Η Huawei ανακοίνωσε τα επιχειρηματικά της αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2021. Η συνολική της απόδοση είναι σύμφωνη με τις προβλέψεις.

Το πρώτο εξάμηνο, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα CNY320.4 δισεκατομμύρια, με το καθαρό περιθώριο κέρδους της να φτάνει τα 9.8%[1].

  • Έσοδα από το Carrier Business Group: CNY136.9 δισ.
  • Εσοδα από το Enterprise Business Group: CNY42.9 δισ.
  • Έσοδα από το Consumer Business Group: CNY135.7 δισ.

«Έχουμε θέσει τους στρατηγικούς μας στόχους για τα επόμενα πέντε χρόνια», δήλωσε ο Eric Xu, Rotating President της Huawei. «Ο στόχος μας είναι να επιβιώσουμε και να το κάνουμε βιώσιμα. Αυτό θα το επιτύχουμε δημιουργώντας πρακτική αξία για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας. Παρά την πτώση των εσόδων στον τομέα καταναλωτικών προϊόντων που προκλήθηκαν από εξωτερικούς παράγοντες, είμαστε σίγουροι ότι τα έσοδα από τους τομείς Επιχειρήσεων και Παρόχων θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται σταθερά».

Ο Xu σημείωσε πως: «Ήταν δύσκολες εποχές και όλοι οι εργαζόμενοί μας συνεχίζουν να προσπαθούν με εξαιρετική αποφασιστικότητα και δύναμη. Θέλω να ευχαριστήσω κάθε μέλος της ομάδας της Huawei για την απίστευτη προσπάθειά τους. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε βαθιά ότι η δύναμη της ψηφιακής τεχνολογίας παρέχει νέες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτή τη στιγμή. Θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε για να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση ενός ευφυούς κόσμου με χαμηλές εκπομπές άνθρακα».