Η αναζήτηση εργασίας ειδικά τον τελευταίο χρόνο με την έλευση της πανδημίας του κορωνοϊού έχει καταστεί ακόμα δυσκολότερη. Εκτός από φίλους και γνωστούς, αγγελίες σε εφημερίδες και ανακοινώσεις σε βιτρίνες καταστημάτων, καλό είναι να… ξεκοκκαλίσετε όλες τις ιστοσελίδες που βοηθούν να βρείτε την ιδανική θέση για εσάς. Ακολουθούν οι σημαντικότερες…

www.kariera.gr

Το kariera.gr είναι από τα πιο δημοφιλή sites για εύρεση δουλειάς, καθώς έχει πλήθος αγγελιών που ζητάνε εργαζομένους αλλά και αναζήτηση θέσεων ανά κατηγορία, περιοχή, εταιρεία και σχέση απασχόλησης, ενώ παράλληλα σας δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσετε το βιογραφικό σας στην πλατφόρμα του, ώστε να γίνετε διαθέσιμοι στους εργοδότες χωρίς καν να κάνετε αίτηση. Ακόμα μια κατηγορία που θα σας βοηθήσει στην ιστοσελίδα είναι η ενότητα «Συμβουλές» και «Career Guide», οι οποίες θα σας προετοιμάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα για το εργασιακό περιβάλλον. 

www.skywalker.gr

Ακόμα ένα δημοφιλές site που μπορεί να σας βοηθήσει να μπείτε στην εργασιακή αρένα. Στην ιστοσελίδα του, εκτός από αγγελίες πολλών και διαφόρων εταιρειών, έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για τους κλάδους εργασίας με αυξημένη ζήτηση, να δείτε προκηρύξεις, ανακοινώσεις θέσεων και εργαλεία διαχείρισης καριέρας, καθώς επίσης μπορείτε να προσθέσετε το βιογραφικό σας σε πανελλαδική βάση δεδομένων από όπου μπορούν να το αντλήσουν εταιρείες παντού στην Ελλάδα.

www.xe.gr

Την επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Ευκαιρίας τη γνωρίζουμε όλοι λίγο- πολύ μιας και ως εφημερίδα ήταν η πιο γνωστή για τους ανθρώπους που έψαχναν μανιωδώς δουλειά. Το xe.gr προβάλλει τις κατηγορίες εργασίας στην αρχική σελίδα του -όπως για παράδειγμα εστίαση, τεχνίτες, εκπαίδευση- κάτι που για πολλούς είναι πολύ χρηστικό και εύκολο. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι πέρα από το εργασιακό κομμάτι μπορείτε να βρείτε αγγελίες για αυτοκίνητα και σπίτια στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. 

www.jobfind.gr

Το συγκεκριμένο career portal εκτός από προτεινόμενες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, θα σας βοηθήσει να βρείτε δουλειά και στο εξωτερικό, σε περίπτωση που σκέφτεστε να αφήσετε τα πάτρια εδάφη. Επίσης, διαθέτει κατηγορία «Εκπαίδευση» όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για online σεμινάρια και σπουδές, ενώ στην κατηγορία «Τελευταία Νέα» θα βρείτε ενδιαφέρουσες ειδήσεις γύρω από την εργασία, την κατάρτιση και την εκπαίδευση. 

www.proson.gr

Ακόμα ένα site που θα βοηθήσει να αναδείξετε τα… προσόντα σας, όπως λέει και το όνομά του, μιας και μέσα από τις δεκάδες αγγελίες που δημοσιεύει, κάποια θα βρεθεί να σας καλύπτει. Παράλληλα, σας δίνει και αυτό τη δυνατότητα να καταχωρήσετε το βιογραφικό σας στην εν λόγω πλατφόρμα εύρεσης εργασίας, ενώ επίσης μπορείτε να διαβάσετε τις κατηγορίες «συμβουλές» και «σεμινάρια», για να είστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι. 

www.kolabtree.com

Αυτή η διεθνής πλατφόρμα απευθύνεται σε εταιρείες, επιστήμονες και ακαδημαϊκούς που αναζητούν εργασία, βοήθεια για έρευνα, συγγραφή εργασιών και πολλά ακόμα. Μια ενδιαφέρουσα κατηγορία της ιστοσελίδας είναι η «Success Stories» όπου επιστήμονες διηγούνται πώς βρήκαν εργασία μέσω του kolabtree, όπως επίσης και η κατηγορία «Industry», στην οποία αναφέρονται αναλυτικά οι τομείς που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, όπως ιατρική, βιοτεχνολογία, οικονομικά, management κ.ά.

www.guru.com

Εάν είστε ελεύθερος επαγγελματίας και σας ενδιαφέρει μια δουλειά στο εξωτερικό, τότε πρέπει οπωσδήποτε να ρίξετε μια ματιά στον συγκεκριμένο ιστότοπο. Πρόκειται για ένα site που μπορείτε να προβάλετε την εμπειρία σας, ενώ παράλληλα σας παρέχει νέες αγγελίες για θέση εργασίας, ανάλογα με τα προσόντα σας. Οι βασικές κατηγορίες του guru.com είναι ο προγραμματισμός, η συγγραφή, η μετάφραση, οι τέχνες και το design, οι πωλήσεις και το marketing, τα γραμματειακά, τα οικονομικά, η εκπαίδευση, τα οικονομικά κ.ά.