληπτή στα χαρτιά, πιστέψτε μας θα μείνετε με ανοιχτό το στόμα, όταν τη δείτε μπροστά σας σε ένα MatePad 11. Όλα κυλούν με απίστευτη ρευστότητα, τα βίντεο αποκτούν άλλη διάσταση ενώ ακόμα και το απλό σκρολάρισμα μετατρέπεται σε πραγματική απόλαυση! Στις 11 ίντσες της (10,95″ για να είμαστε ακριβείς) η IPS LCD οθόνη προσφέρει ανάλυση 2.560×1.600 pixels με εξαιρετική φωτεινότητα, DCI-P3 κάλυψη χρώματος και άνετη θέαση ακόμα και υπό… ανορθόδοξες γωνίες. Τα μάτια σας θα σας ευγνωμονούν όχι μόνο για το… υπερθέαμα, αλλά και για την ξεκούραστη χρήση, μιας και η Flicker Free οθόνη του tablet έρχεται με TÜV Rheinland πιστοποίηση για χαμηλές εκπομπές μπλε ακτινοβολίας.

Ένα… laptop 7 χιλιοστών!

Για όσους γνωρίζουν, το Snapdragon 865 chipset της Qualcomm δεν χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες λύσεις που κυκλοφορούν στην αγορά σε επίπεδο ισχύος και επιδόσεως, αποφεύγοντας την απογείωση του κόστους που θα προκαλούσε η χρήση του διαδόχου του, του Snapdragon 888. Χάρη στη διαδικασία παραγωγής στα 7 nm+, εκτός από την αστραπιαία ταχύτητα απόκρισης στις απαιτήσεις κάθε εφαρμογής, διασφαλίζεται και η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Η οκταπύρηνη CPU αποτελείται από Kryo 585 πυρήνες, χρονισμένους από τα 1,8 έως και τα 2,84GHz! Στη θέση της GPU δεσπόζει η Adreno 650, χαρίζοντας αξέχαστες gaming εμπειρίες. Τη σύνδεσή σας με το διαδίκτυο φροντίζει το τελευταίας γενιάς WiFi 6.

Αποκτήστε το MatePad 11 και σύντομα δεν θα σκέφτεστε τι μπορεί να κάνει η συγκεκριμένη ταμπλέτα, αλλά θα αναρωτιέστε τι θα κάνατε χωρίς αυτήν!

HarmonyOS 2.0: Η… αποχώρηση των Αμερικανών 

Οι περιβόητες πλέον κυρώσεις των ΗΠΑ απέναντι στην Κίνα προκάλεσαν την απαγόρευση της συνεργασίας εταιρειών, όπως η Google με τη Huawei, γεγονός που οδήγησε αρχικά στην αντικατάσταση του ηλεκτρονικού καταστήματος εφαρμογών Play Store και των Google Mobile Services από το AppGallery και τις Huawei Mobile Services αντίστοιχα. Πλέον, και το λειτουργικό Android -όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνεται η Google- δίνει τη θέση του στο λειτουργικό HarmonyOS 2.0, μια διαφορετική, φρέσκια θεώρηση του Android, πιο κοντά στη φιλοσοφία της Huawei όσον αφορά στις ευκολίες που πρέπει να παρέχει μια σύγχρονη συσκευή. Η εταιρεία, μάλιστα, καθιστά εύκολο το έργο των developers για τη μετάβαση από την Android έκδοση στη HarmonyOS 2.0 εκδοχή της εφαρμογής τους, παρέχοντας εύχρηστα εργαλεία και υποστήριξη σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας. Ως εκ τούτου, ο αριθμός των apps που συναντάμε στο AppGallery αυξάνεται συνεχώς, ενώ ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται και σχεδόν όλες οι δημοφιλείς ελληνικές εφαρμογές. Παράλληλα, το HarmonyOS 2.0 δεν απαιτεί καμία περίοδο εξοικείωσης μαζί του, μιας και παραπέμπει ευθέως στο γνώριμο περιβάλλον χρήσης του Android, έχοντας προσθέσει ωστόσο αρκετές ευπρόσδεκτες ευκολίες, όπως για παράδειγμα μεγαλύτερη έμφαση στο multi-tasking, αμεσότερη επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών συσκευών (tablet, smartphone, laptop, monitor) μια floating bar με τις δημοφιλέστερες εφαρμογές, καθώς και μια μπάρα με τα apps που ανοίξατε πρόσφατα.

Οι αναμενόμενες κάμερες  

Από ένα tablet δεν περιμένουμε την καλύτερη κάμερα της αγοράς, αλλά αξιοπρεπείς λύσεις που καλύπτουν τις βασικές μας ανάγκες, όπως π.χ. βιντεοκλήσεις για τηλεδιασκέψεις. Η διόλου παρεμβατική κάμερα της πρόσοψης έχει αισθητήρα 8ΜΡ με F2.0 διάφραγμα και fixed focus. Στην πίσω πλευρά, η κύρια κάμερα 13MP έχει διάφραγμα F1.8 και autofocus, χαρίζοντάς μας ακόμα πιο ποιοτικές λήψεις.

Huawei MPencil (2ης γενιάς) & πληκτρολόγιο/θήκη

Το δεύτερης γενιάς Huawei M-Pencil αναλαμβάνει να συστήσει την εμπειρία του χειρόγραφου στον ψηφιακό σας κόσμο. Η αμεσότητα των χειρόγραφων σημειώσεων και η δημιουργικότητα του ελεύθερου σχεδίου μπορούν πλέον να συνδυαστούν με όλες τις ψηφιακές ευκολίες που ενσωματώνει ένα πληρέστατο tablet, όπως το Huawei MatePad 11.

Με input latency στα 2ms, το M-Pencil μάς προδιαθέτει να το χρησιμοποιήσουμε με την ίδια φυσικότητα που χρησιμοποιούμε και ένα μολύβι. Εξίσου χρήσιμο βρήκαμε και το μαγνητικό πληκτρολόγιο/θήκη, το οποίο μόλις εφαρμόσει μαγνητικά στο tablet συνδέεται αυτόματα μέσω bluetooth και το μετατρέπει σε ένα λειτουργικότατο laptop. Με διαδρομή πλήκτρου 1,3mm, το Huawei Smart Magnetic Keyboard θα απογειώσει την παραγωγικότητά σας, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάτε μαζί σας έναν βαρύ φορητό υπολογιστή.


Μας άρεσε

  • Εξαιρετικά φωτεινή IPS οθόνη με 120Hz ρυθμό ανανέωσης
  • Η μαγνητική θήκη/πληκτρολόγιο και το Huawei M-Pencil καθιστούν τη συσκευή αξεπέραστη σε επίπεδα παραγωγικότητας και αποτελούν δελεαστικότατα δώρα!
  • Η υποστήριξη microSD κάρτας προσφέρει περισσότερες και οικονομικότερες εναλλακτικές από τις Huawei Nano Memory Cards
  • Μόλις 7,3 χιλιοστά πάχος!

Δεν μας άρεσε

  • Μας έλειψε ένας σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος
  • Οι full-screen διαφημίσεις με το ξεκίνημα του AppGallery είναι απλά απαράδεκτες για κατάστημα που επιχειρεί να ανταγωνιστεί το Google Play [Update] Έπειτα απο update του AppGallery οι ενοχλητικές διαφημίσεις έπαψαν να εμφανίζονται, ελπίζουμε η κατάσταση να διατηρηθεί έτσι!
  • Αν και αποδεικνύεται πως ουδείς αναντικατάστατος, η απουσία Google Mobile Services εξακολουθεί να είναι ελαφρώς δύσπεπτη

Τεχνικά χαρακτηριστικά


Οθόνη: 10.95″ IPS LCD, 120Hz, WQXGA DCI-P3, 2.560×1.600 pixels, αναλογία 5.63:9

Chipset: Qualcomm SM8250 Snapdragon 865 5G (7 nm+) με octa-core επεξεργαστή (1x Kryo 585@2.84 GHz & 3x Kryo 585@2.42 GHz & 4x Kryo 585@1.8 GHz), Adreno 650 GPU

Μνήμη: 6GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 128GB (επεκτάσιμος με κάρτα microSDXC)

Κάμερες: Κύρια 13MP, f/1.8, PDAF, video 4K@30fps, 1080p@30fps και 8MP, f/2.0 στην πρόσοψη, video 1080p@30fps

Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11 6, dual-band, Bluetooth 5.1, GPS, USB Type-C 3.1

Μπαταρία: 7.250mAh με ταχεία φόρτιση 22.5W και 5W αντίστροφη φόρτιση

Ήχος: 4 ηχεία (με ρύθμιση από Harman Kardon), Huawei Histen 7.0 Sound, 4 μικρόφωνα

Λειτουργικό: HarmonyOS 2.0

Αξεσουάρ: Huawei Μ-Pencil (2ης γενιάς), Huawei Smart Magnetic Keyboard

Διαστάσεις: 25,38×16,53×0,73 εκ.

Βάρος: 485 γραμμάρια