Μεταξύ των δύο πρώτων εταιρειών που λαμβάνουν την πιστοποίηση σύμφωνα με το νέο πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008 συγκαταλέγεται η Xerox Hellas, αποδεικνύοντας ότι η ποιότητα είναι χαρακτηριστικό της.


xerox-logoΠαρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρότυπο θα είναι υποχρεωτικό για όλες τις εταιρείες από τον Οκτώβριο του 2010, οι ελεγκτές του ΕΛΟΤ, κατά την διάρκεια της επιθεώρησης πιστοποίησης που έγινε τον Ιούνιο, διαπίστωσαν ότι η Xerox Hellas A.E.E. υπερκαλύπτει ήδη τις απαιτήσεις του και πιστοποίησαν την εταιρεία, και μάλιστα χωρίς καμία παρατήρηση ή πρόταση.


Ο έλεγχος που προηγήθηκε της πιστοποίησης δεν ήταν ένας τυπικός έλεγχος, αλλά μια σύνθετη διαδικασία του ΕΛΟΤ, η οποία έλεγξε τις περισσότερες διαδικασίες και διεργασίες της Xerox Hellas, όπως το Call Management στις εγκαταστάσεις των τεχνικών υπηρεσιών στην Παιανία, αλλά και τις αποθήκες καθώς και την εκπαίδευση τεχνικών και πελατών. Στα κεντρικά γραφεία της Συγγρού, ελέγχθηκαν οι σύνθετες προσφορές και υλοποιήσεις των συμβολαίων για τις υπηρεσίες Xerox Global Services (οι οποίες συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά στο πεδίο εφαρμογής του ελέγχου), όπως και ο χειρισμός των παραπόνων πελατών. Ο έλεγχος αφορούσε επίσης τις διαδικασίες της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (επιλογή και εκπαίδευση), τον έλεγχο και την πιστοποίηση των αντιπροσώπων της εταιρείας, τις διαδικασίες λανσαρίσματος νέων προϊόντων, τις παραγγελίες με το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Xerox (είτε απευθείας είτε μέσω αντιπροσώπων) και τις διαδικασίες που άπτονται των προμηθευτών.


Τα πρότυπα της σειράς ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9000, στην οποία ανήκει και το ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008, είναι από τα λίγα πρότυπα που χαίρουν τεράστιας διεθνούς αποδοχής και αναγνώρισης, καθώς έχουν ως στόχο να προσθέσουν αξία στις δραστηριότητες των επιχειρήσεων, βελτιώνοντας διαρκώς την απόδοσή τους και άρα τη δυνατότητά τους να ανταποκρίνονται συνεχώς στις απαιτήσεις των πελατών τους. Ο κ. Δημ. Δόντας, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Xerox Hellas, ανέφερε σχετικά με την πιστοποίηση: «Η Xerox Hellas είναι η δεύτερη εταιρεία στην Ελλάδα που πιστοποιείται σύμφωνα με το νέο αυτό πρότυπο του ΕΛ.Ο.Τ.. Η εν λόγω πιστοποίηση αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο βήμα στην πορεία ποιότητας της Xerox στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα και μια έμπρακτη απόδειξη της διαρκούς και χωρίς συμβιβασμούς δέσμευσης της εταιρείας για Ποιοτική Διαχείριση σε ό,τι κάνει».