Η Velti, εταιρεία στο χώρο της παροχής ολοκληρωμένων λύσεων λογισμικού και υπηρεσιών σε τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς και διαφημιστικές εταιρείες, σημείωσε αξιόλογη αύξηση εσόδων το α’ εξάμηνο του 2009.


veltiΣυγκεκριμένα, τα έσοδα αγγίζουν τα €21,6 εκ., δηλαδή αύξηση της τάξης του 36% σε σύγκριση με τα έσοδα της αντίστοιχης περιόδου του 2008. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 75%, ποσό που αντιστοιχεί σε €6,8 εκ.


Η νέα ανοδική πορεία της VELTI οφείλεται στην αύξηση ζήτησης των προϊόντων της στο χώρο του mobile marketing και advertising τόσο από υπάρχοντες όσο και από νέους πελάτες, και επιπλέον στη συνεχόμενη επέκτασή της σε διεθνές επίπεδο. Χαρακτηριστική είναι η πιο πρόσφατη εξαγορά της Ad Infuse στις ΗΠΑ, με την οποία η VELTI ενισχύει σημαντικά το προσωπικό της αριθμώντας σήμερα 450 άτομα, ενώ συγχρόνως δίνει το προνόμιο στην εταιρεία να αποτελεί τη μοναδική ολοκληρωμένη SaaS (Software-as-a-Service) λύση σε παγκόσμιο επίπεδο.


Αναλυτικότερα, τα σημαντικότερα επιτεύγματα της εταιρίας για το πρώτο εξάμηνο του 2009:


– Ισχυρή και επικερδής ανάπτυξη με βελτιωμένα περιθώρια κέρδους, ως αποτέλεσμα της σύναψης αυξημένου αριθμού συμβολαίων παροχής υπηρεσιών βάσει του μοντέλου SaaS (Software-as-a-Service) και συμβολαίων με αμοιβή βάσει της αποδοτικότητας των διαφημιστικών ενεργειών. Η δομή των νέων συμβολαίων περιορίζει τα διαφυγόντα έσοδα και αυξάνει τα περιθώρια κέρδους.
– Επένδυση στη διεθνή επέκταση, που κατά το προηγούμενο έτος απέφερε σημαντικά έσοδα και συνεχείς επιτυχίες στην Κίνα, την Ινδία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, τόσο μέσω τοπικών συνεργασιών όσο και μέσω των κοινοπραξιών της εταιρείας στις περιοχές αυτές.
– Σημαντικά νέα συμβόλαια, για διαφημιστικές καμπάνιες από υπάρχοντες και νέους πελάτες που αναμένεται να έχουν ιδιαίτερα θετική επίδραση στα αποτελέσματα του δεύτερου εξαμήνου του 2009.


– Εξαγορά και ενσωμάτωση της Ad Infuse, με γρήγορους ρυθμούς. Παράλληλα, έχουν ήδη συναφθεί συμβόλαια με τους πρώτους νέους πελάτες. Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας της Ad Infuse καθιστά τη VELTI τη μοναδική ολοκληρωμένη SaaS (Software-as-a-Service) λύση σε παγκόσμιο επίπεδο και επιτρέπει μεταξύ άλλων τη διαχείριση, υλοποίηση, βελτιστοποίηση και ανάλυση ενεργειών mobile marketing και advertising για τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και εταιρείες Μέσων ενημέρωσης.
– Σημαντική επένδυση στην ανάπτυξη νέων προϊόντων με προγραμματισμένη παρουσίασή τους στην αγορά τον προσεχή Οκτώβριο.